Limpahan implan adalah pilihan yang lebih selamat bagi pembedahan pembesaran payudara anda

Limpahan implan adalah pilihan yang lebih selamat bagi pembedahan pembesaran payudara anda

FDA telah meluluskan hanya dua jenis implan untuk pembedahan pembesaran payudara yang dilakukan di Amerika Syarikat. Jenis pertama ialah silikon gel implan. Jenis kedua adalah limpahan implan. Implan kedua-dua telah disediakan di Amerika Syarikat selama lebih 40 tahun, dan implan kedua-dua telah diluluskan untuk kegunaan yang tidak terhad oleh FDA. Tetapi implan ini jauh dari sama dalam reka bentuk, panjang umur dan risiko kesihatan jangka panjang yang berpotensi. Pada pendapat penulis ini, implan limpahan adalah pilihan yang ideal untuk pembedahan pembesaran payudara. Malah, yang lebih banyak anda mengambil berat tentang kesihatan keseluruhan badan anda, lebih banyak anda harus mempertimbangkan implan payudara limpahan untuk pembedahan pembesaran payudara anda.

Implan silikon gel telah disediakan untuk pembedahan pembesaran payudara sejak tahun 1960. Malangnya, ia telah menjadi subjek kontroversi bagi hampir sama panjang masa. Kebimbangan utama yang orang telah dengan silikon yang implant adalah pengisi yang: cecair silikon gel. Manakala gel adalah bahan yang sangat baik untuk Mereplika tisu payudara manusia (kedua-duanya merasa dan pergerakan), gel sendiri dipercayai adalah sangat berbahaya kepada tubuh manusia.

Di akhir tahun 90an, FDA telah menjalankan kajian mengenai 907 wanita yang telah pembedahan pembesaran payudara sebelum 1988. Wanita yang dipilih untuk kajian ini telah dipilih untuk silikon gel implan payudara untuk prosedur mereka. Daripada wanita 907, 344 mereka bersetuju untuk MRI dilakukan. Daripada 688 implan yang diimbas oleh MRI, 347 mereka telah pecah! Itulah peratusan pecah 55%. Ia harus diperhatikan bahawa usia purata implan tersebut adalah hampir 17 tahun itulah sebabnya sekarang FDA menyarankan bahawa semua implan digantikan pada atau sebelum ulang tahun ke sepuluh tahun mereka.

Manakala implan payudara moden telah mengalami penambahbaikan Reka bentuk ketara selama ini, setiap peranti implan mempunyai potensi untuk pecah. Apabila satu pecah implan, ia mungkin atau mungkin tidak bocor dan pengisi cecair ke dalam badan. Jika pengisi cecair silikon gel dan ia bocor ke dalam badan, Terdapat sebilangan risiko kesihatan yang boleh berlaku sebagai hasilnya. Jika pengisi adalah penyelesaian limpahan air masin dan ia bocor ke dalam badan, terdapat hampir tiada risiko kesihatan yang boleh berlaku sebagai kesan langsung daripada penyelesaian limpahan yang memasuki badan.

Risiko kesihatan yang berkaitan dengan cecair silikon gel adalah pelbagai dan luar skop artikel ini. Walaupun FDA telah meluluskan implan silikon gel untuk kegunaan yang tidak terhad, terdapat ramai orang yang percaya implan tidak selamat untuk digunakan dan bahawa ia harus diharamkan sama sekali di Amerika Syarikat. Sebab utama bagi orang-orang yang tidak mahukan implan untuk digunakan dalam apa-apa pembedahan adalah dengan cecair silikon gel. Bahan asing ke dalam badan manusia dan walaupun tiada bukti sahih yang mencadangkan bahawa cecair gel boleh membahayakan manusia, Terdapat banyak bukti yang menunjukkan terdapat risiko kesihatan yang berkait rapat dengan implan silikon pecah gel.

Limpahan implan yang pada asalnya dicipta sebagai alternatif yang selamat untuk implan silikon gel. Doktor sengaja direka implan untuk menggunakan penyelesaian yang berbahaya, air masin sebagai pengisi yang. Pada dasarnya, implan ini direkabentuk dengan pecah implan di minda dari awal-awal lagi. Jika saline yang implant pecah dan limpahan penyelesaian bocor ke dalam badan seorang wanita, penyelesaian limpahan direndam oleh aliran darah dan diluluskan dengan selamat dari badan dengan kencing dalam tempoh beberapa hari. Di samping itu, implan limpahan yang pecah akan mengempiskan agak pesat (biasanya dalam tempoh 48 jam), membolehkan pengesanan yang cepat, boleh dilihat.

Jika anda sedang mempertimbangkan pembedahan pembesaran payudara, anda harus berunding dengan berlesen, mengamalkan pakar bedah plastik yang mengkhusus dalam prosedur. Dia boleh menyediakan anda dengan maklumat terkini, sehingga kini kira-kira saline kedua-dua dan implan silikon gel. Dalam keadilan semua, ia harus dikatakan bahawa implan silikon gel telah mengalami perubahan Reka bentuk yang melampau sejak lewat tahun 80-an; Implan baru akan lebih kurang terdedah kepada perpecahan dan kebocoran. Walau bagaimanapun, pada pendapat penulis ini, ia adalah keputusan yang jauh lebih selamat untuk memilih limpahan implan untuk pembedahan pembesaran payudara anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *