Makanan yang meningkatkan bilangan sperma

Makanan yang meningkatkan bilangan sperma

Dunia ini bergerak ke arah globalisasi. Kami mempunyai segala-galanya di tangan kami dan mampu menangani kebanyakan perkara-perkara yang datang sebagai penghalang dalam perniagaan atau stesen kerja kami! Perkara-perkara begitu akan dikomersilkan bahawa kita lupa tentang badan-badan dan kesihatan. Terdapat penyakit kesihatan yang tidak terkira banyaknya yang kita bertemu pada setiap hari yang biasanya diabaikan tetapi re-thought apabila mereka menekan kesihatan dan menghasilkan tanda-tanda dan gejala-gejala yang menjejaskan rutin kami bekerja!

Malangnya, kemandulan lelaki telah besar berkenaan antara berjuta-juta lelaki di seluruh dunia. Masalah begitu mendadak di pasaran yang kini penuh dengan produk peningkatan lelaki. Anda boleh Dapatkannya di internet dan juga tempatan kedai ubat, pasar raya dan di mana tidak!

Kalangan semua bimbang tentang bagaimana untuk meningkatkan bilangan sperma, satu perkara adalah pasti bahawa untuk menghasilkan sihat dan mencukupi sperms, kesihatan keseluruhan perlu sempurna. Salah satu harus mengambil nutrien/makanan yang membantu mencapai pancutan mani lebih kuat, lebih sihat. Makanan yang meningkatkan testosteron mungkin membantu meningkatkan kiraan sperma. Tambahan diet yang membantu meningkatkan paras air mani juga berfikir untuk meningkatkan bilangan sperma:

Zink adalah penting bagi kiraan sperma yang berdaya maju, motility dan peratusan yang tinggi daripada hidup sperma dalam air mani. Zink hadir dalam air mani dan oleh itu lelaki boleh menurunkan kuantiti yang berlebihan daripada zink melalui pancutan – oleh itu ia adalah penting bahawa zink akan ditukar melalui diet setiap hari. Makanan yang kaya dengan zink seperti anak-anak Domba, ayam Belanda, barleys, gandum, Tiram, kacang, kacang, daging merah, benih bunga matahari dan Labu yang mentah dianggap super-foods yang boleh membantu meningkatkan sperma dalam mengira di kalangan lelaki.

Vitamin C, E dan terutama B12 memiliki sifat antioksidan dan difikirkan untuk meningkatkan penghasilan sperma. L-arginine, L-cartinine (asid amino) yang terdapat dengan banyaknya dalam rumpai laut (Spirulina), ayam, bayam dan juga biji bijan, tuna, ayam Belanda, putih telur akan fikir untuk tenaga sperms ini dan juga untuk meningkatkan pengeluaran mereka tanpa menjejaskan mana-mana sistem badan yang lain.

Banyak penyedia penjagaan kesihatan percaya bahawa hanya mengelakkan dehidrasi yang kerap dengan minum lebih 8 gelas air sehari adalah mencukupi untuk menyingkirkan toksin badan dan boleh membantu dalam peningkatan kiraan sperma.

Makanan dengan selenium kacang Brazil, tunas daging merah, ayam, telur, keju juga adalah baik untuk menambah bilangan sperma. Likopena ditemui dalam tomato, grapefruits merah jambu, guavas dan asid folik yang banyak didapati di asparagus, akar beet, brokoli, kacang, buah-buahan citrus dan lain-lain sayuran berdaun hijau gelap adalah dinasihatkan untuk lelaki yang subur untuk meningkatkan bilangan sperma.

Di antara makanan yang didapati boleh mengganggu pengeluaran air mani yang sihat dalam tubuh lelaki. Makanan yang disenaraikan di bawah itu dikatakan menghalang keupayaan lelaki menghasilkan sperms sihat.

Selain makan di atas barangan makanan yang disebut, lelaki subur perlu:

· Elakkan makan makanan yang halus seperti tepung gula halus, putih
· Memberi apa-apa jenis kafein seperti kopi. Juga berputus asa air berkarbonat.
· Berhenti makan makanan yang diproses
· Berputus asa merokok dan pengambilan alkohol berat/gemuk
· Berhenti melancap kerap

Maca merupakan salah satu daripada makanan terbaik yang disediakan untuk meningkatkan bilangan sperma. Ia penuh nutrien, terutamanya apabila digunakan sebagai Certified organik serbuk yang ditebang dengan cara yang sesuai untuk mengekalkan integriti pemakanan. Lain-lain nutrien yang diperlukan untuk meningkatkan bilangan sperma termasuk kalsium, kromium, magnesium dan mangan. Kajian makmal tikus telah mendedahkan bahawa mereka meningkatkan kesuburan selepas diberikan tambahan maca. Tikus wanita meningkat pertumbuhan folikel telur dan tuduhan peningkatan sperma lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *