Makanan yang diproses – Top 5 cara makanan diproses boleh membuat anda lemak

Makanan yang diproses – Top 5 cara makanan diproses boleh membuat anda lemak

Ia datang sebagai satu kejutan kepada saya apabila saya belajar bahawa purata rakyat Amerika membelanjakan kira-kira 90% daripada bajet makanan mereka makanan yang diproses.

Ia telah menjadi agak biasa untuk mengisi peti ais dan Kabinet dengan anda mudah untuk memasak, mudah untuk makan pelbagai makanan.

Kami sibuk dan kekurangan pengetahuan praktikal tentera Diet kami turun jalan ini, ia adalah tidak hairanlah obesiti adalah paling tinggi di Amerika Syarikat

Terdapat beberapa sebab mengapa anda perlu mengelakkan makanan diproses tetapi saya ingin memberikan lima sebab utama mengapa.

Mari kita mulakan dengan istilah yang kebanyakan orang telah menjadi biasa dengan: Trans-lemak.

Lemak Trans adalah pengganti sebenar lemak dalam diet moden kita dan semua makanan segera dan makanan diproses.

Trans lemak dikaitkan dengan penyakit jantung, kanser, masalah penghadaman dan kemerosotan sendi dan tendon. Penggunaan juga dikaitkan kepada penyakit auto imun, bermasalah pembelajaran, masalah kulit dan terbantut pertumbuhan kanak-kanak.

Seterusnya sehingga ialah Sirap jagung fruktosa tinggi. Ini telah menjadi bahan kontroversi satu tempahan. Jagung dan industri makanan yang diproses telah memulakan kempen pemasaran yang agresif cuba untuk memulihkan kerosakan yang telah dilakukan untuk ramuan makanan diproses yang berleluasa ini.

Pada asasnya, Sirap jagung fruktosa tinggi meningkatkan tahap trigliserida anda dan anda LDL (kolesterol jahat) dalam tempoh 60 minit selepas ditelan. Ia juga merupakan bahan paling murah dan paling menonjol di dalam Amerika Syarikat.

Orang yang purata di Amerika Syarikat menggunakan paun 68 HFCS setahun.

Pada tahun 2005, jika kelihatan pada lengkung aktuari penyakit kardiovaskular, obesiti, hipoglisemia dan kencing manis, mereka semua HFCS selari peningkatan dalam rantaian makanan.

Ketiga adalah gula putih. Gula telah ditunjukkan untuk menjadi lebih ketagihan untuk kokain dan telah dicipta di beberapa kalangan sebagai “Sebenar pintu masuk dadah”

Gula boleh menyekat sistem imun anda dan menjejaskan anda Pertahanan terhadap penyakit berjangkit. Ia telah menunjukkan untuk memberi makan sel-sel kanser dan juga telah disambung dengan perkembangan kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat dan kanser paru-paru.

Juga terdapat satu kajian yang mencari salib toleransi dan silang pergantungan antara gula dan ketagihan dadah.

Purata Amerika menggunakan berhampiran 175 paun gula setahun.

Keempat adalah pemanis tiruan. Kami telah membawa kepada mempercayai bahawa ini adalah selamat dan bijak alternatif kepada gula tetapi yang tidak kes.

Memakan pemanis tiruan merosakkan kebolehan badan untuk mengawal berat badan dan pengambilan makanan.

Pemanis tiruan boleh benar-benar merangsang selera makan anda, meningkatkan ketagihan karbohidrat anda dan merangsang keuntungan menyimpan dan berat lemak.

Minum minuman diet boleh meningkatkan risiko anda Sindrom metabolik dan penyakit jantung.

Terakhir, tetapi pasti tidak kurangnya, adalah Monosodium glutamat atau MSG hantarkan pada dasarnya pekat garam dan untuk excito-toksin, yang bererti bahawa adalah overexcites sel-sel anda ke tempat kerosakan, bertindak sebagai racun.

Apa yang benar-benar rumit mengenai MSG adalah bahawa ia boleh disembunyikan dalam label makanan di bawah nama-nama seperti sup, casein, hydrolyzed, autolyzed, gelatin, hyrdolyzed sayur-sayuran, protein (HVP), ekstrak yis, malted barli, beras sirap atau sirap coklat rice.

Monosodium glutamat juga dikaitkan dengan menyebabkan kehilangan penglihatan dan kerosakan saraf. Pada asasnya, hal ini adalah benar-benar buruk bagi kamu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *