Maka Abu: Bagaimana untuk mencipta ingatan berkekalan dengan yang masih Cremated yang menaburkan Majlis

Maka Abu: Bagaimana untuk mencipta ingatan berkekalan dengan yang masih Cremated yang menaburkan Majlis

Sejak 10 tahun yang lalu, pembakaran mayat telah berkembang sebanyak hampir 12% mengikut Persatuan Pengarah pengebumian negara. Sebagai hasilnya, orang mencari cara-cara yang kreatif dan tidak dapat dilupakan untuk menjalankan kehendak mereka cintai mengenai mayat mereka. Walaupun banyak membawa pulang mereka yang tersayang Abu di sebuah urn crematory, ia dianggarkan bahawa 21.7% merancang menaburkan kekal pada satu masa nanti, naik daripada 17.8% pada tahun 1997. Atas sebab ini, merancang satu Majlis untuk maka Abu adalah satu aspek penting dalam pertimbangan.

Kerana banyak rumah pengkebumian Pengarah termasuk perkhidmatan maka dalam pakej pengebumian mereka, ia membawa idea-idea yang banyak berfikiran tradisional keluarga mungkin tidak mempunyai lagi dianggap. Walau bagaimanapun, ini adalah masa yang keputusan membuat boleh menjadi sukar dan seolah-olah menggalakkan dan memandangkan Majlis adalah salah satu yang merupakan sebahagian dari salah satu memori, pilihan adalah penting kerana ianya sering sahaja peluang yang anda akan perlu menghormati yang tersayang dan kehidupan yang anda kongsikan bersama-sama.

Apabila memilih maka Abu sebagai kaedah cherishing memori orang, ia adalah penting untuk mengambil kira kawasan-kawasan tertentu yang saya memegang kepentingan yang besar kepada yang telah diluluskan. Ini adalah sebahagian proses grieving, amat bermakna kerana ia membolehkan keluarga mengamati mempunyai imej visual yang tertanam di memori mereka mereka ‘berehat’ di tempat yang mereka dihargai dan banyak menghabiskan kehidupan mereka dikelilingi oleh. Sesetengah orang lebih suka untuk gambar atau pita video Abu yang bertaburan tempat ini sebagai peringatan yang berterusan, bahawa mereka akan dikelilingi oleh kawasan yang mereka suka.

Bahkan bagi mereka yang memilih maka sebagai kaedah penyebaran Abu, ramai keluarga masih mahu mempunyai sebahagian kecil daripada Abu atau kunci rambut dimasukkan ke dalam sebuah memorial yang kecil seperti sekeping pembakaran barang kemas atau keepsake urn. Lain-lain lebih suka mencipta peringatan yang mungkin termasuk sebuah memorial batu loncatan, plak Taman memorial atau ukiran memorial akuan atau Taman untuk menghormati mereka yang tersayang. Taman batu-batu dan bangku-bangku Taman boleh juga digunakan di dalam atau keluar dan semua membuat sentuhan kasih sayang dalam ruang Suci anda. Apa pun keputusan anda, ini adalah pilihan peribadi yang bertujuan untuk menghormati dan mewakili anda diluluskan dicintai serta yang menyembuhkan, memulihkan, dan ingat, masa dan kehidupan yang tersayang dibelanjakan ke atas bumi.

Terdapat banyak cara itu maka kaedah boleh digunakan untuk mencipta satu majlis peribadi. Perenggan berikut akan menerangkan kaedah yang berbeza yang boleh dipertimbangkan untuk menghormati tersayang dan mencipta kenangan yang berpanjangan.

Kaedah yang pertama dan paling biasa maka Abu dikenali sebagai ‘lakonan’ yang melibatkan melambung Abu ke dalam angin. Salah satu aspek yang paling penting perlu dipertimbangkan apabila memilih pemutus adalah arah angin. Abu perlu sentiasa menjadi pelakon down-angin untuk mengelakkan ia daripada meniup kembali ke arah Kumpulan. Kerana Abu terdiri daripada bahan-bahan broken-down tulang, Pasir mempunyai konsistensi yang sangat padat yang akan jatuh dengan cepat ke tanah. Walau bagaimanapun, sesetengah daripadanya akan serbuk halus yang membentuk awan kelabu whitish apabila ia menjadi bawaan udara. Kaedah lakonan berbeza-beza dan boleh dilakukan oleh mana-mana orang, atau sebagai sebuah Kumpulan, di mana setiap orang mengambil giliran menaburkan tinggalan. Orang lain lebih suka mempunyai Abu dikeluarkan semua sekali gus dalam bentuk tanda seperti roti bakar yang menggunakan cawan pemutus atau bahkan hanya kertas cawan.

Satu lagi kaedah penyebaran tinggalan adalah dengan ‘trenching’ yang melibatkan menggali Parit yang cetek atau alur di tanah yang mana Abu kemudian ditempatkan. Ini boleh menjadi satu bentuk yang sangat peribadi menaburkan Abu kerana nama orang yang boleh ditarik ke dalam tanah dan dikelilingi dengan hati berbentuk Parit. Lilin boleh walaupun di sekitar Parit untuk mencipta suasana rohani dan kemudian digunakan sebagai keepsake yang bagi mereka yang hadir. Di akhir Majlis, peserta boleh mengaut lebih kekal di Parit (dipanggil ‘mengaut’) atau mempunyai air dari laut atau lautan sapu tetap keluar ke dalam air manakala keluarga dan kawan-kawan menyertai tangan dan ingatlah kehidupan individu.

Dengan trenching, mengaut, atau nada, ia adalah penting untuk mencurahkan Abu dari guci maka dengan alasan untuk menghalang Abu yang ditiup sepanjang udara terlalu awal. ‘Nada’ melibatkan pembentukan ‘cincin’ atas alasan atau sekitar objek seperti pokok, kalangan lilin, atau bahkan Jadual memorial. Maka orang-orang yang menghadiri majlis bentuk cincin yang luar, dan setiap orang adalah dapat melangkah ke ‘cincin’ dan berkongsi kenangan yang menghormati kehidupan yang menghabiskan masa dengan yang tersayang.

Senarai pahlawan hijau adalah satu lagi bentuk penyebaran yang bertamat dengan cremated yang akan mendapatkan dalam populariti sebagai orang-orang berada menjadi lebih sadar. Kerana melindungi alam sekitar telah menjadi satu kebimbangan yang semakin ramai, urns terbiodegradasikan pembakaran akan dapat menawarkan penyelesaian yang ramai orang Cari. Di samping itu, beberapa tanah perkuburan tidak memerlukan sebuah urn. Dalam keadaan ini, satu pengkebumian hijau hanya boleh bermakna bahawa lubang yang digali ke dalam tanah dan Abu akan diletakkan di dalam tanah dan akan dilindungi tanpa menggunakan sebuah urn. ‘Hijau’ urns menawarkan satu kaedah yang selamat dan bermaruah menaburkan kekal cremated sambil mengekalkan mesra alam.

Senarai pahlawan laut atau air yang juga semakin popular. Dengan Senarai pahlawan laut/air, ia adalah penting untuk menggunakan sebuah urn terbiodegradasikan pembakaran untuk memastikan bahawa makhluk air yang tidak mengalami gangguan habitat semulajadi mereka dan yang ke laut, laut atau Tasik tidak mendapat sesak dengan cara yang sama bahawa tanah telah menjadi terlalu digunakan dalam Senarai pahlawan tradisional. Pembakaran terbiodegradasikan urns direka untuk terapung selama beberapa minit, dan kemudian turun ke dalam air di mana Abu akan kemudian boleh tersebar apabila mempersendakan guci pembakaran mayat. Walaupun sesetengah orang suka idea membuka Abu terus ke dalam air, ini selalunya boleh mengakibatkan beberapa masalah termasuk Abu meniup kembali ke atas bot atau berpaut ke bahagian bot yang boleh merosakkan pengalaman memorialization. Walau bagaimanapun, kelopak bunga ini akan sering cara yang bagus untuk menunjukkan penghormatan akhir guci terbiodegradasikan anda berlumba drift kaki dan turun ke dalam air.

Kaedah akhir maka Abu adalah di udara yang biasanya dilakukan oleh juruterbang profesional dan perkhidmatan udara yang direka untuk mengendalikan dan Bersurai kekal cremated. Untuk majlis, orang biasanya boleh melihat penyebaran Abu dari tanah. Bagaimanapun, sesetengah syarikat maka udara membenarkan sehingga 20 orang untuk naik bersama-sama dalam satah dengan bayaran tambahan. Sekiranya kawasan tersebut ini tidak dibenarkan, banyak profesional akan menyediakan satu sijil yang menunjukkan tempat, tarikh, dan masa maka di udara bersama-sama dengan gambar.

Membuka cremated mayat dilengkapi dengan pelbagai peraturan yang berbeza-beza mengikut lokasi, walaupun dalam satu bandar dan biasanya memerlukan permit daripada Jabatan Kesihatan tempatan serta kebenaran daripada lokasi di mana anda bercadang menaburkan Abu. Menaburkan kekal yang cremated, seperti mana-mana kaedah lain mengatakan good-byes akhir anda, adalah emosi yang sangat sukar. Walau bagaimanapun, oleh kerana berpengetahuan tentang pilihan yang tersedia menjadikan proses yang agak mudah, dan mewujudkan sebuah peringatan yang kekal untuk mangsa-mangsa untuk membayar ufti kepada berlepas yang sering membantu dalam proses berkabung, dan membolehkan orang tempat untuk sembuh dan ingatlah mereka yang tersayang untuk tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *