Makanan menggabungkan – membantu sistem penghadaman anda melakukan kerja dengan lebih mudah

Makanan menggabungkan – membantu sistem penghadaman anda melakukan kerja dengan lebih mudah

Masalah penghadaman yang sangat biasa. Masalah pedih ulu hati, gas, dan lain-lain pencernaan dan usus menjejaskan hampir semua orang. Masalah-masalah ini tidak hanya menjengkelkan untuk mempunyai, tetapi mereka juga adalah tanda-tanda sistem penghadaman yang lemah dan tabiat pemakanan. Anda boleh mengelakkan masalah-masalah ini dengan mengunyah makanan anda dengan betul dan menggunakan makanan yang menggabungkan prinsip yang akan membolehkan badan untuk mencerna makanan yang mudah.

Makanan menggabungkan hanya makan jenis makanan yang bersama-sama betul yang membuat ia mudah untuk badan untuk mencerna ia. Sudah makan pelbagai jenis makanan yang sihat untuk kita lakukan, tetapi ia adalah tidak baik untuk sistem pencernaan untuk duduk dan cuba untuk mencernakan semua pada satu hidangan. Kami berada di bawah kesan bahawa kita perlu mempunyai salah satu daripada setiap Kumpulan makanan atas pinggan kami setiap kali makan dan yang tidak benar. Malah, ia adalah tidak baik untuk kita.

Sistem pencernaan mempunyai salah satu pekerjaan yang paling penting untuk badan kita. Apabila anda makan makanan mengikut apa yang akan paling mudah untuk mencerna anda melakukan sistem penghadaman anda satu kebaikan yang besar membolehkan ia lakukan tugasnya dengan betul.

Sebagai contoh, digesting protein dan kanji mempunyai keperluan penghadaman yang berbeza. Jadi jika anda makan dalam satu hidangan mereka menjadi sukar bagi badan untuk mencerna mana-mana satu daripada mereka juga. Protein memerlukan persekitaran asid untuk mencernakan dengan betul manakala kanji memerlukan persekitaran yang beralkali. Sistem penghadaman anda boleh memuatkan kedua-dua persekitaran pada satu-satu masa, tetapi ia jelas tidak dapat mencipta kedua-duanya pada masa yang sama!

Buah-buahan mempunyai syarat-syarat yang sangat istimewa dan sentiasa akan dimakan oleh dirinya. Buah-buahan adalah salah satu makanan yang indah yang berlalu dengan pantas melalui sistem pencernaan anda sendiri. Tetapi jika anda makan buah-buahan dengan makanan yang berkanji atau protein buah-buahan tidak boleh hanya menyampaikan melalui trek pencernaan seperti yang sepatutnya, kerana ia akan bercampur dengan makanan lain yang tidak mempunyai hak istimewa bahawa. Gula akan kemudian penapaian dalam perut anda dan membawa kembung dan gas.

Tembikai adalah lebih cepat pada melalui proses penghadaman dan perlu sama ada dimakan secara bersendirian atau dengan tembikai lain. Ini akan mengelakkan gula pembuihan di dalam perut.

Berikut adalah kaedah-kaedah asas untuk makanan yang menggabungkan:

1. Sayur-sayuran dengan kanji yang baik
2. Sayur-sayuran dengan protin yang baik
3. Protein dan kanji adalah tidak dibenarkan langsung a-Think daging dan kentang!
4. Buah-buahan selalu dimakan semata-mata atau dengan buah-buahan lain
5. Asid buah-buahan kekacang adalah baik-baik saja
6. Asid buah-buahan dengan buah-buahan yang manis akan baik-baik saja
7. Tembikai dimakan sahaja

Kita telah hidup pada kombinasi makanan yang salah untuk sementara waktu sekarang memikirkan bahawa mereka adalah normal. Untuk contoh, burger dan kentang goreng yang dimakan setiap hari oleh berjuta-juta orang, tetapi kombinasi ini makanan membuat sistem penghadaman mereka bekerja lebih keras daripada mereka harus, dan mereka mungkin akan menyebabkan masalah penghadaman hanya dari makanan itu. Sekarang tumpukan pada 3 kali sehari seperti itu, dimakan setiap hari.

Jadi masa akan datang anda duduk turun untuk makan, memberi sistem penghadaman anda berehat. Mengambil kira dan membuat kerja dengan lebih mudah. Badan dan kesihatan anda akan terima kasih!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *