Makanan untuk makan diet Paleo

Makanan untuk makan diet Paleo

Mengikut diet Paleo yang terletak kira-kira rediscovering jaminan daripada akar nenek moyang purba dan melekat dengan pelan diet mereka. Kembali apabila cavemen yang berjalan planet kita, orang-orang ini adalah pemburu serta pengumpulan memakan yang segar daging, sayur-sayuran dan buah-buahan. Dengan semua diet datang tegar arahan tentang apa yang anda boleh dan tidak boleh makan. Melalui Paleo makanan Senarai berikut yang ditubuhkan, anda akan mendapat kesihatan yang optimum dan kesihatan serta khasiat.

Menyedari bahawa ini Paleo diet adalah bergantung kepada barang-barang makanan cavemen yang digunakan, anda perlu mengelakkan hampir semua barang makanan yang dibungkus serta diperhalusi. Di samping itu, terdapat daging yang tertentu iaitu dalam diet Paleo dilarang senarai kerana mereka sudah dianggap seperti berminyak. Sedikit dari daging tersebut terdiri daripada daging deli, sayap ayam, sosej daging babi, ayam dan kulit Turki, bacon, bologna, Sarapan sosej, pepperoni, spam, lamb Chop yang berlemak dan Chop daging babi yang berlemak.

Cavemen hidup sebelum era pertanian. Seterusnya, mereka tidak mengambil bijirin penuh atau gandum. Jadi barang-barang makanan yang jatuh di bawah dilarang penyenaraian ini diet Paleo. Mungkin juga dalam bijirin mendakwa secara umumnya “bebas gluten” tidak sesuai untuk diet Paleo ini. Tambahan bijirin pada dilarang senarai menggabungkan, jagung, barli, millet, Rai, beras, gandum, beras liar dan oat. Mana-mana makanan yang dihasilkan dari barang-barang ini tidak boleh dimakan juga. Jenis barangan makanan termasuk roti amaranth, kek, biskut, jagung pada cob, Sirap jagung dan kanji, rata roti, pasta, penkek, pizza, quinoa, tepung beras, kuih pulut, Mee, puding nasi, gulung, melancarkan oat, dan tortillas.

Banyak barang-barang makanan yang biasanya dalam senarai Senarai makanan Paleo dilarang. Walau bagaimanapun terdapat juga pelbagai barangan makanan yang boleh dimakan dan disayangi. Orang-orang yang telah menemui dan tinggal dengan diet Paleo ini telah menemui terdapat bilangan mereka boleh makan menu yang cemerlang. Walaupun cavemen tidak mengambil produk tenusu, mereka pula mengambil telur. Anda juga boleh menikmati satu omelet yang dicipta menggunakan dua telur yang mengandungi hasil yang baru dipetik seperti lada, tomato, Bawang besar dan cendawan yang anda juga boleh mengambil sukacitanya melayan buah-buahan serta sayur-sayuran yang termasuk semua jenis beri, belum masak lobak merah, serta saderi. Anda juga boleh makan guacamole. Walaupun begitu, apabila anda sedang munching sayur-sayuran dan buah-buahan atau menikmati mereka untuk hidangan sampingan untuk santapan anda, mengambil mereka dengan pelbagai perasa atau bahkan gravies kepada mereka. Mereka akan lebih sihat dengan berbuat demikian. Di samping itu, Terdapat banyak daging yang boleh anda makan. Mencari daging yang datang dari padang rumput yang dibangkitkan serta makhluk-makhluk yang diberi makan rumput. Jika yang tidak layak, memilih daging yang leanest untuk memuaskan menggesa anda untuk makanan.

Perkara yang baik daripada senarai makanan Paleo adalah bahawa ia akhirnya akan menghalang proses usus anda. Anda akan merasa berpuas hati untuk jumlah masa yang dilanjutkan. Jadi sementara anda sedang mengambil bahagian dalam Paleo diet, anda patut hanya makan apabila anda ravenous. Jangan bimbang sekiranya anda Langkau makan kasual. Badan anda sendiri akan menunjukkan kepada anda apabila anda lapar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *