Mainan lembut yang kering

Mainan lembut yang kering

Kanak-kanak mainan Dapatkan grubby jika ia digunakan bagaimana mereka sepatutnya digunakan – bermain dengan dan disayangi. Yang bermaksud bahawa mereka perlu dibersihkan dari semasa ke semasa atas sebab-sebab kesihatan. Ini adalah terutamanya kes jika kanak-kanak telah sakit dan disimpan satu mainan kegemaran di atas katil dengan mereka semasa penyakit itu. Mainan lembut boleh menjadi pembiak sebenar bagi kuman.

Walau bagaimanapun, mainan lembut tidak perlu mengalami nasib sedih arnab Velveteen dalam cerita klasik kanak-kanak – baik penyelesaian disinfektan dan basuh yang sudah cukup untuk membunuh kuman.

Mainan lembut tidak perlu dry-cleaned. Pelarut yang digunakan untuk Cucian memberi off wasap toksik, dan ini adalah perkara terakhir yang anda mahu anak muda untuk bernafas sebagaimana mereka bermain mainan lembut yang utama berpelukan. Diakui, Mesin basuh dengan dollop yang baik daripada fabrik softener kerja dengan baik untuk mendapatkan mainan lembut bersih, diikuti spin yang lain dalam pengering, atau walaupun ejaan di bawah sinaran matahari terang. Untuk mainan lembut terutamanya berharga, mereka boleh juga akan memeluk selepas pusingan yang cepat di dalam mesin basuh, walaupun mereka akan sedikit lembap. Walau bagaimanapun, dalam proses menunggu seorang “sahabat” untuk keluar dari proses mencuci dan pengeringan boleh kelihatan seperti selama-lamanya untuk kanak-kanak kecil.

Apakah lebih baik untuk mencuci mainan lembut dengan tangan – kanak-kanak boleh menyertai dalam pekerjaan ini, dan mereka biasanya menikmati ia. Gunakan air suam suhu selesa mandi serta sabun tangan biasa – ini adalah lebih baik dan lebih lembut pada kulit anda, bukan untuk menyebut kanak-kanak anda. Kerja ini sesuai dilakukan pada suatu hari yang cerah di luar dalam mangkuk besar atau lembangan, kerana air akan tumpahan dan kanak-kanak anda akan basah. Basuh tangan mempunyai satu lagi kelebihan: halus bit dan pieces tidak rosak, kerana mereka boleh dilakukan di mesin. Softener fabrik juga tidak perlu.

Pertama sekali, Berendam mainan ke dalam air. Kemudian rub seluruh ia sabun dan gosok dengan jari-jari anda dan bekerja sehingga Basahkan yang baik. Basahkan itu adalah apa yang membawa kotoran keluar dan juga banyak keseronokan bagi orang-orang kecil. Pastikan anda bekerja seluruh mainan. Sebarang kotoran yang boleh dilihat harus mempunyai perhatian yang dibayar kepadanya. Di hujung proses ini, mainan lembut yang kering perlu menjadi seperti anak dalam Winnie-the-Pooh cerita – warna agak berbeza setelah mandi.

Kosong keluar air sabun dan gantikan dengan air tawar untuk dibilas. Mencelupkan dan squeeze mainan lembut dalam air ini sehingga sabun seberapa banyak yang mungkin telah datang daripada mainan. Air dalam keadaan cecair. Jika anda perlu untuk disinfektan untuk membunuh kuman, ini adalah peringkat yang bahawa ia perlu ditambah.

Bilas yang ketiga adalah sangat diperlukan, tetapi ia adalah idea yang baik. Ini akan memastikan bahawa semua sabun telah datang. Gunakan kumpulan kedua air tawar. Sesetengah minyak wangi boleh ditambah bilas akhir – biarkan kanak-kanak memilih bau. Selepas basuh tangan, mainan lembut akan menjadi benar-benar tepu. Pengeringan talian mengambil masa yang sangat panjang, jadi adalah terbaik untuk mendapatkan air yang berlebihan keluar dengan meletakkan ia di dalam mesin basuh untuk menyelesaikan. Walau bagaimanapun, Jangan sekali-kali mencuci anak patung plastik (Barbie(TM) dan sebagainya) dengan cara ini. Jika rambut nilon mereka basah, ia akan tangle bercampur dan secara kekal dan pemilik boneka tersebut tidak akan dapat berus rambut lagi. Jika anak patung fesyen ini mendapatkan kotor plastik, hanya gosok kotoran dari cecair yang dishwashing dan bilas, seperti pinggan, tetapi berhati-hati tidak untuk mendapatkan rambut yang basah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *