Log senaman kardiovaskular

Log senaman kardiovaskular

Bekerja senaman kardiovaskular sering membantu meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan. Senaman kardiovaskular juga membantu anda memperoleh pelbagai manfaat lain seperti pencegahan penyakit, kolestrol lebih rendah, kawalan berat badan dan tekanan darah, shedding lemak yang tidak diingini serta kalori. Latihan ini membantu untuk menghilangkan kebosanan dengan tenaga tubuh dan meningkatkan sikap yang positif. Senaman kardiovaskular juga membantu untuk menghalang atau mengurangkan simptom kebimbangan, kemurungan dan ketegangan. Di samping itu, ia membantu untuk mengusir toksin dari badan anda, di samping meningkatkan aliran darah. Paru-paru yang sihat dan jantung, kepadatan tulang yang meningkat, tidur yang lebih baik dan tenaga yang lebih baik akan faedah-faedah lain menjalankan latihan kardiovaskular secara tetap.

Adakah anda mencari pilihan untuk mendapatkan faedah yang maksimum daripada rancangan senaman kardiovaskular atau cardiorespiratory anda? Maka salah satu cara terbaik akan mengekalkan log senaman kardio. Log senaman kardio, sebaliknya disebut sebagai log senaman kardiovaskular, adalah dalam bentuk Carta yang mana anda boleh merakam senaman kardiovaskular anda maklumat yang anda lakukan setiap hari. Ini seterusnya membantu untuk mengesan dan memantau tahap prestasi anda.

Bergantung kepada keperluan unik anda, log senaman kardiovaskular boleh direka bentuk dan disediakan dalam beberapa cara. Daripada buku-buku nota yang ringkas atau kertas kerja untuk peranti mudah alih yang lebih maju seperti iPhone dan komputer riba yang canggih, pelbagai pilihan boleh digunakan untuk merekod butiran log senaman kardio. Log senaman boleh cetak juga boleh digunakan, yang seterusnya dalam boleh sama ada disediakan menggunakan excel lembaran fungsi atau dimuat turun dari Kecergasan, Kesihatan, atau kesihatan tapak web ini.

Biarkan ia menjadi sebarang pilihan, log senaman kardio anda telah memilih atau direka mestilah ringkas dan mudah untuk digunakan. Seterusnya, ia mesti mengandungi semua bidang-bidang yang diperlukan untuk menyimpan apa-apa maklumat yang sah sebagai:

Nama senaman
Jumlah masa anda dibelanjakan senaman tertentu yang
Jarak yang dilindungi atau mengembara untuk senaman tertentu yang
Purata kadar jantung semasa melakukan senaman yang tertentu
Kelajuan purata yang diambil untuk melengkapkan usaha
Keamatan
Jumlah kalori dibakar apabila anda melakukan senaman yang tertentu

Untuk keputusan yang terbaik, ia akan lebih baik jika anda log senaman kardio mempunyai bidang yang berasingan untuk mencatat komen pada senaman kardiovaskular yang tertentu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *