Lulus peperiksaan CPA dengan Tip-Tip penyediaan

Lulus peperiksaan CPA dengan Tip-Tip penyediaan

Lulus peperiksaan CPA boleh janji yang menakutkan, terutamanya jika anda pernah mendengar bilangan besar orang-orang yang telah mengambil beberapa Seksyen beberapa kali sebelum akhirnya mendapat CPA mereka. Berikut adalah 10 tips persediaan CPA yang telah membantu saya lulus dalam CPA, dan saya cukup yakin bahawa mereka akan membantu anda juga. Lulus peperiksaan CPA yang anda akan akhirnya – ia tidak dapat dielakkan melainkan anda berputus asa.

1) Mendapatkan mentaliti sesuai
Tiada siapa berkata lulus CPA yang mudah. Lulus peperiksaan CPA adalah akujanji yang luar biasa yang memerlukan ketabahan dan masa sebelum anda akan mencapai banyak. Ramai gagal Bahagian berbilang beberapa kali sebelum akhirnya lulus semua bahagian 4 CPA ini. Memberanikan diri untuk kemungkinan bahawa anda mungkin gagal beberapa bahagian sebelum lulus semua bahagian, dan menerima hakikat bahawa sebagai sebahagian daripada proses untuk mendapat CPA anda biasa. Tetapi kemudian, anda mahu untuk mengingatkan diri sendiri terdahulu pencapaian yang bertindak sebagai pepejal pengesahan keupayaan mental anda, contohnya, mempunyai Ijazah Universiti. Multitudinous orang lain mempunyai kaumnya dan lulus peperiksaan CPA akhirnya, dan anda juga akan.

2) Mendapatkan bantuan dari orang-orang yang tersayang
Cuba Pas CPA ini bukanlah projek yang mudah, tetapi anda perlu cuba sendiri. Anda perlu meminta bantuan daripada rakan-rakan & keluarga anda dengan menerangkan kepadanya sebab-sebab mengapa anda mahu lulus CPA anda dan memakan masa bagaimana projek ini adalah. Jika mereka menyokong apa yang anda cuba untuk mencapai, mereka boleh membantu anda dengan beberapa tanggungjawab anda hadir kerja-(contohnya rumah kerja seperti memasak), dan akan faham jika anda tidak dapat menghadiri setiap perjumpaan sosial.

Penginapan 3) dalam Kesihatan yang baik
Miskin kesihatan boleh menyebabkan kesan-kesan merosak pada kepintaran mental, yang seterusnya boleh memberi kesan pada keupayaan anda untuk berfikir & belajar. Makan diet yang seimbang, bersenam secukupnya, dan terutama sekali, mendapatkan sekurang-kurangnya 6-8 jam tidur setiap malam, dan mengambil masa untuk nap 15-30 minit di antara jika anda perlu. Juga, tidak mengabaikan untuk menjadualkan rehat rehat biasa – ini akan bantuan anda tinggal disegarkan semula dan fokus, dan juga akan membantu anda untuk menyerap ilmu yang lebih baik apabila anda menyambung semula selepas berehat kajian. Persediaan untuk peperiksaan CPA boleh agak pertempuran. Jika anda mahu lulus dalam peperiksaan, anda perlu memastikan kedua-dua tubuh dan minda anda dalam keadaan yang baik.

Penggunaan Program kajian bereputasi CPA peperiksaan membuat 4)
Program kajian CPA top di pasaran dilengkapi DVD kuliah yang mengajar bahan-bahan yang jauh lebih baik daripada buku lakukan. Kursus-kursus kajian CPA yang lebih baik bahkan termasuk senarai soalan latihan
peperiksaan masalah menghabiskan masa, yang mempunyai kebarangkalian tertinggi muncul pada peperiksaan hidup. Program kajian peperiksaan CPA yang terkenal termasuk sokongan hidup di mana anda boleh memanggil untuk meminta penjelasan lanjut mengenai bahan-bahan kajian, dan menerima jawapan dan penjelasan yang terperinci dari pengajar yang hidup. Sudah pasti, melabur dalam program kajian CPA yang baik boleh secara drastik mengurangkan masa persediaan peperiksaan anda dan meningkatkan peluang anda untuk lulus peperiksaan CPA.

Mencari 5) Buddy kajian sebuah atau dua
Mencari orang-orang yang juga belajar untuk peperiksaan CPA di mana anda tinggal dan menjemput mereka untuk belajar bersama-sama. CPAnet.com mempunyai satu forum di mana anda boleh menghantar permintaan untuk rakan-rakan kajian atau layari permintaan daripada orang-orang lain yang juga mencari rakan kajian. Cipta Jadual pengajian yang ketat dan permintaan untuk semua orang melakukan kepadanya dengan tidak membiarkan tanggungjawab lain untuk mengganggu Jadual pengajian. Rakan-rakan kajian boleh membantu anda untuk kekal fokus, dan Ketua-Ketua yang sering kali dua (atau tiga) adalah lebih baik daripada satu apabila ia datang untuk bekerja keluar soalan-soalan yang sukar atau konsep. Apabila anda berasa kecewa, pengajian anda, rakan-rakan mungkin dapat memberi sokongan yang anda perlukan untuk meneruskan – Lagipun, mereka berada dalam bot yang sama seperti yang anda dan berada dalam kedudukan untuk memahami apa yang anda akan.

6) Mengambil hanya pada satu bahagian pada satu masa
Orang mendapati ia menggalakkan apabila cuba untuk menangani semua bahagian peperiksaan CPA yang empat pada masa yang sama. Terdapat terlalu banyak bahan untuk cram ke dalam otak anda pada masa yang sama. Cara yang lebih terurus akan menumpukan hanya belajar satu bahagian pada satu masa, lulus peperiksaan untuk bahagian tersebut, berehat sebentar, dan kemudian mula belajar untuk bahagian seterusnya dan sebagainya. Sebahagian nasihat yang lain akan cuba untuk bahagian yang paling sukar pertama (salah satu yang paling sukar untuk anda – ini akan berbeza-beza dari seorang ke seorang), kerana sebaik sahaja anda lulus bahagian pertama anda, anda hanya mempunyai 18 bulan untuk lulus Seksyen baki anda. Mendapat bahagian yang paling sukar keluar dari jalan pertama akan mengurangkan peluang anda kehabisan masa dan mempunyai tetingkap 18 bulan yang berakhir pada anda.

Kawasan masalah sasaran 7)
Semasa mengkaji bahan-bahan yang anda tahu yang terbaik boleh membuat anda rasa baik, ia pasti tidak akan membantu markah peperiksaan anda dengan banyak di hujung. Dapat ROI terbaik usaha kajian anda, membelanjakannya pada bahan-bahan yang anda mempunyai masalah kebanyakan dengan belajar. Balik melalui semua bahan-bahan pembelajaran anda, mengenal masalah anda, dan sentiasa fokus kepada mereka sehingga anda berasa yakin bahawa anda boleh mengendalikannya.

8) Ingat untuk mengambil Nota-Nota
Ia adalah penting untuk mengambil banyak Nota-Nota apabila anda sedang belajar, supaya anda mempunyai sesuatu untuk belajar dari sepanjang beberapa hari sebelum peperiksaan sebenar. Kerana anda akan menggunakan kebanyakannya memori jangka pendek anda semasa peperiksaan, bahan-bahan yang anda menyemak pada beberapa hari yang lepas akan dikenang terbaik pada hari peperiksaan anda. Tetingkap kecil masa bukanlah hanya cukup untuk anda untuk pergi ke semua bahan-bahan kajian dari mula hingga ke akhir, jadi pastikan anda mempunyai satu set baik Nota-Nota pengajian yang anda boleh cram ke dalam memori jangka pendek anda sepanjang beberapa hari berharga sebelum peperiksaan anda.

9) Menggunakan pemasa yang
Semasa anda melakukan masalah amalan, masa diri anda seperti anda benar-benar melakukan peperiksaan. Ini akan keadaan diri anda untuk bekerja di bawah tekanan dan mempersiapkan anda untuk peperiksaan sebenar. Selain itu, dengan membiasakan diri untuk menjadi kena pada waktunya, anda akan kurang cenderung untuk panik pada hari peperiksaan yang anda tidak tahu jawapan kepada soalan.

Amalan 10) membuat sempurna
Cuba untuk melakukan seberapa banyak amalan masalah bagi sebagai banyak kali yang anda boleh. Dengan berbuat demikian, anda akan tahu bahan-bahan yang lebih baik, dan juga merasa lebih yakin tentang lulus peperiksaan – kedua-duanya akan mengakibatkan peningkatan skor peperiksaan sebenar anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *