Makanan yang baik yang boleh anda makan bagi meningkatkan sperma

Makanan yang baik yang boleh anda makan bagi meningkatkan sperma

Salah satu perkara yang manusia boleh lakukan untuk meningkatkan sperma adalah makan diet yang sihat. Makan secara sihat boleh membekalkan badan dengan asid amino penting yang diperlukan untuk meningkatkan sperma. Menghadkan kafein dan minum banyak cecair akan membantu badan yang diminum. Apabila badan mengalami dehidrasi, ia tidak dapat dengan mudah membuat cecair seperti air mani. Satu lagi sebab yang makan diet yang sihat dapat meningkatkan sperma adalah bahawa diet yang rendah lemak dan tinggi dalam protein, sayur-sayuran dan bijirin penuh menyediakan nutrien yang memudahkan peningkatan sperma. Mengelakkan makanan yang pahit, kesemak, dan pedas adalah juga bermanfaat untuk meningkatkan sperma.

Ia dipercayai oleh sesetengah kuman gandum yang dimakan dengan oatmeal boleh meningkatkan sperma dan meningkatkan ketebalan isi padu air mani. Zink berfikir untuk menjadi salah satu daripada bahan-bahan yang terbaik untuk meningkatkan sperma juga. Di samping itu zink boleh meningkatkan motility sperms (keupayaan untuk bergerak). Zink bergabung dengan asid amino membantu peningkatan kiraan sperma dan volumey, kerana asid amino adalah disyaki meningkatkan jumlah cecair ejaculate apabila diambil secara tetap. Sebahagian daripada asid amino yang paling penting ialah:

L-Lysine: Asid amino ini merangsang pengeluaran testosteron dan meningkatkan kualiti air mani, dan walaupun ia tidak meningkatkan kepekatan sperma, meningkatkan kualiti adalah kunci juga.

L Arginine: Asid amino ini boleh meningkatkan kesihatan sperma dan aktiviti. Makan kekacang seperti badam dan kacang tanah boleh membantu inges jumlah asid amino yang baik, dan begitu juga raisins dan coklat, popcorn dan brown nasi, oatmeal dan keseluruhan roti gandum.

Epimedium Sagittatum: Herba ini kadang-kadang dipanggil rumpai kambing Horny dan ia boleh meningkatkan penghasilan sperma untuk ejakulasi yang kukuh. Bukan sahaja ini boleh meningkatkan sperma, tetapi ia juga boleh meningkatkan orang libido juga.

Zink oksida: Zink telah ditunjukkan untuk meningkatkan sperma kedua-dua pada kepekatan air mani dan motility oleh sebuah lebuhrayanya 80% hingga 200%. Zink membantu dalam proses sintesis testosteron untuk meningkatkan sperma.

Pollixol: Ekstrak biji botani, telah klinikal terbukti untuk meningkatkan sperma.

Selain daripada asid amino, makanan yang boleh meningkatkan sperma termasuk apa-apa makanan yang mengandungi ginseng, vitamin C dan E, dan juga magnesium dan Lesitin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *