Makan Pistachios adalah kunci kepada kesihatan yang baik

Makan Pistachios adalah kunci kepada kesihatan yang baik

Pistachios! Yang lucu mencari kacang yang boleh memberikan anda Hadiah Kesihatan! Tetapi jangan biarkan yang nampak ganjil yang menipu anda! Pistachios adalah satu nut dengan kombinasi rasa hebat dan manfaat kesihatan yang luar biasa. Cara apa pistachios membantu anda memelihara kesihatan anda? Untuk memahami ini, kita perlu bercakap tentang bahagian Tempahan microscopic badan anda dan bekerja cara kita.

Sel-sel badan anda – kami akan mempertimbangkan beberapa bahagian badan, bermula dengan yang tiniest. Tanggapan yang antioksidan yang baik untuk kita adalah mengapa kita Benarkan diri kita untuk menikmati dalam kuantiti yang besar-besaran coklat, kan? Adakah anda tahu bahawa stres – jenis yang menyebabkan kerosakan kepada struktur sel anda – boleh berjuang dengan antioksidan? Dahsyat penyakit, seperti Parkinson dan Alzheimer telah dikaitkan dengan tekanan oksidatif, jadi antioksidan menjadi satu keperluan untuk kesihatan secara keseluruhan. Pistachios yang sangat tinggi antioksidan.

Visi anda – Adakah anda bimbang tentang wawasan degenerating atau mungkin juga akan buta? Kajian menunjukkan bahawa pistachios menyediakan karotenoid yang kita perlukan untuk mata yang sihat. Apakah kepentingan ini? Tubuh manusia memerlukan karotenoid untuk penglihatan yang baik. Pistachios mengandungi karotenoid yang membantu mengelakkan degenerasi. Keadaan ini adalah punca utama kemerosotan visual di kalangan warga tua.

Hati – ada sejarah penyakit jantung dalam keluarga? Ramai saintis lain, walaupun sesetengah dari Harvard, telah melakukan pelbagai kajian mengenai pistachios. Apa yang mereka dapati adalah bahawa orang-orang yang makan pistachios telah mengurangkan risiko penyakit jantung. Ingat, ini bukan hanya dalam satu kajian, tetapi beberapa kajian bebas. Pistachios boleh bekerja keajaiban-keajaiban yang kecil! Mereka boleh membantu mengurangkan paras kolesterol, meningkatkan monounsaturated dan lemak politaktepu, membantu menjaga anda arteri yang jelas, dan meningkatkan kesihatan jantung anda secara umum.

Usus anda – Ya, mereka juga boleh membantu dengan usus anda. Anda boleh mendapatkan seberapa banyak serat makanan dari Semulia pistachios lazat kerana anda akan mendapatkan dari sebahagian oatmeal. Apa yang baik tentang fiber? Kerana serat menyerap air dari usus, ia membantu dalam melegakan kejanggalan dan mencegah buasir. Ahli-ahli sains telah menunjukkan bahawa ini mengurangkan risiko anda untuk keadaan yang menyakitkan seperti kanser kolon dan diverticulitis juga.

Telah saya ditangkap minat anda? Hebat! Walaupun dengan menyedari bahawa ini terdiri daripada hanya beberapa banyak bahagian badan yang mendapat manfaat daripada pistachios. Pistachios adalah sumber protein yang sangat baik, dan dimuatkan dengan vitamin, mineral dan nutrien lain yang menggalakkan kesihatan yang baik. Makan pistachios setiap hari untuk meningkatkan kesihatan anda secara semulajadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *