Makanan untuk Cairkan-t

Makanan untuk Cairkan-t

Memerlukan satu cara yang cepat untuk menjadi lebih lincah makanan sejuk beku untuk makan malam di malam ini? Tidak bersedia stik batu keras tersebut untuk parti? Jika anda sudah menonton TV kabel, anda mungkin akan rasa masalah anda akan lebih berkat keajaiban nyahbeku.

Digelar sebagai satu “defrosting dulang yang membuat atas kaunter dan ketuhar gelombang mikro yang defrosting usang revolutionary”, keajaiban nyahbeku menjanjikan nyahbeku makanan, buah-buahan dan sayur-sayuran dalam perkara satu daripada minit tanpa elektrik, bahan kimia atau bateri dengan cepat.

Rahsia, kita diberitahu, adalah dalam produk “ruang zaman logam” yang menyerap tenaga haba semulajadi di udara dan siaran secara langsung ke dalam makanan sejuk beku. Ini kononnya hastens defrosting dan thaws makanan seperti sihir dalam minit. Iklan TV kata makanan dengan jus-jus asli dikekalkan untuk rasa terbaik.

“Keajaiban dapur yang luar biasa ini boleh menjadi milik anda untuk hanya $$$!” menjerit juruhebah TV yang tersembunyi. Tidak ada seorang pun terlepas satu keajaiban, saya membeli saya keajaiban nyahbeku kurang separuh daripada harga di gedung besar. Saya sedang mencari sesuatu untuk isteri saya dan dulang defrosting “revolusi” seolah-olah seperti satu idea yang baik pada masa itu.

Tetapi revolusi tentang produk. Dan keajaiban sahaja yang berlaku saya wang yang lenyap dalam sekelip mata. Bagaimana ini berlaku?

Pertama, iklan tidak mengatakan bahawa anda perlu Panaskan terlebih dahulu dulang dengan menjalankan di bawah air panas selama 20 hingga 30 saat. Anda seharusnya melakukannya dua kali: sebelum pencairan makanan dan midway melalui pencairan masa. Yang menerangkan keajaiban. Dulang tidak benar-benar menyerap haba daripada udara; Ia mendapat haba daripada air panas!

Untuk menguji peranti, isteri saya diletakkan beberapa babi COP pada dulang yang berharap untuk melihat mereka “butcher-block segar dalam 14 hingga 18 minit” seperti dalam brosur yang disertakan berjanji. Aduhai, 45 minit kemudian, mereka telah masih beku kaku. Oleh itu masa yang jelas saya telah dibazirkan wang pada sekeping perbualan.

Aku tidak kecewa dengan keajaiban nyahbeku satu-satunya. Ujian yang dibuat oleh laporan pengguna produk ini yang tertentu dan dulang aluminium aloi lain seperti segera menjadi lebih lincah dan D-Frost tertanya-tanya Deluxe semua menunjukkan kepada mereka akan membazirkan wang.

“Keajaiban Cairkan Jangan datang dekat dengan defrosting dituntut masa, walaupun kami diikuti arahan huruf. Patties hamburger suku-paun (10 hingga 14 minit mendakwa) membawa kami 24-34 minit. Stik Shell (19 hingga 22 minit) membawa kami 32 ke 36 minit. Dulang lain telah walaupun lebih perlahan, walaupun pretreated. Berat, unheated aluminium kuali dinyahfroskan Menu sama dengan dan cepat. Defrosting di dalam ketuhar gelombang mikro adalah setakat yang terbaik,”kata editor laporan pengguna.

“Iklan untuk pencairan dulang mendakwa bahawa makanan sejuk beku boleh thawed dengan cepat pada suhu bilik. Iklan beberapa tuntutan dulang diperbuat daripada logam ‘superconductive’ yang khas yang kelajuan proses thawing semulajadi. Namun kebanyakan adalah dulang aluminium yang mudah, dan kesan thawing dipercepatkan yang sama boleh dicapai dengan kuali logam mana-mana. Dibesar-malah, thawing masa untuk dulang ini selalunya akan besarkan dalam iklan,”Tambah Suruhanjaya perdagangan Persekutuan Amerika Syarikat (FTC).

Tetapi bahagian yang lebih teruk adalah bahawa produk-produk ini juga boleh meningkatkan risiko keracunan makanan. Ini didedahkan oleh FTC yang mengatakan bahawa meninggalkan makanan sejuk beku untuk menjadi lebih lincah di dulang defrosting adalah cara yang ideal untuk memupuk bakteria berbahaya.

“Kerana dulang thawing memerlukan makanan boleh thawed pada suhu bilik, dan banyak barang-barang akan telah dapat melanjutkan masa thawing lebih dua jam, Terdapat beberapa risiko bakteria berbahaya yang mewujudkan saya. Secara amnya, pakar-pakar keselamatan makanan bersetuju bahawa untuk mengelakkan risiko, makanan sejuk beku perlu menjadi thawed di dalam peti sejuk, ketuhar gelombang mikro, atau dalam air sejuk, tetapi tidak pada suhu bilik,”FTC yang berkata.

Jadi masa yang akan datang, anda perlu menjadi lebih lincah makanan, lupa tentang keajaiban menjadi lebih lincah dan lain-lain produk yang sama. Dapur anda adalah lebih baik tanpa mereka.

Untuk mengasah fikiran anda dan ingatlah semua maklumat ini, ambil Neurovar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *