Limu Moui — Jawapan kepada tekanan darah tinggi?

Limu Moui — Jawapan kepada tekanan darah tinggi?

Adakah anda mengalami tekanan darah tinggi? Mempunyai doktor amaran anda bahawa tahap kolesterol anda adalah terlalu tinggi? Malah penghidap tekanan darah normal dan tahap kolesterol yang perlu memerhatikan nombor-nombor ini. Hati merupakan organ yang setia. Ia secara senyap-senyap Pam kaki sepanjang hidup anda — tetapi jika anda tidak mengambil berat tentang ia, bahawa jangka hayat akan lebih pendek daripada yang perlu. Tanpa hati anda, anda berhenti berfungsi. Oleh itu ia masuk akal untuk melakukan segala-galanya yang anda boleh untuk menggalakkan jantung yang sihat, kuat.

Anda boleh melakukan sesuatu tentang tekanan darah tinggi atau kolesterol tinggi anda. Doktor anda boleh menetapkan ubat-ubatan untuk membantu dengan keadaan anda. Tetapi terdapat cara-cara lain, praktikal yang anda boleh mengurangkan tekanan darah tinggi atau kolesterol anda.

Sejarah ringkas tekanan darah tinggi

Jantung anda pam darah ke seluruh tubuh melalui arteri yang. -Cawangan arteri yang besar ke dalam arteri kecil dipanggil arterioles. Arterioles mereka pula yang tirus ke dalam kapal-kapal kecil yang dipanggil kapilari yang membekalkan oksigen dan nutrien kepada organ-organ dalam badan anda. Kemudian darah kembali ke hati melalui urat-urat.

Jika arteri anda luas, kemudian darah boleh mengalir melalui mereka dengan mudah. Kadang-kadang, walaupun, anda arteri yang sempit. Ini meningkatkan tekanan di dalam, yang boleh membawa kepada tekanan darah tinggi.

Tekanan darah tinggi dikenali sebagai “pembunuh senyap” atas sebab-sebab. Anda boleh mempunyai tekanan darah tinggi untuk masa yang sangat lama sebelum anda mula menunjukkan tanda-tanda. Semua bahawa tekanan tambahan di arteri anda memakai hati, otak dan buah pinggang anda. Ia boleh membawa kepada angin ahmar, kegagalan jantung dan kegagalan buah pinggang.

Doktor tidak memahami semua sebab-sebab mengapa seseorang boleh membangunkan tekanan darah tinggi. Mereka telah dapat menunjukkan sesuatu dgn tepat beberapa punca. Kita akan bercakap kira-kira satu faktor risiko yang anda boleh lakukan sesuatu.

Kolesterol

Banyak orang sudah berada di bawah kesan bahawa kebanyakan kolesterol badan datang dari pilihan makanan kita. Ini bukan kes. Badan anda benar-benar membuatkan kolestrol yang perlu dalam hati anda. Kita tidak perlu makan cukup untuk memastikan badan kita sihat dengan cara yang kita perlu makan pelbagai vitamin dan mineral. Dan semasa badan kita boleh dijual lemak sedikit tepu tambahan di sini dan berlebihan akan menyebabkan badan untuk menghasilkan lebih banyak kolesterol LDL (buruk).

Kolesterol LDL mendapat disimpan di saluran darah sebagai sebuah plak berlemak. Ini menyempitkan arteri anda, yang boleh membawa kepada tekanan darah tinggi (dikalangan perkara lain).

Bagaimana untuk mengurangkan kolesterol anda

Mujurlah, jika anda mempunyai kolesterol tinggi anda boleh lakukan sesuatu mengenainya. Kebanyakan doktor akan mengesyorkan bahawa anda makan diet tinggi serat dan rendah lemak tepu. Asal Limu Moui tinggi serat dan boleh menyumbang kepada diet yang sihat. Badan anda adalah sesuatu yang indah. Jika anda memberi diet yang tinggi dalam serat, nutrien, antioksidan (yang boleh didapati di asal Limu Moui) dan menggabungkan bahawa dengan latihan dan teknik mengurangkan tekanan, ia akan benar-benar mengurangkan jumlah kolesterol anda mempunyai dalam badan anda.

Tetapi brown rumpai laut yang dipanggil Limu Moui oleh Tongans yang boleh melakukan lebih daripada ini. Penyelidik di Jepun mendapati bahawa tikus yang telah makan rumpai laut coklat (seperti Limu Moui) mempunyai tahap lemak darah yang jauh lebih rendah berbanding tikus yang tidak. Jika tahap lemak darah anda rendah, terdapat kurang lemak untuk deposit pada arteri anda. Penyelidik lain di Jepun mendapati bahawa 5 gram rumpai laut sehari lebih tiga minggu ketara peningkatan pesakit ujian tekanan darah dan paras kolesterol.

Perkataan akhir

Penemuan ini menawarkan harapan kepada berjuta-juta rakyat Amerika mengalami tekanan darah tinggi dan paras kolesterol yang tinggi. Limu Moui bukanlah ubat, tetapi ia telah menunjukkan bahawa ia boleh meningkatkan kesihatan jantung anda. Dan tidak seperti ubat buatan, sintetik ianya murah dan mudah diperolehi. Anda tidak perlu bimbang jika ia akan menyebabkan menjejaskan sampingan yang tidak menyenangkan — atau fatally bertindak balas dengan ubat-ubatan yang doktor anda mungkin telah anda mengambil. Limu Moui adalah makanan yang — dengan rumpai laut. Pertimbangkan mengambil hari mengalami penyembuhan yang indah memberi kesan. Mengambil, dan berkembang.

Originall Limu Moui bukanlah ubat dadah. Walaupun ia boleh menggalakkan kesihatan, ia bukanlah ubat. Jangan gunakan ini atau apa-apa barang sebagai pengganti untuk nasihat perubatan. Dapatkan nasihat doktor anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *