Lima sebab yang penting untuk Immunize anak anda

Lima sebab yang penting untuk Immunize anak anda

26 April melalui 2 April, 2009, adalah minggu imunisasi bayi Kebangsaan dan organisasi penjagaan kesihatan di seluruh negara akan menjalankan peranan mereka untuk meningkatkan kesedaran mengenai isu penting ini. Kami di perusahaan FFF juga akan melakukan bahagian kita. Dalam perniagaan “Membantu penjagaan kesihatan penjagaan”, kita tahu bahawa pendidikan adalah kunci apabila ia datang untuk meningkatkan kesedaran dan memberi kesan perubahan. Hal ini terutama berlaku apabila ia datang kepada kekeliruan yang kadang-kadang mengelilingi imunisasi kanak-kanak.

Semua orang mahukan apa yang terbaik untuk anak-anak mereka. Tidak ada soalan kepentingan Kerusi Kereta, pagar bayi, topi keledar basikal dan langkah-langkah keselamatan yang lain. Tetapi bagaimana pula pasti membuat kanak-kanak mempunyai semua mereka vaksin yang dijadualkan?

Adakah anda tahu:

1. Imunisasi boleh menyelamatkan nyawa anak anda. Kerana kemajuan dalam Sains Perubatan, kanak-kanak anda boleh dilindungi daripada penyakit-penyakit yang lebih banyak berbanding sebelum. Sesetengah penyakit yang pernah tercedera atau membunuh beribu-ribu kanak-kanak telah dihapuskan sepenuhnya, dan lain-lain yang berhampiran yang pergi — akibat vaksin yang selamat dan berkesan. Satu contoh dalam vaksin boleh mempunyai kesan yang besar adalah penghapusan polio di Amerika Syarikat. Polio pernah Amerika ditakuti kebanyakan penyakit, menyebabkan kematian dan lumpuh di seluruh negara. Tetapi hari ini, terima kasih kepada suntikan, Terdapat tiada laporan polio di Amerika Syarikat. Malangnya, itu tidak boleh dikatakan bagi keputusan vaksin selesema. Kini, angka kematian AS selsema tahunan sebanyak 36,000 adalah hampir setaraf dengan Amerika 42,000 buah yang mati setiap tahun akibat barah payudara. Bahawa nombor boleh secara mendadak mengurangkan jika semua orang — terutamanya kepada kanak-kanak — mendapat selesema tembakan.

2. Suntikan adalah selamat dan berkesan. Semua vaksin hanya diberikan kepada kanak-kanak selepas satu kajian yang panjang dan berhati-hati oleh para saintis, doktor dan profesional penjagaan kesihatan. Vaksin akan melibatkan beberapa ketidakselesaan dan boleh menyebabkan kesakitan, kemerahan atau kesakitan pada tempat suntikan, tetapi ini adalah minima berbanding kesakitan, ketidakselesaan dan trauma vaksin ini mencegah penyakit ini. Kebimbangan tentang vaksin (khususnya yang berkaitan dengan autisme) telah dibuktikan. Kajian saintifik yang paling komprehensif dan Ulasan telah menemui pautan antara vaksin dan autisme. Sekumpulan pakar-pakar, termasuk Akademi Amerika Pediatrik, Institut Perubatan (IOM), Institut Kebangsaan Kesihatan (NIH), Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (CDC) dan agensi-agensi Persekutuan yang lain, juga bersetuju bahawa vaksin adalah tidak bertanggungjawab bagi bilangan kanak-kanak kini diiktiraf mempunyai autisme.

3. Pelalian melindungi orang lain yang anda mengambil berat tentang. Penyakit-penyakit yang serius dan boleh dicegah dengan vaksin masih berlaku. Malangnya, sesetengah bayi yang terlalu muda untuk menjadi benar-benar pelalian, dan sesetengah orang mungkin tidak dapat menerima vaksin disebabkan oleh alahan, penyakit, sistem imun yang lemah atau sebab-sebab lain. Untuk membantu individu-individu ini selamat, ia adalah penting untuk mendapat bahawa anda dan anak-anak yang tidak mampu mendapatkan pelalian akan sepenuhnya imunisasi. Ini bukan sahaja melindungi keluarga anda, tetapi juga membantu mencegah penyebaran penyakit ini kepada kawan-kawan anda dan yang tersayang.

4. Imunisasi boleh menyelamatkan keluarga masa dan wang anda. Kanak-kanak dengan penyakit yang boleh dicegah dengan vaksin yang boleh diambil daripada kemudahan sekolah atau tempat penjagaan anak. Penyakit yang berpanjangan boleh mengambil tol kewangan kerana hilang masa di tempat kerja, bil-bil perubatan atau rawatan hilang upaya jangka panjang. Sebagai perbandingan, mendapatkan pelalian terhadap penyakit-penyakit ini adalah pelaburan yang baik dan biasanya dilindungi oleh insurans. Vaksin untuk program kanak-kanak (VFC) adalah satu program yang dibiayai Persekutuan yang memberikan vaksin tanpa sebarang kos kepada kanak-kanak yang mungkin tidak sebaliknya menjadi pelalian kerana ketidakupayaan untuk membayar.

5. Pelalian melindungi generasi akan datang. Vaksin telah dikurangkan dan, dalam sesetengah kes, banyak penyakit yang membunuh yang dihapus kira atau teruk hanya beberapa generasi sebelum orang Kurang Upaya. Sebagai contoh, suntikan cacar membantu membasmi penyakit itu di seluruh dunia. Anak-anak anda tidak perlu untuk mendapat cacar tembakan lagi kerana penyakit ini tidak lagi wujud. Jika kita terus vaccinating sekarang, ibu bapa pada masa akan datang mungkin mampu untuk mempercayai bahawa penyakit-penyakit seperti polio dan campak tidak akan menjangkiti, cripple atau membunuh kanak-kanak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *