Makan untuk kesihatan zakar: 8 makanan bagi semasa yang responsif

Makan untuk kesihatan zakar: 8 makanan bagi semasa yang responsif

Ramai lelaki tidak sentiasa membuat pilihan yang sihat apabila ia datang untuk makan, terutama apabila terdapat lebih menarik pilihan di tangan. Walau bagaimanapun, ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa kebanyakan lelaki akan sedar bahawa pemakanan yang baik adalah penting untuk kesihatan yang baik. Dalam dekad ini, khususnya, telah meningkatkan publisiti mengenai bahaya pemakanan yang kurang baik, terutama apabila ia datang untuk makanan yang diproses, lemak dan gula yang berlebihan.

Apa mungkin mengejutkan ramai lelaki adalah bahawa kebajikan daripada pemakanan yang sihat tidak melanjutkan hanya untuk pinggang, mencegah obesiti dan mengekalkan kesihatan jantung. Tetapi hakikat itu walaupun zakar dan kesihatan seksual lelaki adalah dipengaruhi oleh diet, dan mendapat nutrien yang betul untuk kesihatan zakar boleh membantu untuk mencegah dan mengatasi pelbagai masalah zakar yang biasa.

Berikut adalah di antara makanan yang paling berkuasa untuk kesihatan zakar dan fungsi seksual:

1. Ikan salmon dan ikan kembung: ikan berminyak, berserabut seperti ikan salmon dan ikan kembung mengandungi paras asid lemak Omega-3 yang penting untuk fungsi saraf yang sihat, menjadi faktor yang penting dalam fungsi zakar-terutama apabila ia datang kepada sensitiviti.

2. Lada cili: panas lada boleh menambah tendangan sekadar makanan; pengeluaran Endorfin yang disebabkan oleh capsaicin (kimia semulajadi yang ditemui dalam padi yang memberi mereka haba mereka) boleh juga perk sehingga zakar. Vitamin C dalam lada cili juga diperlukan untuk aliran darah yang sihat (berfikir ereksi), serta mengekalkan keanjalan dan ton kulit zakar.

3. Coklat: Tidak hanya untuk wanita, cacao yang merupakan bahan utama boleh mendapatkan lelaki yang pergi, terlalu. Cacao mengandungi perangsang yang meminjamkan kecergasan jasmani, dan kajian telah menunjukkan bahawa coklat gelap boleh membantu untuk mencegah pancutan pramatang.

4. Bawang putih: Manakala lelaki mungkin memikirkan nafas bawang putih sebagai turn-off yang apabila ia datang kepada jantina yang berlawanan, hakikatnya bahawa bawang putih mengandungi nutrien yang berkuasa yang penting untuk fungsi zakar. Bawang putih juga meningkatkan fungsi imun dan kerja-kerja sebagai antifungal satu, dan boleh membantu untuk mencegah jangkitan yis – yang biasa lelaki serta wanita.

5. Tiram: Tiram telah telah dilihat sebagai aphrodisiac alami yang selama berabad-abad, yang adalah disebabkan oleh, sekurang-kurangnya pada bahagian, penampilan mereka. Walau bagaimanapun, mungkin ada kebenaran beberapa asas kepada idea ini; Tiram mengandungi dopamine neurochemical, yang meningkatkan perasaan kesejahteraan dan keinginan seksual (mungkin). Selain itu, ia mengandungi paras zink yang diperlukan untuk mengekalkan tahap testosteron yang sesuai dan memastikan sperma yang sihat.

6. Gingseng: Persediaan-persediaan yang mengandungi ginseng akan sering dipuji untuk meningkatkan prestasi seksual lelaki, dan untuk sebab yang baik. Ginseng mengandungi tahap asid amino L-arginine, satu nutrien penting yang dipercayai meningkatkan sensitiviti zakar, serta peningkatan aliran darah dan meningkatkan tahap tenaga dan stamina yang tinggi.

7. Madu: Pemanis semulajadi yang sangat berkhasiat ini mengandungi vitamin B yang penting bagi pengeluaran testosteron dan boleh membantu untuk meningkatkan kedua-dua keinginan dan prestasi, serta meningkatkan kesihatan zakar secara keseluruhan.

8. Beri: Beri semua jenis yang sarat dengan antioksidan yang melindungi tisu zakar dari kerosakan alam sekitar yang boleh menyebabkan penuaan awal, kehilangan sensitiviti dan pelbagai isu-isu lain yang berkaitan dengan fungsi zakar.

Termasuk makanan ini dalam diet boleh menjadi sebahagian daripada mempromosikan zakar lebih sihat dan kehidupan seks yang lebih bahagia. Di sisi lain, mendapatkan bahan-bahan ini sentiasa boleh menjadi suatu cabaran, dan dalam banyak kes, ia mengandungi nutrien akan dihantar ke bahagian-bahagian lain badan. Di sisi lain, menambahkan diet dengan menggunakan formula nutrien khusus zakar (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) mengandungi vitamin, asid amino dan antioksidan yang direka khusus untuk meningkatkan kesihatan kulit dan saraf zakar. Menggosok krim zakar yang terus ke atas kulit boleh memastikan bahawa ia diserap di mana ia diperlukan untuk manfaat zakar yang maksimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *