Makanan untuk makan kulit jelas – tindak balas yang rendah jerawat Diet yang

Makanan untuk makan kulit jelas – tindak balas yang rendah jerawat Diet yang

Suatu fakta menarik yang berkaitan dengan sensitiviti makanan adalah bahawa ramai orang terpesona kepada makanan yang boleh menjejaskan mereka. Kebanyakan orang berkata bahawa mereka berasa baik dan bertenaga selepas mengambil makanan tertentu itu. Ia masih tidak diketahui bagaimana ia dihubungkan bersama-sama, tetapi adalah dikatakan bahawa protein dalam makanan itu, boleh bertindak dalam cara yang sama untuk Endorfin semulajadi badan yang mengakibatkan kurang kesakitan dan memberi tinggi semulajadi.

Saintis telah mencipta bahan-bahan seperti endorphin dari protein dalam gandum, barli, susu dan com dan telah menunjukkan bahawa mereka adalah berkaitan ke tapak-tapak Endorfin badan. Jika anda berfikir bahawa ia berlaku kepada anda, kemudian fikirkan bahawa makanan yang anda tidak boleh melawan. Anda boleh menjadi sensitif kepada makanan itu. Apabila anda berhenti memakannya, anda akan merasa buruk selama beberapa hari sebelum berasa lebih baik.

Ia adalah penting untuk mengetahui bahawa makanan sensitiviti bukan punca utama masalah kulit, tetapi mereka boleh membuat anda lebih teruk kulit.

Anda boleh menentukan mana alahan makanan anda dengan bantuan pakar pemakanan atau lain-lain pengamal kesihatan atau cuba cadangan di bawah.

Terdapat banyak sebab di sebalik sensitiviti makanan; kekurangan enzim penghadaman, usus bocor, pengambilan kerap usus yang tidak sihat (seperti bahan kimia, kopi dan alkohol), diturunkan imuniti atau over-proliferation untuk bakteria ‘jahat’ di dalam usus.

Makanan yang perlu dihapuskan:

Ia adalah perlu untuk mengetahui makanan yang punca. Sebaik sahaja anda mengetahui makanan yang menyebabkan anda masalah, maka anda boleh menghapuskan mereka atau berurusan dengan akibat daripada makanan yang disyaki.

Makanan yang disyaki harus dihapuskan selama sekurang-kurangnya dua minggu. Daripada senarai berikut, Elakkan makanan pada satu-satu masa.

Produk-produk gandum: seperti roti, kebanyakan bijirin, pasta, pizza, biskut, mufin, kek, pastri dan pai

Diari produk: suka cheese, yogurt atau dari frais umur

Telur dan telur yang mengandungi produk-produk

Keju, yogurt atau dari frais umur

Buah-buahan yang tinggi asid, jus oren, buah oren, tangerines, Strawberi, Raspberi, blueberry

Makanan yang diproses yang mengandungi bahan pengawet, pewarna dan perisa tiruan

Apabila anda mengelak daripada di atas makanan atau Kumpulan makanan, perhatikan keadaan kulit anda. Selepas dua minggu, memperkenalkan semula bahawa makanan dan memantau keadaan kulit anda. Jika anda rasa kulit anda kesan negatif kemudian mula mengelakkan makanan itu, sebaliknya menyambung makan. Apabila anda telah selesai dengan satu kumpulan makanan kemudian mula makanan seterusnya dengan cara yang sama.

Selepas mengelak semua tetapi makanan asas selama sebulan, re-introduce makanan satu demi satu dengan jurang lima hari sebelum re-introducing seterusnya. Dengan cara ini anda akan mengetahui bahawa makanan yang menyebabkan reaksi alahan. Menentukan makanan anda kerana anda memperkenalkan semula ia ke dalam diet anda adalah cara yang baik untuk mengesan makanan yang akan menyebabkan tindak balas. Carta seharusnya mengandungi tarikh mula memperkenalkan semula makanan yang baru dan apabila anda mula menunjukkan reaksi.

Jika anda mula menunjukkan reaksi terhadap makanan tertentu, maka Elakkan makanan itu untuk tempoh enam bulan. Uji selepas enam bulan semula ia dengan makan lagi dan memantau lagi. Ketika itu mengelakkan anda harus meningkatkan sistem penghadaman dan imun anda untuk mengurangkan peluang-peluang yang sensitif kepada makanan tersebut.

Makanan yang patut dimasukkan dalam diet anda:

Sayur-sayuran kecuali kentang, tomato dan jagung manis yang di dalam senarai ‘mengesyaki’

Buah-buahan seperti tembikai dan cantaloupe

Beras, gandum, millet dan quinoa

Oat, Rai dan barli (sesetengah orang mungkin alah kepada gluten)

Daging segar dan ikan

Kacang dan kacang Pi (soya boleh menyebabkan reaksi alahan pada sesetengah orang)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *