Makanan sembilan atas yang mengandungi L-arginine dan L-citruline

Makanan sembilan atas yang mengandungi L-arginine dan L-citruline

Untuk mengekalkan tahap betul nitrik oksida dalam badan, ia adalah penting untuk sentiasa menambah diet anda dengan makanan tambahan nitrik oksida, serta makan makanan yang tinggi L-arginine dan L-citruline. Selain membantu pengeluaran nitrik oksida dalam badan, kedua-dua sebatian boleh membantu tekanan darah yang lebih rendah. Untuk membantu anda mendapatkan cukup L-arginine dan L-citruline, saya telah mengumpul makanan atas sembilan yang mengandungi jumlah yang besar di kedua-dua sebatian.

9. Kacang soya

Tidak perkara yang merasa terbaik di dunia, tetapi ia boleh ditemui dalam banyak makanan yang sihat. Jika anda sedang mencari untuk meningkatkan diet anda dan meningkatkan pengeluaran nitrik oksida pada masa yang sama, cuba makan sesetengah makanan soya.

8. Garbanzo kacang

Garbanzo kacang, walaupun tidak Snek Tempahan selera, adalah cukup sihat. Selain mengandungi jumlah L-arginine, mereka ada juga sumber-sumber yang baik serat diet, protein, dan lemak yang sihat.

7. Tembikai

Tembikai adalah tambahan yang bagus untuk mana-mana diet. Mereka rasa baik, dan sumber yang baik daripada vitamin C. Selain itu, tembikai mengandungi 92% air mengikut berat yang besar memandangkan kebanyakan orang tidak terhidrat secukupnya.

6. Walnut

Walnut adalah snek yang sangat baik, tetapi malangnya, adanya sering diabaikan. Selain menjadi sumber L-arginine yang besar, ia juga mengandungi asid lemak omega-3, yang membantu merendahkan kolesterol.

5. Kacang tanah

Saya tidak fikir sesiapa yang tidak akan makan kacang tanah jika ditawarkan beberapa. Ia adalah besar kacang tanah yang sedemikian terkemuka Snek makanan, kerana ia mengandungi jumlah L-arginine serta protein dan lemak sihat yang pelbagai.

4. Daging merah

Daging merah adalah pilihan yang hebat untuk meningkatkan pengeluaran nitrik oksida dalam badan anda kerana begitu ramai orang sudah mahu makan. Berhati-hatilah, daging merah boleh counterproductive sejak terlalu banyak ia boleh meningkatkan risiko penyakit kardiovaskular.

3. Badam

Bersama-sama dengan kacang tanah dan walnut, badam adalah satu lagi pilihan yang hebat untuk meningkatkan tahap nitrik oksida anda kerana mereka adalah merupakan makanan snek yang hebat

2. Ikan salmon

Ikan salmon adalah tambahan yang bagus untuk mana-mana diet kerana ia sangat berkualiti dan juga membantu pengeluaran nitrik oksida. Jadi bukan sahaja merupakan cara terbaik untuk mengurangkan kalori daripada diet anda, ia adalah baik untuk kesihatan kardiovaskular jangka panjang.

1. Gelap coklat

Coklat gelap adalah nombor satu kerana ia juga adalah tinggi dalam senarai untuk makanan yang membekalkan antioksidan. Ia menggantikan manisan yang besar jika anda perlu mengubah gigi yang manis, sejak sebagai tambahan kepada yang lebih sihat daripada jenis coklat lain, ia juga mempunyai jumlah L-arginine dan antioksidan yang mencukupi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *