Lepasan Ijazah pendidikan jasmani tidak perlu guru-guru Pe

Lepasan Ijazah pendidikan jasmani tidak perlu guru-guru Pe

Kerana secara tiba-tiba yang meningkat dalam inisiatif pendidikan jasmani seperti ‘Presiden Majlis kecergasan dan Sukan’, kesihatan dan kesejahteraan ini kami datang ke dalam fokus dengan cepat. Sebagai pendidik dalam bidang pendidikan kesihatan, senaman dan Sukan anda akan ada dalam barisan hadapan pertempuran untuk meningkatkan kecergasan perubatan dan keseluruhan baik kerana anak-anak kita.

Manakala Ijazah pendidikan jasmani set sehingga pemegang kerjaya sebagai seorang guru Pendidikan Jasmani, terdapat bidang-bidang kerjaya yang melihat manfaat ilmu berharga dan kebolehan yang memiliki fizikal pendidik lain. Bergantung kepada kawasan anda tumpuan terdapat beberapa kerjaya yang boleh anda pilih sebagai matlamat kerjaya anda dalam kehidupan.

Perubatan Sukan

“Perubatan Sukan” adalah satu istilah payung yang merujuk kepada beberapa profesion yang terlibat dalam aspek-aspek klinikal dan Sains senaman dan Sukan (fizik). Dr. David Lamb Perubatan Sukan Kolej Amerika Syarikat mentakrifkan ia sebagai “saintifik dan klinikal ujian, manipulasi, dan penjagaan orang-orang yang bersenam, terutama atlet.”

Lelaki dan wanita yang bekerja di kawasan ini akan terlibat dalam kajian tentang aspek fisiologi, biokimia, biomekanikal atau tingkahlaku senaman. Mereka juga boleh bekerja terus dengan atlet dan penduduk umum untuk mendiagnosis, merawat, dan mencegah kecederaan fizikal atau memperbaiki prestasi.

Jurulatih peribadi

Kecergasan pekerja membawa, mengarahkan, dan memberi motivasi kepada individu atau Kumpulan dalam menjalankan aktiviti-aktiviti, termasuk senaman kardiovaskular, kekuatan, latihan dan regangan. Mereka bekerja di kelab-kelab kesihatan, Kelab-kelab negara, hospital, Universiti, yoga dan studio-studio Pilates, Resort dan rumah-rumah pelanggan.

Pekerja kecergasan juga boleh melaksanakan tugas mereka di tempat kerja, di mana mereka menganjurkan dan mengarahkan program-program kesihatan dan kecergasan untuk kakitangan. Walaupun gimnasium dan kelab-kelab kesihatan menawarkan banyak menjalankan aktiviti seperti angkat berat, yoga, latihan kardiovaskular dan karate, kecergasan pekerja biasanya pakar dalam hanya beberapa kawasan.

Fisiologi senaman

Pakar fisiologi latihan klinikal menggunakan aktiviti fizikal untuk merawat orang yang sakit. Pesakit dengan penyakit jantung, kencing manis, kanser dan beberapa keadaan lain mendapat manfaat daripada aktiviti fizikal. Tetapi aktiviti-aktiviti lain adalah baik untuk jenis tertentu pesakit, dan beberapa aktiviti yang berbahaya bagi orang-orang dengan keadaan perubatan yang tertentu. Pakar fisiologi senaman menetapkan program senaman untuk setiap pesakit, memantau pesakit sementara mereka bersenam, dan menjejaki kemajuan setiap orang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *