Madu sebagai pelembap – rahsia untuk lembut, mendedahkan kulit yang sihat dan kelihatan muda!

Madu sebagai pelembap – rahsia untuk lembut, mendedahkan kulit yang sihat dan kelihatan muda!

Anda pernah membayangkan menggunakan madu sebagai pelembap dalam penjagaan kulit anda? Ia adalah luar biasa sedikit, Walau bagaimanapun, jika kulit anda akan terdedah kepada keadaan alam sekitar yang teruk yang anda perlu lihat madu dalam pelembap penjagaan kulit.

Faktor-faktor alam sekitar seperti bahan kimia, pencemaran dan asap, tetapi matahari dan angin akan dua sebab utama mengapa kulit anda menjadi kering dan rosak. Oleh kerana rasanya kasar dan sakit, anda mencapai sebotol losyen yang terdekat dan harap ia membantu.

Adakah anda tahu bahawa madu sebagai bahan yang baik untuk anda dan kesihatan kulit anda? Ia bukan sahaja melegakan kulit anda, ia juga bantuan penjagaan kulit yang berkesan.

Madu sebagai pelembap bukan perkara baru. Ia telah pun wujud selama berabad-abad dan digunakan dalam penjagaan kulit semula jadi. Cleopatra dijadikan madu pelembap untuk mengekalkan Kecantikan beliau tidak rosak.

Yang kemudiannya–tapi, mari kita lihat bagaimana madu adalah digunakan sebagai pelembap semulajadi untuk kulit anda pada masa kini.

Kerana faktor-faktor persekitaran tersebut, kulit anda mempunyai masa yang sukar yang tinggal moisturized. Lebih pendedahan kepada UV matahari merosakkan sinar dan angin yang kuat mengurangkan minyak semulajadi kulit yang membawa kepada kulit yang kering. Bahan-bahan kimia dalam sabun juga menyebabkan kekeringan kulit.

Oleh itu, melindungi kulit anda dari faktor-faktor alam sekitar adalah penting. Elakkan terlalu banyak cahaya matahari langsung, memakai topi dan pakaian perlindungan yang bersesuaian dan pastikan anda menggunakan Sabun yang lembut, unscented.

Jadi, menggunakan madu sebagai pelembap membantu anda kekeringan kulit. Tetapi, tidak tetap madu… bahan semula jadi yang dipanggil aktif madu Manuka yang lebih daripada hanya melembapkan kulit anda.

Madu tertentu ini diperolehi dari manuka bush itu madu manuka nama. Kerana kehadiran enzim unik yang mengandungi antibakteria, yang dikenali sebagai faktor Manuka unik (UMF), ia adalah berkesan dalam penyembuhan kulit kudis dan kecacatan termasuk jerawat dan penyakit kulit yang lebih serius seperti ekzema dan psoriasis.

Ini jenis madu amat menembusi ke dalam kulit anda untuk menyuburkan, memberi nafas baru dan membuat ia kelihatan lebih muda dan lebih lembut. Dan, kerana ia adalah antioksidan yang kuat, ia melindungi kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas yang ditemui dalam pencemaran alam sekitar.

Menggunakan madu ini sebagai pelembap juga menyokong proses pembaharuan sel kulit sendiri. Kerana ia menggalakkan pengeluaran kolagen dan elastin kulit anda, protein dua pastikan anda firma kulit yang anjal dan kedutan bebas.

Jadi, pergi ke hadapan dan menggunakan madu sebagai pelembap pada kulit anda. Bukan sahaja akan ia melembapkan kulit anda, ia akan menyuburkan, menyembuhkan dan mengekalkan kulit anda kelihatan muda dan berseri.

Layari laman web saya hari untuk mempelajari tentang bahan-bahan semulajadi yang lebih luar biasa ditemui dalam satu penjagaan kulit semula jadi pelembap produk yang menakjubkan yang bermanfaat untuk kulit anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *