Lima perkara untuk mempertimbangkan apabila membandingkan insurans kesihatan

Lima perkara untuk mempertimbangkan apabila membandingkan insurans kesihatan

Terdapat syarikat-syarikat insurans lain yang menawarkan pelan yang terbaik dan perlindungan untuk keperluan perubatan. Dan itulah sebabnya mengapa anda perlu pastikan dan perlu bijak dalam memilih Syarikat di mana untuk mendapatkan insurans kesihatan anda. Anda boleh membandingkan insurans yang semua orang di tempat anda dengan mendapatkan Sebutharga mereka dan menimbangkan beberapa perkara yang penting apabila ia datang kepada keperluan perubatan anda. Bilik-bilik ini mempunyai banyak untuk ditawarkan dan banyak tawar-menawar semata-mata untuk memberikan anda apa yang anda perlukan. Berikut adalah lima perkara yang anda boleh mempertimbangkan apabila membandingkan insurans kesihatan.

Doktor dan pakar – ada rancangan dengan pelbagai syarikat insurans yang menawarkan perlindungan daripada pakar dan doktor yang anda suka untuk membantu anda dalam penjagaan kesihatan yang lebih baik. Sudah tentu, penyakit tertentu terdapat pakar-pakar yang benar-benar boleh membantu anda menyediakan rawatan yang terbaik yang mereka boleh tawarkan. Lokasi dan kewujudan orang-orang yang penting juga. Semak di mana doktor terletak dan beliau jam ketersediaan dan pelbagai kemudahan yang mereka bekerja.

Kecemasan dan Hospital Care – ia adalah penting untuk mengetahui bilik dan hospital-hospital yang termasuk dalam pelan anda. Anda perlu tahu jika mereka benar-benar meliputi keadaan kecemasan dari pelan penjagaan kesihatan sahaja. Ia berbeza dengan syarikat-syarikat insurans yang lain. Itulah sebabnya mengapa anda perlu menyemak ini kerana tidak lama lagi kerana anda mendapat sebut harga atau tawaran. Semak juga jika anda perlu untuk menghubungi anda penjagaan kesihatan utama sebelum meneruskan untuk satu rawatan kecemasan. Lain-lain perlu rujukan pertama ini jenis rawatan dari pakar-pakar atau doktor mereka.

Kerap bertembung dan 1.30 – jika anda mahu pemeriksaan kesihatan dan pemeriksaan Tahunan pastikan untuk menyemak rancangan mereka sekiranya ia juga disediakan. Kebanyakannya, syarikat insurans tidak meliputi jenis pelan penjagaan terurus tetapi sesetengah insurans bebas meliputi mereka. Dan jika anda babies, mengetahui jika pemeriksaan dan imunisasi akan dilindungi untuk menjimatkan lebih banyak wang.

Preskripsi dadah perlindungan – jika anda menggunakan ubat-ubatan preskripsi pada kadar yang tetap, maka ini perlu dimasukkan ke dalam senarai semak anda apabila mendapat insurans kesihatan. Ia berbeza dari pelan pelan, jadi anda perlu menyemak dengan teliti untuk mendapatkan pelan yang sesuai untuk anda terutama keperluan anda. Lain-lain mempunyai copayments bagi jenis-jenis dadah yang berbeza itulah sebabnya mengapa anda perlu menyiasat segala-galanya dari mereka.

Kos, Perkhidmatan tambahan dan pengecualian – memandangkan anda sudah mempunyai berbanding rancangan Kesihatan, anda perlu membandingkan harga. Mengetahui deduktibel yang anda perlukan untuk membayar dan peratus daripada penjagaan kesihatan selepas deduktibel anda. Anda perlu tahu juga co-payments anda apabila melawat doktor, liputan ubat preskripsi, pakar-pakar, rawatan dan lain-lain lagi. Tahu had anda supaya anda tidak akan terkejut jika anda perlu menambah lebih banyak wang dalam membayar bil. Dapat mengenali khidmat tambahan yang anda boleh mendapatkan dari rancangan anda dilindungi seperti Penjagaan Kesihatan Mental, rumah jagaan kejururawatan penjagaan, rawatan alternatif, dan kiropraktik penjagaan. Dan pastikan untuk menyemak senarai pengecualian dalam pelan untuk melihat jika anda memerlukannya atau tidak.

Adakah anda mencari untuk maklumat lanjut mengenai insurans kesihatan? Lawati hari ini!

Adakah anda mencari untuk maklumat lanjut mengenai insurans kesihatan? Lawati hari ini!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *