Makan sihat berjimat dengan tip-tip mudah, Tennessee Jabatan Kesihatan

Makan sihat berjimat dengan tip-tip mudah, Tennessee Jabatan Kesihatan

Apabila wang yang ketat dan masa adalah singkat, itu mungkin tampak mustahil untuk mengekalkan diet yang seimbang. Sebagai keluarga di bawah tekanan ekonomi kerja untuk meregangkan dolar makanan mereka, mereka boleh meninggalkan kesihatan yang baik. Jabatan Kesihatan adalah mengingatkan Tennesseans semasa bulan Pemakanan Kebangsaan Mac ini membersihkan itu boleh menyihatkan dan dengan harga yang berpatutan.

“Ramai orang percaya bahawa untuk makan sihat anda perlu menghabiskan banyak wang,” kata Pesuruhjaya Kesihatan Susan R. Cooper, MSN, BERT. “Dengan hanya sedikit perancangan, anda boleh mencipta menu yang lazat, mudah, berzat dan murah.”

Berikut adalah beberapa tips yang mudah untuk membantu anda menjimatkan wang sambil membeli-belah untuk makanan dan masih mengekalkan diet yang menyihatkan:

-Pelan menu anda sebelum membeli-belah barangan runcit. Walaupun sejumlah kecil perancangan terlebih dahulu boleh membantu anda menjimatkan wang dengan mengelakkan pembelian gerak hati.

-Gunakan kupon. Keratan kupon dari akhbar atau cetak dari Laman Web mereka boleh menjimatkan ringgit besar bil makanan anda setiap minggu. Mencari kedai-kedai yang berganda kupon, dan mempertimbangkan menyertai kelab pasaraya pembeli untuk harga istimewa.

-Kedai “tinggi dan rendah” rak-rak kedai runcit. Pengeluar membayar untuk meletakkan produk mereka di peringkat mata, dan versi yang lebih murah daripada perkara-perkara yang sama boleh sering dijumpai di rak atas atau lebih rendah.

-Berkhidmat kepada bahagian-bahagian yang menyihatkan, tidak terlalu besar, daging. Ingat bahawa sebahagian daripada daging kira-kira saiz dek kad. Ini akan membantu anda menjimatkan wang di Jabatan daging.

-Hidangkan Menu Great. Kacang dan lain-lain kekacang adalah sumber protein yang sangat baik dan satu cara yang murah untuk mencipta hidangan yang menyihatkan.

-Berfikir “di luar crisper.” Sayur-sayuran dan buah-buahan dalam tin, beku dan kering cenderung untuk menjadi lebih murah dan akan bertahan lebih lama daripada versi yang segar, dan mereka tidak hanya berkhasiat. Termasuk pelbagai hasil dalam diet anda.

-Pertimbangkan tumbuh beberapa keluaran sendiri. Banyak barang-barang, tomato, strawberi dan lada, boleh ditanam dalam bekas di patio atau Anjung anda. Tumbuh-tumbuhan muda adalah murah, dan paket benih kos hanya beberapa sen.

-Jangan buang wang. Menyimpan sisa anda selamat oleh pemasakan atau pembekuan mereka dengan cepat, dan gunakan mereka sebelum mereka pergi buruk untuk meregangkan satu hidangan ke dalam sedikit.

Jabatan Kesihatan mempunyai sumber-sumber lain untuk membantu anda makan sihat yang berjimat. Check out kami buku masakan dalam talian penuh dengan resipi ringkas yang boleh disediakan dengan bahan-bahan murah yang biasa. Mencari buku masak pada

TDOH juga menggaji kakitangan kesihatan dietitians berdaftar di Jabatan-Jabatan Kesihatan di seluruh negeri. Profesional kesihatan-menyediakan khidmat runding cara mengenai isu-isu dari pemakanan bayi untuk kencing manis dan obesiti untuk orang dewasa. Anda juga boleh mengajukan soalan dalam talian melalui perkhidmatan “pakar bertanya dalam diet”. Hantar soalan anda dengan borang

Mendapatkan Tennessee sesuai juga menawarkan percuma dan tip-tip mudah untuk memperbaiki pemakanan setiap hari. Anda akan menemui contoh-contoh saiz bahagian yang betul, dan anda boleh mendaftar untuk menerima e-mel harian Petua untuk membantu anda menjalani kehidupan yang lebih menyihatkan. Ketahui lebih lanjut dengan melawat tapak Web patut mendapatkan di dan klik “Pemakanan.”

Untuk mendapatkan lebih banyak maklumat tentang ketersediaan nutrisi kaunseling di kawasan anda, hubungi Jabatan Kesihatan tempatan anda atau lawati Persatuan Dietetik Amerika pada. Maklumat tambahan tentang bagaimana untuk meningkatkan tahap kesihatan pemakanan anda boleh didapati dalam talian di dan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *