Makanan untuk pertumbuhan otot

Makanan untuk pertumbuhan otot

Tisu-tisu otot mewakili merupakan, kesihatan serta keupayaan dalam darjat yang berbeza untuk orang-orang yang pelbagai, yang membuat mereka amat penting untuk memaju dan bagi ramai orang. Itulah sebabnya terdapat banyak suplemen pemakanan dan senaman taktik yang khusus memberi tumpuan kepada pertumbuhan otot. Manakala sebahagian daripada ini adalah cekap, seseorang tidak boleh terlepas pandang nilai makanan kesihatan keseluruhan seseorang. Banyak makanan yang boleh membantu perkembangan otot, dan secara semulajadi yang mereka lakukan adalah penting dalam menggalakkan seluruh kesihatan manakala bulking sehingga. Oleh itu, apa makanan otot anda patut ambil kira?

Protein. Sekiranya anda ingin membuat cara anda sehingga reputasi Adonis, bersama-sama dengan kesannya tiada auns lemak dan otot-otot, anda perlu memastikan bahawa anda membekalkan tubuh anda dengan protein. Protein adalah penuh dengan asid amino yang lazat. Ini termasuk sembilan asid amino penting yang badan tidak mendapat apa-apa cara lain selain melalui diet. Tanpa ini, seluruh badan akan mula memecahkan tisu-tisu yang tersendiri (termasuk tisu otot) untuk mendapatkan mereka. Jadi, apabila memilih diet anda, beri perhatian kepada protin, yang sepatutnya perlu diambil dalam setiap hidangan. Daging dan makanan haiwan yang diperolehi mempunyai sumber-sumber terbaik protein, manakala banyak sayur-sayuran adalah sumber-sumber yang baik, walaupun protein mereka bukan sebagai lengkap.

Barang-barang haiwan. Daging dan juga haiwan yang diperolehi makanan (telur, keju, susu dan sebagainya.) adalah sumber protein yang sesuai kerana protein mereka mempunyai semua perlu dan juga asid amino tak perlu. Ramai juga merasakan bahawa mereka adalah sumber protein yang lazat. Ayam serta daging lembu yang benar-benar mudah untuk mengetahui, menyediakan dan sepadan dengan apa sahaja. Campurkan perkara sehingga, walaupun, membuat makan yang lebih menyeronokkan. Sosej, salai makanan ringan keju, dan walaupun ikan semua bekalan protein dalam cara yang sama yang busts ayam dan daging Jangan. Ikan juga adalah sihat untuk jantung anda, yang akan membolehkan untuk melanjutkan senaman rutin dan, sebagai akibat, banyak lagi peluang untuk membina tisu otot. Telur cepat untuk membuat, rasa hebat serta akan rangsangan terbaik pada waktu pagi.

Makanan haiwan. Pemakan daging-bebas dan orang-orang yang bertujuan untuk mengisi spots daging dalam diet mereka dengan sayur-sayuran lebih berzat dan juga sumber-sumber haiwan boleh mempunyai masa yang sukar dengan protein. Protin haiwan adalah protein lengkap, manakala sumber-sumber lain termasuk protin yang tidak mempunyai asid amino penting Sembilan yang diperlukan untuk pertumbuhan otot yang sesuai. Walau bagaimanapun, masih terdapat kawasan-kawasan untuk melihat. Kacang soya boleh dimakan kukus dan biasa dilihat di Jepun makan tempat sebagai edamame. Tauhu dihasilkan daripada susu soya, dan biasanya digunakan sebagai pengganti untuk daging.

Mengambil kira pertimbangan satu makanan untuk otot atau semua makanan ini dan pasti, anda boleh mendapatkan jenis badan yang anda suka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *