Lobak merah-yang hairan terapi untuk kanser prostat

Lobak merah-yang hairan terapi untuk kanser prostat

Kanser prostat adalah satu bentuk biasa kanser lelaki di atas 50. Adalah dianggarkan bahawa 50% daripada lelaki di atas 55 mengalami beberapa bentuk gangguan prostat. Kanser prostat adalah punca kedua terbesar kematian kanser pada lelaki. Walaupun pengetahuan yang munasabah terhadap risiko-risiko, etiologi dan punca-punca kanser prostat langkah-langkah untuk mengelakkan ia adalah sangat terhad. Masih ada, semakin meningkat unanimity pemandangan yang memaut diet dan gaya hidup punca kanser prostat.

Ia telah ditubuhkan bahawa sebagai bentuk-bentuk lain kanser diet yang tinggi lemak tepu menyebabkan peningkatan kanser. Pada masa yang sama orang-orang yang termasuk diet tinggi serat, unsur-unsur fitoestrogen, lycopenes dan nutrien lain mempunyai penurunan risiko kanser prostat. Oleh itu jika anda mengekalkan diet yang betul atau gaya hidup sihat anda akan kurang terdedah kepada sebarang bentuk kanser atau kanser prostat. Termasuk banyak sayur-sayuran berdaun hijau dan buah-buahan dalam diet anda. Makan seberapa banyak yang mungkin sayur-sayuran seperti lobak merah, turnip dan lobak yang boleh diambil mentah.

Lobak merah adalah sayur-sayuran yang sangat popular dan dimakan mentah dalam bentuk salad, direbus atau digoreng. Mengemukakan treatis itu kuno ubat-ubatan ini penuh tulisan-tulisan yang eulogizing kelebihan lobak merah sebagai ubat. Begitu banyak sehingga lobak merah yang telah dibuat sebagai pengganti kopi di Jerman dan negara-negara Eropah yang lain. Lobak merah juga digunakan sebagai bahan permulaan dalam membuat minuman beralkohol. Manfaat daripada lobak merah telah menjadi subjek kajian yang banyak dan semuanya mempunyai kesimpulan yang sama bahawa lobak merah adalah amat berkesan dalam menghalang kanser prostat. Komponen utama yang mengenakan kesan-kesannya yang bermanfaat adalah Beta karotena. Jus lobak merah ini dimuatkan dengan vitamin yang penting dan bahan-bahan surih yang lain termasuk anti-oksidan. Jus lobak merah mempunyai vitamin A, C, D, E, K, B1 dan B6 bersama-sama dengan besi, kalsium, sulfur, tembaga, klorin, magnesium, fosforus, natrium dan kalium.

Sebagai disebut lobak merah jus juga mengandungi Beta karotena yang Anti-Oxidant yang mujarab dan alat yang penting terhadap kanser. Setiap komponen dalam lobak merah menyumbang dalam beberapa cara atau yang lain dalam mencegah kanser. Jus lobak merah yang kaya dengan Vit E yang meningkatkan imuniti dan juga membantu untuk melawan kanser dengan tindakan antioksida yang. Jus lobak merah boleh mencegah kanser dengan Beta karotena. Terutamanya ia melayani radikal yang dibentuk dalam badan semasa proses metabolisme. Beta karotena retards penuaan sel-sel dan pada masa yang sama menghalang kemerosotan sel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *