Makanan untuk fibroid pengurangan-asli cara

Makanan untuk fibroid pengurangan-asli cara

Ramai wanita mempunyai fibroid sering bertanya jika terdapat apa-apa makanan tertentu untuk pengecutan fibroid. Kita semua tahu bahawa apa yang kita makan boleh mempunyai impak yang sangat kami yang berjulat lebar dan bahawa makan juga boleh membuat perbezaan di antara menikmati kesihatan yang baik dan penyakit. Manakala sesetengah wanita genetik pada untuk membangunkan fibroid, apa yang anda makan akan mempunyai pengaruh yang halus pada gen anda dan boleh menjejaskan anda simptom fibroid dan menyumbang kepada pertumbuhan atau penghapusan bergantung pada sama ada diet anda tidak sihat atau tidak sihat.

Diet yang tinggi karbohidrat yang halus, gula pasir, diproses, tinggi lemak, makanan yang kaya dengan bahan tambahan bukan sahaja secara amnya tidak sihat, malah boleh menyumbang kepada ketidakseimbangan hormon. Limpahan tersebut boleh menyebabkan badan dapat menghapuskan bahan buangan dan toksin yang berkesan yang boleh membawa kepada membina toksin di dalam hati.

Suatu kajian Itali yang telah dijalankan beberapa tahun yang lalu menunjukkan kaitan yang ketara antara apa yang kita makan dan fibroid. Wanita Diet yang telah dikelaskan sebagai “tidak sihat” dan yang makan daging merah dan lebih banyak produk tenusu adalah jauh lebih cenderung untuk mempunyai fibroid daripada orang-orang yang mengikuti prinsip-prinsip diet yang sihat.

Daripada melihat makanan tertentu bagi fibroid, salah satu perkara yang paling penting adalah menggunakan akal budi anda. Memastikan kurang daripada 20% daripada pengambilan kalori yang datang daripada lemak dan makan setiap hari sekitar 40gm karbohidrat yang “baik”.

Lihatlah kualiti makanan anda. Makan makanan organik apabila mungkin dan mengelakkan bahan tambahan dan bahan cemar. Jika anda makan daging, melekat pada makanan tanpa lemak, penternakan secara perlahan-lahan dan tidak makan produk daging, seperti salami. Sayur-sayuran berkanji bebas adalah makanan yang lazat untuk pengecutan fibroid, terutamanya gelap sayur-sayuran hijau seperti kale dan kubis. Produk tenusu yang dikenali untuk menyumbang kepada pertumbuhan fibroid supaya mengelakkan adalah bijak. Penghidratan yang baik adalah penting dan anda perlu minum sekurang-kurangnya 2 liter air ditapis setiap hari.

Ditulis oleh bekas penghidap fibroid, sistem yang akan anda lihat adalah, ringkas, pecah tanah, dan saya yakin bahawa anda akan merasa kelegaan bahawa anda akhirnya telah menemui sesuatu yang benar-benar akan membantu anda menghilangkan fibroid anda.

Salah satu ciri-ciri cemerlang ini sistem yang komprehensif adalah dalam 3 bulan percuma e-mel satu-satu sokongan yang ditawarkan oleh penulis yang sebenar pakar yang akan membantu menangani isu-isu unik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *