Logo terkenal Reka bentuk kontroversi – tuntutan & Blames!!

Logo terkenal Reka bentuk kontroversi – tuntutan & Blames!!

Logo hari ini telah menjadi satu cara yang semakin penting untuk pemasaran berkesan imej syarikat anda. Penggunaan reka bentuk logo yang bersesuaian boleh meningkatkan reputasi anda ke langit. Bijak logo yang direka bentuk adalah penting untuk pengiktirafan jenama dan Syarikat mudah ingat. Manakala logo syarikat boleh menjadi salah satu aset paling berharga bagi mana-mana entiti-entiti korporat, ia boleh membuktikan untuk menjadi lambang azab jika tidak betul direka.

Sejarah telah menyaksikan beberapa falter logo yang terkenal dengan kontroversi yang telah musnah Syarikat atau putuskan mereka benar-benar dari tempat kejadian. Tetapi sekali lagi kontroversi akan kontroversi; anda tidak boleh terlalu yakin tentang kesahan mana-mana. Jadi demi dalam perbincangan saya telah mencari beberapa kontroversi… Mari kita lihat jika anda tahu tentang cerita ini

1. Mula-mula saya senarai logo syarikat kontroversi adalah Vodafone logo. Pada tahun 1997, Vodafone memperkenalkan Speechmark logo, kerana ia adalah tanda sebut harga di kalangan; dalam O di dalam jenis-logo Vodafone membuka dan menutup tanda petikan, mencadangkan perbualan. Tetapi timbul kontroversi bahawa logo yang ada kaitan dengan nombor “6” yang mewakili syaitan dan warna merah menguatkan kes lebih. Logo boleh dibahaskan saya mesti mengatakan:)

2. Seterusnya dalam senarai saya ialah “itulah Syarikat 666 benar-benar dikaitkan dengan dengan Microsoft?”
Microsoft telah mengumumkan yang ia bekerjasama dengan komputer Apple, salah satu pembuat atas komputer dan peralatan. Disenaraikan oleh majalah Fortune mengatakan bahawa, jutawan Bill Gates, pengasas Microsoft, lelaki terkaya di pintu-pintu Amerika Syarikat adalah peserta dan pemain utama di negeri oleh sebab Soviet komunis Mikhail Gorbachev di forum dunia di San Francisco pada tahun lalu.
Bekerjasama dengan Apple, Bill Gates dan beliau Microsoft Corporation akan mendapat membolehkannya menembusi pasaran komputer yang baru. Kelebihan perisian dan internet global di Microsoft akan memperhebatkan. Tetapi, mempunyai Bill Gates dan Microsoft yang dihubungkan dengan Syarikat Apple yang jahat?

Mempertimbangkan pilihan lambang korporat Syarikat Apple? Logo syarikat adalah epal yang telah menggigit diambil daripadanya. Kepada ramai orang dalam occult, ini menandakan bahawa memakan buah larangan (simbolik, apple) oleh Adam dan hawa di di Garden of Eden adalah satu perkara yang baik. Occultists dan Agers baru mengajar bahawa mengambil menggigit dari apple yang memberi pengetahuan dua manusia yang pertama, atau gnosis, meletakkan mereka di atas jalan untuk diri-ketuhanan dan godhood.

Komputer Apple adalah cofounded dalam tahun 1970-an oleh Stephen pekerjaan, pelik, zaman baru guru-sejenis, dan juga seorang Peguambela budaya zaman Aquarian Steven Wozniak. Apabila usahawan Jobs dan Wozniak mula dipasarkan mereka komputer peribadi yang terawal, mentah, mereka meletakkan tag harga $666 produk. 666! Kebetulan–atau sengaja? Anda membuat keputusan

3. Semua suka kartun bukan? Dan terutama Kartun-kartun yang dihasilkan oleh pemimpin paras Walt Disney bertukar menjadi hits segera. Tetapi khabar angin bahawa “tidak logo korporat Walt Disney Sembunyikan tiga bijak disguised”6s”–oleh itu, 666?” Berhati-hati memeriksa Disney logo. Anda boleh mencari apa yang dikatakan menjadi tiga 6s (666) disembunyikan? Atau Adakah ia hanya sebuah berbetulan?

4. Seterusnya saya telah menemui beberapa logo syarikat yang terperangkap dalam kontroversi “The meningkat matahari”. Lambang matahari yang meningkat boleh dikaitkan dengan menyembah matahari. Di Mesir purba, ia adalah berkaitan dengan Horus. Occultists menganggap ia mewakili zaman baru Aquarius dan kedatangan sinaran baru dari teras galaksi, “Golden Subuh”. Terik matahari ini juga dikaitkan dengan konsep Promethean/Luciferian membawa api (ilmu pengetahuan) kepada manusia.

5. Yang paling hangat daripada semua kontroversi adalah klinik Healthcare Obama. Kontroversi adalah bahawa Obama logo penjagaan kesihatan berkaitan swastika yang. Ini laman web kemanisan dan cahaya berbanding Demokrat untuk Nazi.
Akhirnya saya ingin menyimpulkan bahawa logo Syarikat mesti akan direka dengan teliti menjaga di rumah daripada akibat bencana mungkin ada. Khas satu perlu amat berhati-hati mengenai isu-isu yang sensitif seperti agama, budaya, rujukan yang memudaratkan dan resemblances buruk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *