Limpahan maklumat nasihat penyusuan susu ibu

Limpahan maklumat nasihat penyusuan susu ibu

Terdapat satu limpahan maklumat sana apabila ia datang untuk nasihat penyusuan susu ibu bagi ibu-ibu. Ia adalah mendapatkan lebih banyak dan lebih sukar untuk ibu-ibu boleh memilih Apakah berguna, dan ia boleh menjadi hangat. Sekarang, walaupun kerajaan slogan ‘Payudara adalah terbaik’ datang di bawah serangan, kerana sesetengah pengkritik mengatakan bahawa ia menggambarkan penyusuan susu ibu sebagai sesuatu yang luar biasa dan boleh bercita-cita untuk, Bilakah ia harus hanya dianggap perkara biasa, jadi perlu dilakukan.

Penipuan, pembohongan sialan dan statistik… Terdapat beberapa keraguan yang membuang akhir-akhir ini statistik yang mengelilingi manfaat kesihatan penyusuan susu ibu. Profesor Michael Kramer, terkemuka dunia Kesihatan organisasi Penasihat dan Profesor Pediatrik telah berkata banyak bukti-bukti yang digunakan untuk memujuk ibu-ibu yang baru menyusukan bayi selepas itu sama ada salah atau usang. Beliau dipetik sebagai berkata; ‘ maklumat promosi kesihatan awam penyusuan susu ibu adalah jalan keluar daripada tarikh. Terdapat sedikit bukti yang ia mengurangkan risiko leukemia, lymphoma, penyakit usus, penyakit jantung dan tekanan darah tinggi.’
Premis utama Michael Kramer adalah bahawa pembahagian kelas yang ketara wujud apabila ia datang untuk mengukur tempoh masa bahawa ibu berjaya menyusukan. Beliau berhujah bahawa banyak faedah-faedah yang sepatutnya penyusuan susu ibu dapat dijelaskan oleh perbezaan dalam gaya hidup ibu sebahagian besarnya merupakan kelas pertengahan yang berjaya menyusukan bagi mana-mana jumlah yang penting masa.

Jadi di mana tidak semua maklumat dan berai meninggalkan ibu yang tekanan perasaan menyusu dengan susu ibu? Juga, “pakar” boleh berdebat tentang apakah punca laluan statistik sehingga ia biru di muka. Saya yakin kebanyakan ibu-ibu yang cukup pintar untuk ‘melindung nilai pertaruhan mereka’ dan bersenam yang ianya pasti satu perkara yang sihat dan semulajadi untuk mencuba dan melakukan. Selain daripada isu-isu yang praktikal untuk mempertimbangkan, seperti pulangan yang awal untuk bekerja; Hakikatnya tetap bahawa ia adalah satu pilihan untuk ibu-ibu agar, tetapi satu tinjauan terkini mendapati bahawa 9 daripada 10 berharap mereka terus bagi lagi. Ada manfaat emosi dan psikologi yang undoubted untuk ibu dan bayi. Suckling kelahiran bayi secara langsung selepas membantu kontrak rahim, sesuatu makan botol yang tidak boleh dilakukan. Apabila bayi dalam latches, ia mencetuskan tindak balas dalaman ini perlu dalam rahim yang, seterusnya, berhenti ibu dari ayat.

Jadi ia adalah kes mendapatkan nasihat yang betul dan mempercayai penilaian anda. Tetapi sebelum perikanan pukat anda pergi tunda melalui semua maklumat hanya menanggung beberapa perkara dalam fikiran:

Jangan hanya mengharapkan ia datang secara semulajadi (ia mengambil amalan dan usaha yang konsisten dalam kebanyakan kes).

Ia juga mungkin akan sakit, terutamanya pada hari-hari awal, tetapi berterusan untuk seberapa lama yang anda boleh, mengikut nasihat doktor jika perlu.

Tidak perlu terlalu bimbang jika bayi seolah-olah sentiasa lapar. Selagi anda menghasilkan susu yang baik. Ia adalah kes penawaran dan permintaan – anda akan mengejar!

Jangan bimbang tentang pemakanan di khalayak ramai! Ia bukan masalah besar, dan terdapat banyak produk-produk hebat di pasaran seperti meliputi penyusuan susu ibu dan aprons yang boleh memberi sokongan anda jika anda merasakan anda memerlukannya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *