Lima maklumat tentang logam emas

Lima maklumat tentang logam emas

Emas adalah sekeping logam yang berharga. Ia telah mengubah kehidupan yang tidak terkira banyaknya. Hari yang digunakan secara meluas kerana sifatnya yang menakjubkan. Pada asalnya, ia telah digunakan sebagai hiasan dan warna yang menarik, kecerahan dan Kasut. Ia dapat melancarkan dan terbentang seperti wayar. Selain itu, ia juga mungkin meratakan seperti kertas nipis melalui hammering.

Sejarah ringkas
Semua logam berharga pernah ditemui, emas adalah yang pertama akan dilombong kerana ia adalah Kecantikan yang luar biasa. Secara amnya, emas akan muncul di bahagian bawah dalam bentuknya yang asli. Orang-orang Mesir purba menggunakan emas sebagai hiasan untuk kuil-kuil dan Makam. Di Mesir moden, beberapa artifak emas telah ditemui sejak lebih daripada lima ribu tahun. Pakar percaya bahawa emas yang datang dari atas kawasan Nil, Laut Merah dan Nubian Desert.

Apabila orang mendapati emas pertama yang ditemui di creeks dan Sungai, hamba dan tawanan perang akan orang-orang yang toiled dan dialami untuk mendapatkan mereka. Dari situ, perlombongan dan teknik memperolehi emas telah banyak berubah.

Emas yang digunakan di Tukar
Emas dijumpai penggunaannya apabila orang mula mengenali perdagangan dan tukar barang. Walau bagaimanapun, sedikit masa dahulu nilai emas bergantung atas jumlah dan tidak pernah ketulinannya. Mereka mendapati bahawa emas adalah tidak praktikal untuk Tukar kerana berat emas dan mengangkut emas adalah amat sukar.

Emas sebagai hiasan
Penggunaan emas sebagai hiasan sangat bertambah juga. Orang belajar bagaimana untuk kraf itu. Mereka mula campuran dengan logam lain untuk membuat kepingan emas perhiasan yang sturdier. Emas tulen bukanlah tugas berat kerana ia adalah sangat lembut. Raja-Raja dan queens mula memakai mahkota mereka dan mereka dipenuhi objek ini simbolik dengan emas.

Emas sebagai lambang kuasa
Raja-Raja dan queens dan orang yang mempunyai kekayaan debu emas yang ditaburkan ke atas makanan mereka atau meletakkan daun emas makanan untuk membuktikan dari kekayaan mereka. Syiling emas juga digunakan sebagai satu rekreasi oleh keluarga diraja. Sebelum ini, hanya orang kaya dan yang berkuasa akan dapat mengumpul syiling emas. Tetapi masa telah berubah dan kini walaupun orang-orang kepunyaan dalam Kumpulan kelas menengah memiliki ciri-ciri syiling emas dan bar untuk tujuan koleksi dan pelaburan.

Emas – perindustrian
Dalam industri penjagaan kesihatan, jumlah emas yang kecil digunakan dalam pembangunan instrumen perubatan. Ada practicioners perubatan yang juga melihat emas sebagai penawar kepada penyakit-penyakit perubatan yang tertentu.

Dermatologi menggunakan benang yang diperbuat daripada emas untuk pelanggan-pelanggan mereka yang mahu mencari yang lebih muda dan cantik rupa. Menurut beberapa kajian, emas tulen membantu menyegarkan kulit.

Doktor gigi menggunakan emas untuk tampalan gigi, crown dan jambatan. Ianya sukar daripada bahan-bahan lain, selain ia mempunyai tiada bau dan rasa. Sesetengah orang tidak suka konsep menggunakan ia sebagai pengisian yang untuk gigi mereka.

NASA menggunakan jumlah emas di spaceships perkilangan dan lain-lain alat ruang yang baik. Ia adalah digunakan dalam litar kerana emas adalah konduktor yang baik dan tahan lama.

Dalam elektronik dan elektrik, emas menjadi satu baik pengalir haba dan elektrik digunakan dalam voltan rendah, penyambung dan suis. Ia telah digunakan dalam alat moden terlalu seperti Kalkulator, telefon bimbit dan komputer.

Di beberapa Gereja, pangkah dan crucifixions dibuat dari emas. Peralatan yang digunakan untuk setiap hari communions diperbuat daripada emas serta. Sebahagian daripada patung-patung orang-orang Kudus yang sangat sering bersulam dengan emas. Sesetengah pakaian paderi dan Kotomine selepas kematiannya akan dijahit dalam benang emas.

Sesungguhnya, emas adalah logam yang sangat berharga. Ia digunakan secara meluas hari. Di atas terdapat banyak fakta yang menarik mengenai emas. Adalah bijak untuk melabur dalam emas. Dipertimbangkan di atas fakta dan anda akan perjalanan anda untuk memulakan satu usaha yang menakjubkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *