Makanan untuk meningkatkan sperma kiraan – makanan yang adalah hak anda

Makanan untuk meningkatkan sperma kiraan – makanan yang adalah hak anda

Seorang lelaki yang dilabelkan dengan kiraan sperma yang rendah apabila dia mempunyai sperma Nya di bawah 20 juta satu mililiter air mani. Sperms itu adalah orang-orang yang membuat seorang wanita hamil iaitu seorang lelaki yang subur jika beliau mempunyai lebih daripada 20 juta sperma dalam satu ml air mani. Walau bagaimanapun, Terdapat banyak maksiat untuk mengelakkan perlu sperms, sihat dan dalam lingkungan had biasa. Faktor-faktor seperti minuman keras dan rokok boleh mengurangkan sperms itu dan dengan itu perlu dielakkan.

Ia mungkin mengagumkan orang bahawa terdapat banyak makanan untuk meningkatkan bilangan sperma. Ringkasnya, kiraan sperma sering kali dapat dirangsang dengan makan makanan tertentu. Makanan tersebut dijangka dapat meningkatkan pengeluaran testosteron badan dan dengan itu air mani.

Terdapat beberapa jenis makanan yang boleh meningkatkan kesuburan di kalangan lelaki yang cuba untuk mendapatkan seorang wanita yang hamil. Setiap bilik mempunyai khasiat tertentu untuk membantu badan menghasilkan lebih banyak sperma. Contoh-contoh yang popular termasuk Tiram, kerana tahap tinggi zink meningkatkan pengeluaran testosteron dan air mani; kerang dan hati, kedua-duanya mengandungi jumlah yang baik bagi vitamin B-12; bijirin, kekacang dan sayur-sayuran berdaun hijau, dikenali kerana kandungan vitamin E mereka; dan makanan yang kaya dengan vitamin C seperti buah oren dan limau.

Bukan sahaja mendapat pemakanan yang mencukupi memastikan kesihatan badan anda, ia membantu dalam proses, termasuk pengeluaran sperma. Antara 20 juta dan 100 juta sperma setiap mililiter air mani dianggap normal, dengan jumlah di bawah 20 juta setiap mililiter yang dipercayai menyebabkan isu-isu kemandulan. Makanan mereka adalah kaya dengan pelbagai khasiat seperti vitamin B-12, asid askorbik (vitamin C) dan vitamin E adalah vitamin yang memerlukan badan untuk berfungsi dengan pantas, membawa kepada jumlah mencukupi sperms dalam air mani.

Semasa membuat pengubahsuaian dalam diet tetap dan termasuk makanan tertentu, lelaki juga perlu menyekat makan makanan berlemak, makanan dalam tin/makan, makanan ringan dan makanan dengan bahan pengawet. Mengambil suplemen multivitamin mungkin juga bekerja–vitamin B-12, vitamin C, Vitamin E dan zink, yang lebih penting. Dalam mana-mana, untuk menambahkan bilangan sperma, salah satu mesti berhenti merokok dan elakkan alkohol dalam apa jua bentuk. Senaman yang kerap dan mengelakkan berat sauna dan jakuzi yang boleh meningkatkan suhu kaki betina dan mengurangkan kualiti sperma dan kuantiti adalah lebih baik.
Makanan untuk meningkatkan sperma kiraan juga termasuk benih bunga matahari yang mentah dan biji Labu. Penyelidik juga menyokong bahawa makanan ini telah menunjukkan untuk meningkatkan libido lelaki dan juga untuk meningkatkan hormon seks lelaki. Ia dinasihatkan bahawa seorang lelaki yang menderita dari kiraan sperma yang rendah perlu mengambil 1/4 cawan biji bunga matahari atau Labu yang mentah pada setiap hari sebagai makanan untuk meningkatkan sperma kiraan secara semula jadi.

Juga, kiraan memakan diet yang termasuk keseluruhan dan belum diproses makanan untuk meningkatkan sperma adalah sangat bermanfaat dan dengan itu dinasihatkan oleh sexologists. Makanan terbaik untuk meningkatkan bilangan sperma dan juga untuk mencapai Kesihatan terbaik termasuk bijirin, kekacang, sayur-sayuran, jus buah-buahan segar, buah-buahan Kering, kekacang dan benih.

Menurut Ayurveda, makanan untuk meningkatkan sperma kiraan termasuk Shatavari, Indian gooseberry (amalaki) Bawang besar, bawang putih, jari wanita, mentimun botol, terung dan sebagainya. Mereka semua mempunyai sifat-sifat untuk meningkatkan dalam Artava dhatu (air mani) secara semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *