Lingonberries: Yang benar Superfruit

Lingonberries: Yang benar Superfruit

Kira-kira: Lingonberries liar adalah yang kecil, bulat berry kira-kira saiz sebiji. Mereka tumbuh liar di seluruh Eropah, kebanyakannya di negara-negara Nordik seperti Finland dan Sweden di mana mereka adalah sangat popular.

Rasa: Lingonberries penuh dengan cranberry yang seperti rasa dan warna. Mereka boleh digantikan dalam apa-apa hidangan yang menyeru cranberries. Lingonberries yang popular bagi mereka rasa hebat dan mengekalkan keupayaan.

Kegunaan: Lingonberries pergi hebat dalam jem, Jeli, jus, smoothies, Sweden penkek, Bebola daging atau dipanaskan dan berkhidmat lebih daging. Lingonberries kering pergi hebat dalam campuran salad, oatmeal atau jejak.

Cadangan: Kami mengesyorkan meletakkan 2-3 spoonfulls daripada lingonberries beku dalam bermulut manis anda setiap hari. Walaupun lingonberries mungkin lebih mahal berbanding beri lain, anda sebenarnya menggunakan beri jauh kurang untuk mendapatkan manfaat kesihatan secara signifikan lebih besar, sekali gus menjimatkan wang anda. Keputusan adalah secara umumnya dapat dilihat selepas 1-2 bulan.

Kesihatan: Lingonberries adalah salah satu sumber terbaik antioksidan di planet ini. Antioksidan adalah sekumpulan biochemicals yang berlaku secara semulajadi dalam makanan termasuk vitamin c, vitamin e, beta karotena dan banyak lagi. Kajian menunjukkan antioksidan untuk menjadi sangat penting kepada diet manusia dan membantu melawan banyak penyakit termasuk kanser, penyakit jantung, degenerasi makular, kencing manis, penuaan dan banyak lagi.

Skor ORAC: ORAC berdiri untuk kapasiti absorptance radikal oksigen dan merupakan industri yang standard bagi mengukur tahap antioksidan dalam makanan. Pemarkahan di atas 20 pada carta makanan dianggap sangat kaya dengan antioksidan. Berikut adalah beberapa skor ORAC produk lingonberry…

Di mana untuk membeli: liar Lingonberries mungkin sukar untuk mencari di Amerika Syarikat. Jem boleh bayaran pembelian di kedai-kedai khusus dan Ikea tetapi kerana begitu banyak gula ditambah jem benar-benar tidak melakukan nikmat tubuh anda. Tempat terbaik untuk membeli lingonberries liar berada dalam talian pada makanan Barat yang liar. Mereka mempunyai kedua-dua beku dan kering lingonberries dengan tiada gula yang ditambah. Terdapat laman web Northwest liar makanan anda boleh memerintahkan lingonberries daripada makanan Barat yang liar dan mereka dihantar ke pintu anda.

Lingonberry jem-36
Lingonberry jus-120
Beku Lingonberries-203
Lingonberries-820 Kering

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *