Lipostabil dan memohon untuk mencairkan lemak kaki

Lipostabil dan memohon untuk mencairkan lemak kaki

Berikut adalah beberapa berita yang baik bagi orang-orang yang menjauhkan diri daripada operasi, tetapi berminat untuk menumpahkan lebihan lemak terkumpul di pelbagai bahagian badan mereka. Konvensional, orang yang terpaksa menjalani liposuction, satu proses di mana flab tambahan telah disedut keluar melalui pembedahan kosmetik atau plastik. Tetapi rawatan kehilangan lemak yang agak baru yang dipanggil membubarkan Lipo menghapuskan deposit lemak tambahan dengan menggunakan suntikan dissolving lemak. Prosedur membubarkan Lipo, juga dikenali sebagai Lipostabil, adalah satu kaedah yang tidak invasif untuk lebur lemak badan tanpa pembedahan plastik. Sebaliknya, pesakit dikehendaki mengambil sejumlah berat kehilangan suntikan pada tapak di mana lemak yang tidak diingini telah terkumpul di dalam badan.

Kehilangan lemak tanpa pembedahan

Prosedur membubarkan Lipo telah mendapat popular dengan setiap hari dengan walaupun selebriti Hollywood seperti Nicole Kidman dan Mawi memilih untuk membubarkan suntikan lemak untuk menjaga kesihatan. Malah, ramai yang Lipostabil seperti ubat ajaib yang membantu masyarakat kehilangan berat badan untuk layu lemak yang tidak diingini tanpa pergi di bawah pisau bedah itu. Walaupun ini tumbuh daging Lipostabil atau suntikan lemak antara doktor dan pesakit-pesakit yang sama, prosedur membubarkan Lipo adalah diuji mahupun dilesenkan untuk kegunaan kosmetik. Dikenali dengan nama yang berbeza seperti Lipostabil, lipolisis, Lipotherapy, Flab Jab dan ThinJection malah, membubarkan Lipo masih dianggap kontroversi suntikan lemak rawatan di mana gabungan daripada dadah diperkenalkan ke dalam pesakit untuk memusnahkan sel-sel lemak yang akhirnya disingkirkan daripada badan melalui air kencing dan najis.

Banyak seperti mesotherapy, Lipo membubarkan juga tuntutan untuk menyingkirkan lebihan lemak di kawasan setempat badan oleh mentadbir suntikan kehilangan lemak. Malah, perintah Lipostabil atau suntikan lemak dikatakan sesuai dengan orang-orang yang telah mencuba semua kaedah kehilangan lemak, termasuk diet dan senaman, tetapi masih gagal untuk menumpahkan flab tambahan itu di bahagian muka, perut, belakang, pinggul dan paha. Lipo yang membubarkan prosedur, yang masih belum diluluskan oleh Food and Drug Administration (FDA), melibatkan memperkenalkan gabungan dadah yang melalui banyak lemak membubarkan suntikan ke dalam lemak subcutaneous yang menggunakan jarum 30 G.

Unsur-unsur utama yang hadir dalam membubarkan suntikan perubatan yang diberikan ke dalam sel lemak lemak yang terdiri daripada Phosphatidylcholine (PPC) dan L-Carnitine. PPC yang hadir dalam Lipostabil adalah bahan Lesitin Soya yang dikatakan berkesan dalam mengurangkan pad lemak di kawasan-kawasan yang dirawat. Nampaknya, PPC yang dapat meningkatkan kebolehlarutan kolesterol, Tukar susunan deposit lemak dan melambatkan pengumpulan plak di dalam badan. Adalah dipercayai bahawa suntikan lemak seterusnya meranapkan sel-sel lemak, yang bertindak sebagai ejen yang agak lembab membuat larut dalam lipid yang disimpan air dan pelupusan melalui najis.

Faedah-faedah

Keputusan membubarkan Lipo prosedur juga berbeza-beza bergantung kepada dimensi kawasan yang dirawat. Dalam kebanyakan kes, orang-orang yang mengambil lemak membubarkan suntikan mengalami kehilangan lemak sekurang-kurangnya 1-5 cm setiap rawatan. Biasanya, kehilangan lemak penuh disebabkan suntikan lemak mengambil tempat di kawasan pinggang atau perut, manakala jumlah kecil kehilangan lemak perasan di kaki. Suntikan kehilangan berat badan ini ditadbir lebih daripada satu hingga tiga penyembuhan sesi yang akan merebak lebih empat hingga enam minggu. Keputusan menggunakan lemak membubarkan suntikan juga boleh dilihat secara beransur-ansur daripada mengambil satu hingga tiga minggu mengalami faedah-faedah.

Di samping itu, L-Carnitine yang terkandung dalam Lipostabil dibuat di dalam badan dari lysine asid amino methionine. Ia meningkatkan penggunaan lemak sebagai sumber tenaga oleh pengangkutan asid lemak ke dalam mitokondria, di mana mereka akan ‘dibakar’ untuk melepaskan tenaga untuk fungsi-fungsi badan. L-Carnitine, merupakan unsur utama dalam lemak membubarkan suntikan, juga telah ditemui untuk mengelakkan ischemia-berpunca dari hati yang rosak dan kelewatan perkembangan Penyakit Alzheimer kerana kemampuannya untuk meningkatkan metabolisme. Mengikut dapatan beberapa kajian baru, phosphatidylcholine, hadir dalam Lipostabil boleh digunakan untuk merawat kes-kes AIDS, terutamanya dalam pengurangan lipodystrophy-buffalo hump – tanpa perlu pembedahan.

Kesan-kesan sampingan

Rawatan membubarkan Lipo disertakan dengan beberapa risiko dan potensi komplikasi seperti sakit kepala, loya, cirit-birit serta lepuh, nekrosis dan parut pada tempat suntikan. Dalam aftereffects yang lain yang menggunakan lemak membubarkan suntikan termasuk kemerahan, lebam, sederhana hingga teruk edema, haba setempat, sedikit kepada sederhana gatal-gatal. Kesan-kesan sampingan menggunakan Lipostabil biasanya berlaku dua hingga lima selepas mentadbir suntikan lemak dan secara beransur-ansur hilang selepas tiga hingga tujuh. Edema atau bengkak yang disebabkan dengan mengambil suntikan lemak boleh dikurangkan oleh mampatan kawasan yang dirawat oleh pemodelan tali pinggang atau pakaian mampatan.

Membungkus

Ia perlu disebut di sini bahawa terdapat jaminan bahawa Lipo yang membubarkan rawatan akan bekerja dalam 100 peratus kes. Peluang kejayaan adalah sentiasa lebih apabila suntikan dissolving lemak ditadbir oleh doktor yang berpengalaman dan pesakit mengikut nasihat doctor dengan tepat selepas rawatan. Lipo membubarkan rawatan mungkin kos apa-apa antara $1,000-$1,500 satu rawatan dengan rawatan tiga hingga enam yang diperlukan. Ini boleh membuktikan mahal untuk pesakit-pesakit yang tidak boleh menerima hasil yang dikehendaki daripada suntikan lemak. Oleh itu, sebelum mengambil Lipo yang membubarkan rawatan, individu perlu mempunyai peperiksaan dan perbincangan dengan doktor kerana keputusan yang pelbagai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *