Leopard Gecko Pasir-Pro dan kontra kalsium Pasir

Leopard Gecko Pasir-Pro dan kontra kalsium Pasir

Leopard Gecko Pasir adalah sesuatu yang setiap pemilik gecko harus mempertimbangkan dengan teliti sebelum meletakkan ia di tangki gecko mereka. Jika anda sedang mencari maklumat tentang leopard gecko Pasir pada masa ini, saya akan cuba untuk menumpahkan beberapa cahaya pada beberapa faktor yang penting berkaitan dengan leopard gecko Pasir anda membuat keputusan anda menggunakan.

Geckos kekal di suatu persekitaran yang semulajadi berpasir, tetapi sesuatu gecko pemilik perlu diingat adalah bahawa pasir yang kita perhatikan di pantai sebenarnya berbeza daripada Pasir kalsium. Pasir biasa dicipta daripada mineral tidak larut seperti zarah-zarah batu yang kecil, yang menjadikan ia sukar untuk geckos leopard ke inges. Tetapi mereka tidak boleh memakan Pasir betul-betul? Salah. Bila-bila masa geckos membunuh mangsa mereka, mereka meletakkan atas pasir untuk menikmati mangsa mereka. Oleh itu, pemilik gecko tidak sepatutnya membeli Pasir biasa bagi gecko mereka kereta kebal.

Pasir kalsium sebenarnya diperbuat daripada carbonates kalsium, dan pasir tertentu ini adalah satu kaedah yang sangat baik untuk membekalkan kalsium yang lebih perlu untuk anda leopard gecko. Walau bagaimanapun, jika jumlah yang besar Pasir ini diambil pada satu-satu masa, ia juga boleh menyebabkan beberapa hentaman yang ketara bagi anda gecko haiwan kesayangan yang kecil.

Faham

Tidak terkira banyaknya gecko pemilik akan dicampurkan untuk penggunaan Pasir biasa dan kalsium pasir. Kalsium Pasir bukanlah, pada kenyataannya, Pasir apabila ia datang betul-betul ke ia. Namun, leopard geckos adalah dari lokasi-lokasi yang berpasir, mengapa mereka ia sukar ditemui inges Pasir biasa? Kerana gecko anda dalam kurungan, dan pasir yang disertakan dalam kereta kebal tidak semestinya serupa dengan Pasir dalam persekitaran mereka. Salah satu tidak benar-benar menceduk habitant ini semata-mata jadi, bahkan jika Pasir anda datang dari Afghanistan atau Pakistan atau tempat gecko anda muncul dari.

Keutamaan

Walaupun sesetengah gecko yang pencinta tidak membuat menggunakan kalsium pasir, banyak namun membeli semata-mata kerana kandungan kalsium. Jika anda tidak mahu peluang untuk hentaman, sebaliknya, ia akan menjadi lebih selamat untuk mula menggunakan tuala kertas atau Surat khabar bagi sangkar gecko anda.
Dalam keadaan di mana anda memilih untuk menggunakan Pasir kalsium, dan memerhati bahawa anda leopard gecko yang memakan lebih daripada pasir yang sepatutnya, ia mungkin sangat wajar untuk mengesan gecko haiwan kesayangan anda untuk menentukan jika dia mungkin akan menghadapi masalah. Ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda gecko inges terlalu banyak itu, atau jika tidak anda akan ke doktor haiwan tidak lama.

Sekiranya kawasan tersebut anda perasan bahawa gecko anda menghadapi masalah, ia akan menjadi bijak untuk beralih kepada alternatif jenis substrat. Walau bagaimanapun, sebelum melakukannya, ia akan sangat bermanfaat untuk mengambil anda leopard gecko ke doktor haiwan, dan memastikan bahawa gecko anda berada dalam Kesihatan yang baik. Satu lagi idea yang baik akan berunding dengan doktor haiwan anda herp untuk mendapatkan beberapa cadangan mengenai mana leopard gecko Pasir akan menjadi yang terbaik untuk menggunakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *