Makanan untuk makan semasa Ivf

Makanan untuk makan semasa Ivf

Pemakanan yang tidak boleh mendatangkan malapetaka dengan kesuburan anda dan apa yang anda makan adalah sangat penting bahawa ia boleh membuat perbezaan antara kehamilan yang berjaya atau tidak, sama ada melalui medium IVF atau kaedah konvensional. Jika anda adalah kira-kira untuk menjalani rawatan IVF maka anda akan mahu untuk melakukan segala yang mungkin untuk memaksimumkan peluang anda untuk berjaya dan salah satu daripada banyak cara yang anda boleh melakukan ini adalah dengan melihat dengan teliti makanan yang dimakan sewaktu IVF.

Dalam banyak hal, ia adalah salah untuk hanya mempertimbangkan diet anda semasa prosedur itu sendiri. Ia adalah penting bahawa anda mengambil langkah-langkah terlebih dahulu untuk makan jenis makanan untuk menggalakkan kesuburan dan menyediakan badan anda untuk menerima embrio yang betul.

Makan diet untuk kesihatan optimum adalah titik permulaan yang baik. Ini bermakna makan banyak buah-buahan organik yang segar dan sayur-sayuran, tenusu organik menghasilkan, wholegrains, daging tanpa lemak, kacang, kacang dan biji dan minum air yang banyak. Sudah tentu apa yang anda tidak makan adalah amat mustahak. Anda harus mengelak daripada makanan yang mengandungi bahan tambahan dan bahan pengawet dan orang-orang yang mengandungi tepu dan trans-lemak. Kita boleh Kumpulan lain pilihan yang buruk di sini seperti minum arak, rokok dan penggunaan ubat-ubatan. (Ini kadang-kadang termasuk ubat-ubatan preskripsi-anda perlu menyemak dengan doktor anda).

Sebelum kami anggap mesti mempunyai makanan untuk makan semasa IVF, prinsip-prinsip diet kesuburan adalah seperti berikut:-

* Makan makanan bersaiz sederhana 4-6 hari
* Snek adalah baik secara sederhana dan lebih lama kerana makanan yang sihat
* Hangat makanan adalah lebih baik daripada sejuk
* Minum banyak air yang ditapis antara menu, dan bukannya dengan menu sendiri
* Mengunyah makanan juga
* Ringan wap atau Bakar sayur-sayuran

Dalam IVF, makanan tertentu difikirkan untuk membantu dengan implantasi dan ini termasuk nenas, kekacang dan sayur-sayuran hijau yang berdaun.

* Nenas-The Bromelin kompaun, ditemui di Nanas dipercayai oleh ramai meningkatkan peluang kejayaan. Bromelin boleh membubarkan protein yang boleh menghalang implantasi dan ramai wanita mempunyai disebabkan kejayaan mereka, sekurang-kurangnya pada bahagian, Makan nenas. Mengambil satu Nanas bersaiz purata dan bahagikan ia kepada 5 bahagian. Makan sebahagian awal hari hari pemindahan embrio.

* Kacang-tertentu kacang mengandungi asid lemak Omega3 yang menjadi faktor penyumbang utama dalam pembuatan prostraglandin yang penting untuk konsep. Walaupun ikan berminyak adalah sumber yang baik, Terdapat beberapa kebimbangan tentang tahap contaminents ikan tertentu. Walnut adalah sumber alternatif yang baik.

* Gelap hijau berdaun sayur-sayuran-pasti dalam senarai makanan untuk makan semasa IVF, sayur-sayuran berdaun adalah sumber asid folik yang, seterusnya, adalah penting bagi pembentukan sel-sel baru dan membantu mereka hidup yang baik. Di samping itu, wanita yang termasuk makanan yang kaya dengan asid folik sebelum perwatakan cenderung menghasilkan telur yang lebih sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *