Lima kewangan bertambah untuk mengelakkan

Lima kewangan bertambah untuk mengelakkan

Bertambah dalam dunia kewangan kami tidak perlu membawa kami proverbially rumah sekarang merudum. Terlalu kerap, walaupun, mereka lakukan. Dan ianya hanya kerana kita telah jatuh ke dalam beberapa tabiat yang sangat buruk, apabila kewangan kami jumpa tempat yang kasar, ia wreaks kekacauan dalam kehidupan kita. Berikut adalah lima missteps kewangan untuk mengelakkan membantu memastikan rumah anda kewangan pada asas yang kukuh:

Hiccup kewangan nombor satu: hidup luar bermaksud anda. Ringkasnya, jika anda tidak membuat ia, tidak membelanjakannya. Tetapi rendah kadar faedah sepanjang dekad yang lepas, dan tinggi dan akses mudah kad kredit, telah menghantar ramai di antara kita membeli beria-ia yang kita benar-benar tidak mampu apabila kita menjadikan mereka, dan kita pasti tidak mampu sekarang Bilakah kita cuba untuk membayar mereka. Memahami apa yang anda buat, dan apa yang anda berhutang, bajet semua itu, dan tidak menghabiskan lebih daripada apa yang anda buat.

Kewangan hiccup nombor dua: kad-kad kredit yang terlalu banyak. Kredit terlalu banyak memberikan anda rasa yang palsu daripada pendapatan sebenar anda. Ini boleh berlaku apa-apa bilangan cara. Anda mungkin tidak berfikir bahawa kotak besar pembelian dengan kad kredit, tetapi pada hakikatnya, ia adalah-hanya khusus untuk simpanan itu. Tutup barisan kredit, akaun dalaman, tutup semua tapi satu atau dua kad kredit, dan menyimpan baki-baki orang-orang di bawah maximums mereka. Lebih baik lagi, membayar mereka setiap bulan. Jika anda benar-benar di luar kawalan kewangan, kerat kad itu, atau kunci mereka dalam ruang simpan bank jadi ia lebih sukar bagi anda untuk mengakses- dan Jangan Simpan nombor-nombor yang diturunkan di mana-mana, sama ada, untuk televisyen lewat malam, dalam talian atau Katalog membeli-belah gemuk.

Kewangan hiccup nombor tiga: membayar Peter, tetapi lupa tentang Paul. Kadang-kadang, anda tidak boleh membayar segala-galanya sekaligus. Mereka adalah masa yang sukar, sesungguhnya, dan anda perlu untuk memilih apa yang anda akan bayar terlebih dahulu. Bumbung ke atas ketua keluarga anda dan makanan di meja anda akan bebas-negotiables, tidak kira apa. Anda mampu bayar kad kredit yang sedang menutup jauh lebih baik daripada apa yang anda mampu perampasan rumah anda. Jadi apabila anda membayar bil-bil anda, keutamaan dan membayar turun ke arah apa yang paling berkemungkinan expendable kotak besar yang membeli.

Empat nombor hiccup kewangan: perbelanjaan sebagai permainan. Apabila anda tidak mempunyai Wang, jangan menggoda diri anda dengan menghabiskan petang Sabtu di pusat membeli-belah, melayari talian, atau Melibas melalui halaman berkilat Katalog kedai kegemaran anda. Letakkan mereka, membuang mereka, lakukan sesuatu-apa-apa yang-lain untuk mendapatkan fikiran anda daripada menghabiskan wang sebagai hobi. Sebaliknya, pergi ke Taman, sukarelawan pada tempat tinggal haiwan peliharaan anda tempatan, atau mengambil anak-anak ke Perpustakaan untuk membaca jam.

Kewangan hiccup nombor lima: mengabaikan sejarah kredit anda. Bilakah pula anda buat menyemak skor kredit anda? Sering kali, kita mengabaikan penarafan kredit kami pada bahaya kita sendiri. Semak laporan kredit anda sekurang-kurangnya sekali setiap tahun. Ia boleh menjadi panggilan bangun kewangan yang benar-benar berguna. Dan, melainkan jika anda mendaftar, anda tidak tahu sama ada anda telah telah dinged kesalahan bagi hilang pembayaran, pembayaran, atau masalah-masalah lain yang menurunkan penarafan kredit anda. Ianya bernilai masa anda untuk memastikan apa yang ada pada kredit anda adalah tepat dan terkini. Jika tidak, anda boleh tulis pemiutang dan mendapatkan kesilapan tetap- dan itu adalah untuk meningkatkan skor kredit yang segera untuk anda.

Pengurusan wang akan meluangkan masa untuk mengetahui berapa banyak anda benar-benar membuat setiap bulan, maka Apakah anda benar-benar mampu, dan kemudian tidak berbelanja melebihi had tersebut. Ia boleh merasa sangat menguntungkan pada akhir setiap bulan, Bilakah anda telah membayar semua bil-bil anda, dan juga mempunyai sedikit kiri dalam bank untuk kecemasan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *