Maaf atas kelewatan, Bandaraya New York, lelaki penghantaran kami mendapat lemak

Maaf atas kelewatan, Bandaraya New York, lelaki penghantaran kami mendapat lemak

Masa depan penghantaran makanan di Manhattan dan Brooklyn telah glimpsed. Ramalan adalah, bahawa orang penghantaran makanan New York untuk mengambil lebih banyak ruang dalam lif anda. Kenapa, anda meminta? Dua perkataan. Basikal elektrik. Tidak lagi akan lelaki penghantaran pizza, atau lelaki makanan Cina boleh mengayuh feverishly 10-12 jam sehari melalui lorong-lorong Basikal New York City. Apa jua masakan duniawi akan datang ke pintu anda dalam masa kira-kira 20 minit, biasanya penghantaran orang yang mengayuh sebagai cepat kerana trafik akan membenarkan demikian mereka boleh mengalahkan lampu, Pas kereta bergerak perlahan, dan untuk mendapatkan makanan anda kepada anda sebagai panas dan segar sebaik mungkin. Kini tidak lagi.

Satu perkara yang indah tentang tinggal di Manhattan dan Brooklyn adalah bahawa anda boleh mempunyai apa saja masakan duniawi yang dihantar ke apartmen anda kira-kira 20 minit. Ia adalah sebenarnya jenis menakjubkan untuk mempunyai peluang itu. Ia akan terus menjadi hebat, tetapi ia mungkin mula mengambil 25-30 minit. Kira-kira 10 bulan atau lebih yang lalu saya ingat melihat paparan baru untuk Basikal elektrik ini pada Best Buy. Pada asasnya, cara mereka bekerja adalah apabila anda benar-benar basikal mereka, tenaga yang anda mencipta disimpan untuk digunakan kemudian. Jadi, pada dasarnya terdapat pilihan untuk basikal mereka, tetapi terdapat juga pilihan untuk memasang masuk pencetak untuk mengecas bateri. Sejak saya nampak paparan itu di kedai, saya telah melihat deliverymen yang lebih banyak dan lebih banyak baiknya berehat kaki mereka kaki Lembaga Pengarah manakala mereka cruise melalui lorong Basikal. Kelajuan mereka tidak lagi berpandukan kepada kekuatan kaki mereka. Ia kini ditentukan oleh pengeluar basikal itu.

Jadi Apakah maksud semua ini? Ini bermakna bahawa bentuk utama senaman lelaki penghantaran yang dipotong dari mereka. Enam bulan hingga setahun dari sekarang orang yang sama menjatuhkan off sate ayam anda akan mempunyai tayar ganti itu biasa sekitar sisa. Semua yang ditelan, tetapi unexpended kalori yang mereka digunakan untuk membakar sehingga mengayuh, kini akan disimpan dalam sel-sel lemak mereka. Dan apabila itu berlaku, bingo! Ding, bintang, di sini adalah lelaki penghantaran yang berlebihan berat badan anda. Sekarang di restoran-restoran yang membeli basikal harus spring untuk keahlian gimnasium dan mungkin malah jurulatih peribadi Manhattan.

Inilah contoh kesan-kesan yang tidak diingini. Dalam usaha untuk membuat hidup lebih mudah, kami telah diambil peluang yang besar untuk latihan. Pedalers tersebut tidak pun melihat ia seperti yang dilaksanakan sama ada. Ia adalah sebahagian daripada kerja. Kini ia telah pergi. Mari kita bahkan tidak masuk ke dalam beban jangka panjang ini meletakkan kesihatan individu, sistem penjagaan kesihatan, dan kos penjagaan kesihatan. Ringkasnya, ia adalah tidak baik.

Saya semua untuk basikal dan lorong-lorong basikal di bandar. Mereka adalah baik untuk alam sekitar mengurangkan kesesakan dan pelepasan automatik, serta membantu orang membakar kalori pada pagi mereka berulang-alik. Basikal elektrik yang baik untuk alam sekitar, tetapi mereka tidak membantu banyak dari pandang untuk bersenam. Basikal konvensional berbanding dengan Basikal elektrik adalah seperti membandingkan Berbasikal atas mencondong dan coasting menuruni Bukit. Turun-bukit ini adalah satu tempoh rehat. Mereka sudah tentu mempunyai positif mereka. Walau bagaimanapun, dalam kes ini tertentu, bagi orang ramai ini daripada pembekal-pembekal perkhidmatan makanan, saya fikir ini adalah cara yang tidak sihat untuk memperbaiki keadaan bekerja. Mereka lebih harapkan di Restoran membayar keahlian gimnasium atau jurulatih peribadi Manhattan kerana kelajuan atas basikal lambat akan melambatkan masa penghantaran mereka, mengurangkan bilangan daripada penghantaran mereka membuat setiap hari bermakna tips kurang. Ia adalah satu Lingkaran yang menurun. Ingat untuk panggilan telefon terlebih dahulu untuk memberikan penghantaran anda lelaki tambahan masa untuk sampai ke depan pintu anda. Bon appetit!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *