Lima Tip-Tip penting permulaan berjalan

Lima Tip-Tip penting permulaan berjalan

Bilakah anda ingin mula berjalan anda telah mendapat banyak persoalan di fikiran anda.
Bagaimana saya boleh mula berjalan? Apa yang perlu saya pakai? Ianya okey jika saya berjalan occassionnally?
Dalam artikel ini saya akan memberikan anda gambaran beberapa permulaan yang penting menjalankan tips.

Permulaan berjalan Petua 1: Ianya tidak pernah terlambat untuk mula berjalan

Ia tidak kira berapa umur anda berada, senaman adalah baik untuk anda. Ia telah dibuktikan dalam banyak kajian saintifik bahawa senaman yang kerap memberikan anda banyak manfaat seperti lebih tenaga, kurang berpeluang untuk mendapat penyakit jantung dan kanser, corak tidur yang lebih baik dan senarai ini jauh dari tamat!

Permulaan berjalan Petua 2: Mulakan dengan berlari / berjalan kaki atur cara

Saya selalu cadangkan mulai pelari untuk memulakan atur cara berjalan yang terdiri daripada kedua-dua berjalan dan berjalan kaki. Sebagai permulaan anda akan, pada mulanya, tidak dapat berjalan jauh. Dan jika anda lakukan anda akan mendedahkan diri anda kepada risiko kecederaan dan masalah kesihatan yang tinggi. Anda perlu benar-benar mula perlahan-lahan dan membina stamina yang dan orang-orang yang menjalankan otot-otot.
Anda boleh membuat kemajuan yang hebat dalam jumlah singkat masa dan kemungkinan bahawa anda akan benar-benar menikmati berjalan dan terus melakukannya adalah lebih tinggi.

Permulaan berjalan Petua 3: Menyimpan log berjalan

Log berjalan anda meletakkan maklumat asas mengenai senaman yang telah anda lakukan. Jadi bagaimana jauh pula anda jalankan, berapa lama pula ia mengambil, jenis berjalan anda pula Jangan (contohnya larian/berjalan, mudah dikendalikan, selang), dan lain-lain. Anda juga boleh memasukkan maklumat tambahan seperti denyutan jantung purata anda semasa larian, bagaimana anda rasa, apakah cuaca adalah, dan sebagainya.
Menyimpan log berjalan untuk beberapa sebab-sebab yang baik. Salah seorang mereka ialah bahawa ia pasti memberi motivasi tambahan apabila anda melihat minggu peningkatan perbatuan anda pada minggu. Satu lagi adalah bahawa ia menyediakan peluang untuk melihat kembali kemudian dan mengetahui mengapa satu bangsa tertentu tidak berlaku seperti yang dirancang, mengapa anda mendapat cedera dan lain-lain. Log adalah alat yang berharga untuk permulaan dan pelari yang lebih berpengalaman.

Pemula berjalan Tip 4: Matlamat ketara

Mula berjalan dengan satu matlamat di dalam minda. Ini mungkin berkaitan dengan kehilangan berat badan atau prestasi yang berkaitan. Sebagai contoh, menetapkan diri anda matlamat berjalan 30 minit tanpa henti dalam masa dua belas minggu. Atau kehilangan 5 kg dalam 3 bulan. Jika anda tidak mempunyai matlamat yang ketara atau sebab untuk terus berlari, ia akan menjadi sukar untuk memastikan berlaku apabila keadaan menjadi sukar dan keghairahan awal mula pudar. Percayalah, ia berlaku.

Permulaan menjalankan Tip 5: Keamatan yang rendah

Pelari yang ramai, awal dan lebih berpengalaman, melakukan kesilapan berjalan terlalu cepat. Mereka berjalan dalam jarak tertentu dan mengukur setiap jangka masa mereka. Dan mereka perlu mengalahkan yang masa setiap kali. Ini bukanlah semestinya strategi paling bijak. Sebagai permulaan, berjalan lebih cepat adalah lebih berat pada badan anda dan oleh itu anda akan lebih berkemungkinan untuk mendapat cedera.

Satu lagi sebab adalah bahawa, peliknya, perlahan berjalan akan membantu anda mendapatkan lebih cepat jauh lebih cepat daripada berlari lebih pantas tidak. OK, membaca ayat tersebut sekali lagi dan biarkan ia tenggelam. Mudah menjalankan, kadar di mana anda akan dapat mengadakan perbualan, harus menjadi teras latihan anda berjalan. Ia akan membantu anda pergi lebih lama dan tambahan dari semasa ke semasa, akan membantu membina anda sistem kardio-vaskular dan ia akan membantu membuat anda benar-benar kukuh. Sebaik sahaja anda telah membina asas yang kukuh, maka anda boleh pergi cepat ke atas jarak yang lebih pendek juga.
Bayangkan jika anda dapat menjalankan 10 km dengan mudah, maka berapa pantas anda dapat lakukan satu-miler?
Ada apa-apa yang penting kerana mudah berjalan.

Tips ini harus benar-benar membantu untuk memastikan kerjaya anda berjalan yang dimatikan dengan permulaan terbang.
Gembira berjalan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *