Makan dan kekal sihat: Mencari cara makan yang aktif mempromosikan Kesihatan

Makan dan kekal sihat: Mencari cara makan yang aktif mempromosikan Kesihatan

Untuk berubah kita mesti sakit dan letih yang sakit dan letih. ~ Pengarang tidak diketahui

Kita perlu makan untuk kekal sihat, tetapi kita perlu makan perkara yang betul. Bagaimana, walaupun, Adakah kita menentukan Kesihatan? Ianya yang semata-mata ketiadaan penyakit?

Boleh kita dissociate tubuh yang sihat daripada minda yang sihat, atau bahkan dari Kesihatan sosial? Mungkin tidak! Realitinya adalah bahawa mereka pergi tangan dalam glove dan dicapai melalui pemakanan, senaman yang sesuai dan mempunyai masa untuk berseronok dan bersantai.

Memandangkan itulah kes itu, kita perlu rasa kebimbangan sesetengah masyarakat zaman moden di mana semua terlalu ramai orang akan membawa gaya hidup sedentari dan makan, setakat yang besar, mati makanan – makanan yang mudah dibeli, mudah disediakan, diproses seterusnya belief, dengan aditif yang merangsang dan penagih.

Terdapat keraguan yang makan dengan cara ini secara langsung menyumbang kepada kejadian yang semakin meningkat tekanan darah tinggi, penyakit jantung, strok, kencing manis dan pelbagai penyakit-penyakit lain yang degeneratif.

Sedikit, terlalu ramai di antara kita telah kehilangan sentuhan dengan makhluk dalaman kami, dengan sifat dan dengan jiwa kita. Hidup dalam masyarakat di mana orang tertekan untuk hidup sehingga piawaian tertentu, yang dapat dilihat, perangkap kejayaan, dan dapat menunjukkan bahawa kekayaan melalui cuti yang mahal dan di luar negara melancong, haba yang terakhir dan membina tekanan.

Malangnya, ramai orang akan tunduk kepada tekanan tersebut.

Dan lagi, jika kita fikirkan secara logik, apa gunanya mempunyai semua ini manifestasi keluar kejayaan jika kita mengorbankan kesihatan kita dalam mengejar ia?

Jadi mencari cara makan yang aktif menggalakkan kesihatan, meluangkan masa untuk senaman fizikal yang kerap dan berehat seolah-olah menjadi jalan berhati-hati untuk mengikuti.

Pergi alkali!

Diet untuk Kesihatan, kita mesti menumpukan perhatian makan makanan yang membentuk alkali. Badan kita hendaklah dalam keadaan sedikit beralkali, dan untuk tujuan itu, pengambilan kami mencipta asid makanan perlu sekitar 30%. Baki makanan harus membentuk alkali. Inilah yang menyebabkan kita sihat dan bebas penyakit.

Acidosis!

Terlalu berasid adalah punca Ketua kehilangan mineral yang penting, sebagai perjuangan badan untuk memulihkan kira-kira. Melemahkan sistem imun dan penyakit telah masuk dengan mudah ke dalam sistem kami.

Realitinya adalah bahawa badan berusaha setiap hari untuk berada dalam keseimbangan pH, dan jika badan berasid melalui diet yang tidak sesuai, ia akan mula merompak dari bahagian-bahagian badan yang lain untuk mengekalkan baki – maka jumlah orang yang mengalami penyakit seperti osteoporosis dan karies gigi – setiap satu yang merupakan tanda acidosis.

Ketiadaan piawaian dalam diet yang standard!

Di negara maju, sedih untuk mengatakan, diet standard yang dinikmati oleh ramai merupakan salah satu yang tinggi fruktosa, roti putih, makanan berasaskan haiwan dan terlalu diproses, jadi membawa kepada pelbagai penyakit kronik wabak itu kami. Tetapi terdapat penawar bagi mereka yang ingin menikmati kesihatan yang optimum.

Saya yakin anda semua telah mendengar istilah, ‘segar adalah terbaik’, tetapi hari ini, mungkin ia akan lebih baik untuk mengatakan, segar, organik, belum diproses adalah terbaik. Diet yang terdiri daripada kira-kira 70% makanan beralkali dan 30% asid membentuk pemastautin, akan berfungsi untuk mengimbangkan pH anda dan memberikan anda bahawa joie de vivre yang begitu ramai di antara kita telah melupakan perasaan.

Walaupun ia mudah untuk memahami prinsip-prinsip pemakanan yang beralkali, menukar kepadanya dan berpegang dengannya, boleh lebih banyak cabaran kerana ia menuntut kita membuat perubahan 180 darjah dalam pemikiran kami. Ia juga menuntut kita menyediakan masa depan, dan ia mencabar kita untuk berkata tidak kepada makanan mudah diproses secara besar-besaran, mati.

Mengambil kawalan!

Ia akan menjadi indah jika, dalam membuat suis, kita dapat mewujudkan semalaman, sebuah taman di mana kita boleh ‘membeli’ bagi keperluan makanan harian kita. Bukan sahaja kita akan menyelamatkan nasib, tetapi kita juga akan mempunyai idea yang darned baik tentang apa yang telah di makanan yang kita akan makan. Memandangkan buah-buahan organik dan sayur-sayuran (sayur-sayuran berdaun terutamanya hijau, anda) akan menjadi asas untuk diet beralkali, merancang untuk memiliki sebuah Taman adalah satu langkah yang bijak. Tetapi memandangkan perkara tersebut tidak berlaku sekelip mata, berikut adalah beberapa idea untuk memulakan perjalanan anda untuk kesihatan.

Jika boleh, Makan banyak sayur-sayuran mentah dan buah-buahan organik. Badan anda akan menjadi kaya dengan enzim dan tenaga anda, tahap akan meningkat sekelip mata!
Membangunkan rasa untuk smoothies hijau – Sarapan Pagi dalam satu gelas! Mulakan dengan minuman berasaskan buah-buahan dan tambah sayuran seperti lelangit anda menyesuaikan.
Minum banyak air beralkali dengan jus lemon yang dihimpit ke dalamnya. Malah, longkang kopi dan teh dan menikmati kesegaran air tulen.
Menggunakan minyak kelapa yang organik. Inilah yang tertanya-tanya minyak yang boleh digunakan untuk membuat, untuk mengambil (untuk berat!), coklat yang sihat dan semata-mata untuk meningkatkan kesihatan.
Kurangkan makanan yang diproses sepenuhnya. Ini akan mati. Tubuh anda akan bertindak balas dihiasi dengan penuh kemesraan.
Belajar untuk mencintai, menyedia, dan menunjuk-nunjuk, makanan mentah.

Untuk minda!

Cuba yoga – indah untuk minda dan kecergasan fizikal.
Berjalan kaki di bawah matahari dan menikmati tahap optimum daripada vitamin D.
Lauk kebahagiaan baru mendapati bahawa anda pasti akan menikmati. Ia tidak akan lama sebelum kawan-kawan anda akan merayu untuk rahsia anda!

Ikuti beberapa Tip-Tip kesihatan yang baik, dan makan untuk kekal sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *