Lihat muka Cina membaca oleh bentuk

Lihat muka Cina membaca oleh bentuk

Muka Cina membaca telah dilakukan selama berabad-abad dan ia digunakan untuk memberi pemahaman kepada personaliti, sejarah, kini dan di masa depan serta kesihatan. Mereka mengatakan muka seperti Peta; Ia adalah autobiografinya sendiri untuk semua orang untuk membaca dan mendedahkan nasib anda. Orang Cina menggunakan lima elemen bersesuaian dengan bentuk muka yang mendedahkan perkara-perkara yang mengenai seseorang. Elemen tersebut ialah: kayu, api, tanah, logam, dan air.

Wajah kayu yang lama dengan dahi yang tinggi dan luas yang menyempitkan di pipi dan hidung panjang. Dahi adalah tanda kebijaksanaan dan jenis orang pemikir dan dapat bahu dan mengendalikan banyak tanggungjawab. Kayu adalah tenaga pertumbuhan dan jenis orang yang inginkan pengetahuan dan pertumbuhan, mereka mahu merancang masa depan dan melihat projek-projek mereka melalui. Mereka secara umumnya pemimpin dan menikmati pekerjaan pemikiran.

Menghadapi kebakaran adalah seperti segitiga yang panjang dan sempit. Cheekbones yang akan menonjol manakala chin dan dahi menunjuk. Ini jenis orang yang bersemangat dan mempunyai personaliti yang hangat yang boleh memberi inspirasi kepada orang dan membuat orang semua dipecat sehingga. Mereka menikmati kehidupan serba cepat dan sangat aktif. Kadang-kadang mereka boleh mengambil risiko gila dan sentiasa mencari beberapa bentuk keseronokan.

Bumi – kuasa dua dihadapi dengan rahang yang talian yang memiliki ciri tersendiri menghubungkan bentuk ini dengan unsur bumi. Orang-orang yang sangat merendah dan memerlukan asas yang kukuh dalam kehidupan mereka adalah berkaitan dengan ini. Yang praktikal dan boleh dipercayai membantu mereka boleh dipercayai. Daydreams adalah bukan sebahagian daripada kehidupan mereka; mereka tidak membiarkan emosi yang memujuk mereka dari apa yang mereka perlu lakukan. Panduan cara-cara tradisional mereka dan walaupun mereka tidak membiarkan emosi dengan cara, kadang-kadang mereka boleh menjadi lebih penyayang dan memupuk sementara masa lain mereka boleh mempunyai kekurangan jumlah simpati.

Yang bujur yang berbentuk muka wajah logam dan mereka biasanya mempunyai complexions pucat. Apa berdiri keluar untuk orang-orang ini akan mata mereka, titik bersinar yang memaparkan banyak tenaga. Mereka dianggap orang sangat menarik dan elegan, yang menjadikan mereka sangat baik dengan orang. Menasihati dan diplomasi adalah mata kuat mereka; mereka menggunakan minda dan mempunyai wasiat yang sangat kuat dan kesungguhan untuk menyelesaikan masalah diri sendiri. Tetapi mereka yang tidak hanya kira-kira pemikiran dan keras bekerja mentaliti, mereka mempunyai rasa baik jenaka dan pandangan anda terhadap kehidupan.

Wajah air pusingan dan kadangkala boleh mencari montel. Orang-orang ini adalah jenis yang tenang dan lembut; mereka diperintah oleh emosi dan sensasi. Mereka sudah sangat baik dengan komunikasi dan bercerita. Orang jenis ini mungkin psikik. Menjadi pendengar yang baik dan sangat bijak membuat mereka sempurna untuk bekerja dan berinteraksi dengan orang ramai dalam semua bentuk.

Terdapat pelbagai cara untuk membaca wajah dan ini adalah hanya satu melihat muka Cina membaca menggunakan bentuk muka. Ini tidak hanya digunakan untuk memberitahu nasib, tetapi ia juga digunakan dalam Perubatan Cina sebanyak hari kerana pada masa lalu. Untuk bacaan yang tepat, perundingan dan pembelajaran dari master adalah pilihan terbaik untuk membuat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *