Lingkaran hitam di bawah mata bengkak ubatan dan remedi rumah dan

Lingkaran hitam di bawah mata bengkak ubatan dan remedi rumah dan

Di bawah mata puffiness mempunyai banyak nama, seperti beg di bawah mata, Lingkaran hitam, uncang teh di bawah mata dan banyak lagi. Jika anda mengalami beg di bawah mata anda ia boleh memberi kesan yang menyakitkan anda. Dan kenapa? Ia boleh mempengaruhi dalam membuat anda kelihatan lebih tua dan tidak sihat maka anda benar-benar sudah. Satu berita baik ialah terdapat penawar untuk menghilangkan di bawah mata bengkak dan Lingkaran hitam. Antara lain, terdapat penyelesaian utama bagi di bawah puffiness mata, mata krim keradangan, dan di bawah mata puffiness pembedahan.

Mata puffiness dan Lingkaran hitam boleh disebabkan oleh banyak perkara dalam hidup anda. Hanya untuk menamakan beberapa, kebimbangan dan diet, kekurangan tidur, alahan dan matahari terlalu banyak akan beberapa faktor-faktor yang menyumbang. Lingkaran di bawah mata anda juga boleh memburukkan lagi bagi orang-orang yang merokok atau mengalami penyakit buah pinggang. Mempunyai Lingkaran hitam atau bengkak mata adalah tanda anda tidak mendapat cukup air dalam badan anda. Jika ini adalah kes, penyelesaian yang jelas adalah untuk memantau pengambilan air harian anda dan pastikan anda minum sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari.

Kekurangan tidur dan keletihan adalah punca utama di bawah mata puffiness apabila anda berada dalam keadaan tidur, badan anda akan membaiki dan reinvigorate kulit anda. Jika anda tidak mampu menentukan masalah, anda mungkin perlu lihat doktor anda untuk pemeriksaan.

Anda boleh memohon di bawah mata krim untuk mengurangkan atau menghilangkan Lingkaran hitam dan beg di bawah mata anda. Krim mata mengurangkan Lingkaran hitam dan mata yang bengkak oleh mositurizing dan kering kulit di sekitar mata anda. Ia memperbaiki dan mengembalikan kulit yang telah rosak dan meningkatkan keanjalan, ketegasan dan peredaran darah. Anda boleh menemui pelbagai jenis ubat krim di pasaran semalam. Estee Lauder dan Murad, kedua-duanya membuat mata sangat baik krim. Kebanyakan krim mata dikelaskan oleh bahan aktif di dalamnya. Vitamin K dan anti penuaan mata krim adalah 2 jenis lebih popular.

Anda boleh menemui pelbagai penyelesaian utama bagi di bawah puffiness mata jika anda mencari di internet. Gamat, menghidang dan uncang teh digunakan dalam rumah penyelesaian untuk berada di bawahnya puffiness mata.

Timun untuk berada di bawahnya puffiness mata:

-Keping 2 keping gamat
-Meletakkan sepotong setiap mata dan meletakkan
-Berehat selama 10-15 minit dan mengambil kira

Uncang teh rawatan untuk beg di bawah mata

-Ambil 2 uncang teh dan meletakkan mereka di boing air selama 5 minit
-Keluarkan dan biarkan sejuk
-Balut uncang teh dalam kertas towl atau napkin supaya ia tidak kotor
-Baring dan letakkan uncang teh pada mata anda
-Terus berehat selama 10-15 minit dan keluarkan

Rawatan untuk mata bengkak yang menggunakan kentang

-Kupas kentang
-Memarut ubi ini dan mash bersama-sama seperti bola salji yang
-Balut kentang bola salji di napkin atau kain
-Meletakkan dan letakkan ke atas mata anda
-Pastikan pada mata anda untuk 15 minit atau lebih

Kelopak mata pembedahan juga adalah satu pilihan. Ia meluluskan penampilan kelopak mata di atas atau lebih rendah. Kami amat mengesyorkan seorang doktor plastik yang diperakui untuk hasil yang terbaik. Operasi ini dilakukan dengan membuat insisi untuk di kelopak mata lebih rendah hanya di bawahnya sebatan mata. . Sesetengah kulit juga dikeluarkan yang dilindungi selulit mengetatkan ia sekali. Terdapat juga beberapa masalah yang menyebabkan dengan prosedur ini. Sentiasa bercakap mengenai perkara ini dengan doktor anda sebelum meneruskan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *