Makan malam Itali yang asli

Makan malam Itali yang asli

Selain dari fesyen, sastera dan seni, dunia boleh bersyukur Itali untuk lancar wain Itali, coklat, kulit, dan hidangan pasta yang mencintai dunia lebih. Sebagai satu penghormatan kepada rasa orang Itali, samada makan atau dalam fesyen, berikut adalah beberapa maklumat ringkas tentang Majlis Makan malam Itali yang. Penuh rasa, malam Itali yang pelbagai, dan kesegaran, sihat dan memuaskan dan terbaik dinikmati bersama rakan-rakan dan orang tersayang.

Makan malam untuk Itali biasanya mempunyai kursus-kursus berikut di dalamnya – antipasto atau pembuka selera besar, Primo Piatto atau kursus pertama, Secondo Piatto dan interior, keju dan pencuci mulut, minuman-keras pencernaan, dan setiap satu hidangan Itali Asli harus diakhiri dengan wain.

Antipasto atau pembuka selera besar bertujuan untuk dimakan jadi chef boleh mempunyai masa yang mencukupi untuk menyediakan kursus pertama, dan para yang sibuk dengan bahagian-bahagian yang kecil bagi makanan yang dihidangkan. Ingat bahawa pilihan-pilihan makanan akan menjadikan tetamu berasa kenyang. Oleh itu, adalah lebih baik untuk berkhidmat kepada bahagian-bahagian kecil daripada sayur-sayuran panggang, keju atau pesto harga rendah dengan roti, salad ringan yang terdiri daripada tomato dan mozarela, atau kanape dan ragouts. Bahagian-bahagian yang kecil ini akan makan dengan rasa, membuat tetamu yang tidak sabar-sabar lagi dan tanpa membuat mereka penuh pada masa yang sama.

Kursus pertama tradisional sama ada perlu satu hidangan pasta, sup atau risotto tetapi ini sekali lagi dihidangkan di bahagian-bahagian yang lebih kecil daripada yang biasanya anda lakukan. Sos pasta putih atau merah, resipi rasa risotto boleh dihidangkan dan ingat untuk menyimpan pinggan berwarna-warni dengan meletakkan herba seperti pasli sebagai garnishing.

Kursus kedua adalah makanan yang lebih berat seperti daging, ayam atau apa-apa hidangan yang kaya dengan protein boleh kini boleh dihidangkan. Ia hendaklah lengkap sudah tentu dengan siding sayur-sayuran dan salad yang berpakaian dengan berpakaian cahaya. Semua kandungan protein dalam makanan yang harus cukup dan krim pekat tidak perlu ditambah ke salad itu supaya menjaga cahaya berpakaian.

Keju dan pencuci mulut berpasangan adalah kedua-duanya menghasilkan Itali yang mereka bangga. Untuk membantu memecahkan protein dan tiga hidangan makanan telah dihidangkan, keju dan pencuci mulut perlu bersedia supaya perut tidak akan berasa berat seluruh.

Kopi Itali boleh berkhidmat untuk membantu mencernakan makanan. Minuman keras ini penghadaman masih melengkapi kaya perisa makanan dalam menu.

Dan akhir sekali, pilihan wain Itali boleh digunakan dan sudah tentu, jangan lupa untuk mengumpul gelas tersebut sehingga anda berasa sihat dan hidup lama.

Apa yang penting dalam penyediaan makanan untuk orang Itali adalah kesegaran bahan-bahan, dan sudah tentu, satu hidangan arak mereka yang tercinta. Pasangan dengan perbualan yang hebat, tambah kawan-kawan, dan anda adalah untuk makan malam yang hebat yang boleh membawa anda separa seluruh dunia. Itali tahu bagaimana untuk menghargai masakan baik, dan kerana mereka mengatakan sebelum permulaan makan, “Bon appetit”, dan bersedia untuk pengalaman yang hebat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *