Madu Manuka yang aktif – di mana rasa besar sama dengan manfaat kesihatan

Madu Manuka yang aktif – di mana rasa besar sama dengan manfaat kesihatan

Madu Manuka adalah sesuatu jenis madu yang dihasilkan apabila madu lebah mengambil madu dari bunga-bunga bush Manuka, spesis tumbuhan asli dan endemik di New Zealand. Terkenal dengan ciri-ciri yang unik, ia menawarkan faedah antibakteria dan antimikrobial properties yang memberikan orang-orang yang mengambil dan menggunakan madu Manuka dengan pelbagai manfaat kesihatan. Walau bagaimanapun, kualiti yang semula jadi dan manfaat kesihatan yang terhasil dari madu Manuka boleh berbeza-beza sangat. Untuk menangani ini, faktor Manuka unik (UMF) cap dagang berasal oleh Persatuan madu Manuka aktif melahirkan tanda kualiti dan jaminan. Hanya orang-orang sumber madu Manuka yang menguji tahap tinggi kandungan antibakteria yang khas dilesenkan untuk memaparkan jenama UMF; menunjukkan yang madu yang menghasilkan aktiviti antibakteria yang berkali-kali lebih banyak daripada jadual tradisional madu berkualiti.

Manfaat kesihatan madu Manuka yang aktif akan didokumenkan, dengan tradisi penggunaan sejak beratus-ratus tahun. Kajian telah berkali-kali menunjukkan kesan-kesan positif yang aktif Manuka madu mempunyai penghadaman. Kajian tambahan telah menunjukkan keupayaan aktif Manuka madu untuk melegakan mata dan leher. Ia juga terbukti berkesan terhadap pelbagai jenis bakteria yang sangat tahan termasuk utama bakteria penyembuhan luka.

Madu Manuka aktif juga telah ditunjukkan untuk memberikan manfaat kesihatan yang luar biasa apabila digunakan sebagai satu penyelesaian yang terkemuka, termasuk luka, terbakar, kudis, dermatitis dan kerengsaan kulit yang lain. Penyelidikan tentang menemui manfaat kesihatan yang penuh dengan penggunaan madu Manuka aktif berterusan, dengan menggunakan lebih banyak yang terbongkar pada kadar yang pernah berlaku sebelum ini. Salah satu kelebihan terbaik madu Manuka yang aktif adalah muka bahawa ia adalah benar-benar semulajadi; itu adalah betul, aktiviti antibakteria-peroksida UMF ® khas secara semula jadi terdapat dalam madu bunga Manuka beberapa. Madu Manuka yang aktif adalah 100% semulajadi dan telah dinikmati untuk rasa unik sendiri selama bertahun-tahun. Mengandungi pelbagai vitamin dan mineral, penggunaan tetap aktif Manuka Honey boleh menangani kekurangan. Selain itu, madu adalah sangat mudah diserap ke dalam badan, maksud nutrien penting yang terkandung di dalam madu Manuka aktif yang cepat dibawa ke kawasan badan yang memerlukan ia paling.

Anda boleh membeli madu Manuka dalam talian dari pelbagai jenis peruncit-peruncit utama. Apabila menjalankan carian anda dalam talian, pastikan anda mencari sebuah jenama yang terkenal dan dipercayai oleh peruncit dan pengguna seluruh dunia kerana kualitinya yang tinggi, produk-produk kesihatan semulajadi yang berkesan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *