Lokasi T-point dan asas-asas seni bina

Lokasi T-point dan asas-asas seni bina

Bangunan dan harta T-mata sentiasa telah menaikkan soalan dan keraguan di minda peniaga hartanah, pembina dan pembeli. Sering kita mendengar tentang tenaga negatif yang ditemui di bangunan tersebut. Kerana tidak ada menyebut reiterated kepercayaan dan andaian-andaian yang digunakan sebelum itu, kita perlu mengetahui dan memahami dengan betul.

Ia sepatutnya ianya tidak selesa untuk tinggal di sebuah rumah yang terletak di T-junction. Mereka secara umumnya dikatakan pemedulian dan dianggap jalan Lembing. Jalan raya yang beroperasi ke muka plot sebuah rumah yang dikenali sebagai T-point. Mana-mana jalan yang berjalan terus ke muka sebuah rumah yang dipercayai Oman yang buruk. Jalan tersebut melambangkan tombak yang boleh menghalang nasib baik rumah.

Itulah asas-asas seni bina mengesyorkan mengelakkan tempat-tempat tersebut. Ia telah diperhatikan dalam banyak kes bahawa rumah itu tidak baik. Biasanya, Terdapat lapan jenis T-junctions dan empat yang mempunyai kesan-kesan negatif kurang.
Tidak semua T-junction lokasi adalah buruk dan Hell. Mereka akan diadili atas asas lokasi mereka mengikut arah tertentu. T-mata sebelah plot yang boleh dipertimbangkan oleh menentukan hala tuju yang betul. Sebagai contoh, sebuah plot yang mempunyai T-point pada kedua-dua pihak tidak disyorkan dan dikatakan tidak baik untuk Kesihatan, kekayaan dan hubungan penghuni di.

Pembina yang terkenal di London, bagi panjang belakang, telah mengikuti taktik yang saintifik untuk kerja-kerja pembinaan yang berkesan. Menurut Sains, tenaga perlu mengalir dengan perlahan-lahan. Dan ia berlaku kepada dipercepatkan sambil mengalir dalam garis lurus. Ini bermakna bahawa apabila diperkemaskan, aliran yang menjadi pemusnah dan sesiapa sahaja yang datang dalam laluan ini pasti terkena. T-junction yang menarifkan dengan jelas bagaimana dipercepatkan tenaga yang boleh dibawa ke tiba-tiba berhenti oleh Dewan yang terletak di persimpangan. Penghuninya adalah orang-orang yang akan menanggung, maksima, kesan merosakkan tenaga.

Secara logiknya, terlalu, ia masuk akal pada ada banyak kes kereta menghancurkan ke dalam rumah itu sama ada disebabkan oleh mekanikal kepincangan, drunken memandu atau hanya disebabkan oleh kecuaian pemandu. Juga pada waktu malam lampu hadapan yang dari kenderaan di persimpangan boleh mengganggu penghuninya. Jika T-titik yang terletak di kawasan yang sibuk maka udara dan pencemaran bunyi boleh menjejaskan kesihatan penghuni rumah. Sama sekali, walaupun persekitaran terbukti buruk dalam kes-kes sedemikian!

Walau bagaimanapun, jika T-titik yang terletak di kejiranan yang tenang, kesan merosakkan adalah jauh lebih rendah. Rumah/plot pada penghujung tanah atau di hujung mati bukanlah juga sangat bertuah bagi penghuni. Dalam banyak kes jalan sama ada ditutup kemudian atau Dewan telah terletak di penghujung jalan mati. Di rumah itu, pertumbuhan dalam keluarga adalah terperangkap, kedudukan kewangan merosot. Orang-orang tua yang mengalami melancholia, kanak-kanak ditinggalkan ibu bapa semata-mata. Dalam lima kes, penghuni dapat dibunuh.

Menariknya di Amerika Syarikat sebuah filem yang bertajuk rumah yang terakhir di jalan mati (1977) adalah berdasarkan pengalaman hidup sebenar penduduk sebuah rumah. Semua yang dikatakan dan dilakukan, lokasi tersebut adalah selesa untuk hidup. Mematuhi arahan dan berkembang; yang hidup dengan seni bina.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *