Lingkaran hitam di bawah mata-apa sebab gelap mata kalangan

Lingkaran hitam di bawah mata-apa sebab gelap mata kalangan

Punca gelap bulatan di bawah mata dan bagaimana untuk menghapuskan mereka adalah apa yang kita akan kira-kira untuk berbincang. Lingkaran hitam bukan masalah baru tetapi terdapat satu penyelesaian yang baik yang anda boleh mulakan hari ini. Cermin itu akan senyum lagi esok.

Punca Lingkaran hitam

Walaupun terdapat banyak faktor, sebab-sebab yang asas dalam semua kes akan bocor saluran darah dan kulit yang nipis.

Ketebalan kulit berbeza dari .05mm pada kelopak mata yang 1.5mm sawit dan tapak kaki. Kulit bawah mata adalah hanya sedikit lebih tebal daripada kelopak mata ini. Ianya masih kurang daripada 1/ke-100 inci tebal.

Kawasan kulit mata yang nipis

Mengurangkan pengeluaran sel-sel baru mungkin bermakna bahawa lapisan kulit menjadi nipis seperti yang kita umur. Kulit adalah salah satu organ-organ badan yang sentiasa digantikan. Tetapi, proses penggantian melambatkan kita mendapat lebih tua.

Lapisan tisu lemak yang bertanggungjawab bagi kekencangan kulit menjadi nipis, serta. Terdapat sedikit itu tisu lemak di bawah mata, anyway.

Saluran darah kecil di bawah permukaan kulit adalah bertanggungjawab membawa nutrien ke sel dan membawa sisa produk dari mereka. Disebabkan oleh pemakanan yang kurang baik atau am penuaan, saluran darah boleh mula bocor.

Di kawasan di mana kulit yang lebih tebal, saluran darah yang bocor tidak akan dapat dilihat. Oleh kerana kawasan ini di bawah mata jadi nipis, kebocoran adalah sangat ketara.

Sampah di bawah mata = bulatan Mata

Sebagai bahan buangan dan Sabit bocor dari saluran darah, apa yang kita lihat adalah Lingkaran hitam di bawah mata kita. Sekarang, apa yang menyebabkan saluran darah ke bocor?

Saya menyentuh mengenai itu secara ringkas di atas. Pemakanan yang kurang baik atau penuaan adalah punca paling biasa. Izinkan saya memberi anda sedikit maklumat lebih lanjut.

Apabila kita muda dan cukup gizi, Semua saluran darah kami adalah kukuh. Terdapat sebarang kebocoran.

Seperti yang kita mendapat lebih tua, melemahkan saluran darah dan akhirnya boleh mula bocor. Ini boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius dalam badan, termasuk penyakit jantung dan strok.

Gelap bulatan sekitar mata – Kesihatan tanda masalah?

Manakala Lingkaran hitam di bawah mata tidak menjadi masalah kesihatan yang serius, mereka boleh menunjukkan bahawa dia ialah hadir. Masalah kesihatan yang paling berkemungkinan adalah kekurangan pemakanan.

Kekurangan nutrien penting mana-mana hampir sentiasa akan muncul sebagai masalah kulit yang kecil dan boleh membawa kepada rapuh kapilari atau salur darah. Lingkaran hitam di bawah mata mungkin Gejala kekurangan zat besi, vitamin E, kekurangan, kekurangan vitamin C atau kekurangan antioksidan dalam diet.

Banyak rehat

Faktor-faktor penyumbang termasuklah keletihan atau kurang tidur. Hampir sesiapa sahaja akan melihat bayang-bayang di bawah mata mereka selepas malam yang akhir. Menekankan atau overworked boleh menyumbang untuk insomnia, yang seterusnya boleh menyebabkan Lingkaran hitam di bawah mata.

Genetik boleh menjadi faktor. Orang dengan complexions zaitun adalah lebih cenderung untuk mempunyai Lingkaran hitam di bawah mata mereka daripada individu skinned yang berkulit-adil atau gelap.

Lingkaran hitam membuat anda kelihatan lebih tua. Mereka membuat anda kelihatan letih, walaupun anda tidak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *