Makan hak dan menjalankan untuk masa depan yang lebih sihat

Makan hak dan menjalankan untuk masa depan yang lebih sihat

Adakah anda mahu foolproof mengakibatkan anda diet atau program senaman yang kerap? Jika anda adalah salah satu daripada orang-orang yang cuba pelbagai cara untuk mengekalkan kesihatan yang baik dan belum mempunyai sebarang hasil yang jelas – fikirkan sekali lagi. Pakar-pakar mencadangkan bahawa anda sebenarnya tidak perlu untuk membeli suplemen yang paling mahal dan terkini atau melalui menyakitkan Diet untuk mendapatkan berat badan yang diingini anda tetapi sebaliknya mempunyai rancangan yang sihat untuk jangka panjang.
Penulis buku pencegahan Magazine ‘Tips kecergasan No-gagal’ ditawarkan beberapa cara dalam menterbalikkan kesan-kesan penuaan secara khusus dengan menurun metabolisme dan berat badan berlebihan mendapatkan. Berikut adalah beberapa cara untuk kekal sihat dan mengelakkan pound tambahan untuk semua peringkat umur dan tanpa mengambil kira tahap kecergasan anda miliki:
Berjalan kaki lebih. Berjalan kaki adalah salah satu yang paling mudah dan paling berkesan membakar kalori senaman yang sesuai untuk semua peringkat umur dan tahap kecergasan. Anda tidak perlu menjalankan program berjalan yang formal untuk mendapatkan keputusan; anda boleh mula berjalan lebih mengambil anak tangga berbanding Lif, tempat letak kereta tambahan jauh dari pejabat dan melakukan tugas yang lebih banyak berjalan kaki daripada dengan memandu. Berjalan membantu meningkatkan peredaran dan membantu kumpulan otot teras yang sentiasa aktif dan sihat.
Memilih makanan ringan yang tinggi protein. Setelah sebahagian kecil daripada menu setiap hari dan mengambil snek kaya dengan protein akan membantu fungsi metabolisme badan secara optimum. Selain daripada itu, makanan ringan yang kaya dengan protein seperti kayu keju mozarela dan yogurt rendah lemak yang berkesan dalam pengawalan selera makan seseorang. Ini akhirnya boleh menyimpan appetence anda dalam semakan dan makan berlebihan secara semulajadi menjadi kurang sengit.
Kerap bersenam. Mengambil sekurang-kurangnya tiga puluh kepada empat puluh minit senaman setiap hari (dan betul-betul dalam masa yang sama) adalah satu keperluan jika anda bercadang untuk mengekalkan metabolisme anda stabil sepanjang hari. Bersenam secara tetap membantu anda mencapai kesihatan yang pendek dan jangka panjang dan matlamat kecergasan anda kerana membuat ia lebih mudah bagi anda untuk melakukan apa-apa jenis Rejimen kecergasan.
Mengubah tabiat makan anda negatif. Pendedahan kepada tabiat pemakanan yang tidak sihat boleh menjadi penghalang dalam menguruskan gaya hidup yang sihat. Walau bagaimanapun, jika anda mengubah sikap anda dan pandangan anda terhadap makanan yang anda makan sedikit demi sedikit, anda membantu diri sendiri yang lebih banyak. Dan bukannya menyingkirkan jenis makanan tertentu, komited untuk makan jumlah yang lebih kecil makanan untuk bersaing dengan had kalori harian anda dan mengelakkan melaparkan haiwan dalam proses.
tidur baik-baik. Orang yang menafikan dirinya tidur mungkin cenderung untuk mempunyai selera makan yang luar biasa garang keesokan harinya, yang melemahkan metabolisma badan beliau. Kira-kira tujuh hingga lapan jam tidur yang diperlukan setiap hari untuk menjadi sihat dan semulajadi menentang kelaparan.
Apabila anda tahu bagaimana untuk menggabungkan walaupun sedikit tetapi konsisten perubahan dalam gaya hidup anda, ia menjadi lebih mudah untuk mencapai kesihatan dan kecergasan matlamat khususnya dari segi mengurangkan kebarangkalian mendapat berat badan yang berlebihan, kerana anda semakin tua. Meletakkan keperluan strategi-strategi yang disebut di sini, mengamalkan, dan termasuk mereka dalam rutin harian anda boleh membawa anda ke satu tahap yang berbeza terhadap outlook sihat dan kesejahteraan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *