Lembut Laser untuk merawat parut jerawat

Lembut Laser untuk merawat parut jerawat

Laser sejuk, juga dikenali sebagai Laser yang lembut boleh digunakan untuk memperbaiki tekstur kulit dan oleh itu mudah keluar jeragat untuk melanjutkan yang baik. Walaupun, ia bukanlah penyelesaian sehenti untuk merawat parut jerawat, ia digunakan untuk memberi parut yang ditunggang kulit wajah baru.

Memang laser sangat lembut yang tidak menyebabkan apa-apa kemudaratan kepada tisu-tisu kulit. Ia tidak menghasilkan sebarang haba dan membakar lapisan kulit seperti rawatan laser yang biasa untuk parut. Oleh itu, nama sejuk laser. Fungsi utama adalah untuk memperbaiki kulit yang berfungsi dengan menawarkan Perkhidmatan Urutan dalaman yang lembut kepada tisu-tisu dan sekali gus meningkatkan aliran darah dan meningkatkan proses penyembuhan semulajadi kulit. Ia meningkatkan aktiviti sel dan juga dikenali untuk meningkatkan pengeluaran kolagen, protein yang membantu kulit kekuatan dan keanjalan. Ia juga digunakan secara meluas dalam rawatan garis-garis halus dan kedutan pada kulit.

Rawatan laser yang lembut kini didapati secara meluas di Spa dan pusat-pusat kesihatan yang lain bersama-sama dengan lain-lain kulit pelapisan dan pembaharuan kaedah. Sesetengah kit rumah juga disediakan yang merangkumi kecil alat-alat yang boleh digunakan di dalam keselesaan orang-orang memiliki rumah. Sejak, rawatan spa boleh menjadi mahal dan mungkin melibatkan lawatan tetap banyak, ramai orang lebih suka peranti pegang tangan kecil yang boleh beroperasi dari rumah. Alat-alat ini boleh didapati pada harga yang rendah dan kebanyakan mereka menyediakan jaminan pulangan wang. Terdapat literal tiada masa pemulihan untuk rawatan ini. Rawatan penyingkiran Parut biasa memerlukan pemulihan masa, hospital dan sebagainya. Dengan rawatan laser yang sejuk, salah satu boleh juga meletakkan membuat tidak lama selepas rawatan dilakukan.

Kaedah laser sejuk sahaja tidak mungkin penyelesaian sehenti untuk merawat jerawat parut terutamanya apabila parut itu adalah mendalam. Ia boleh bekerja terbaik apabila digandingkan dengan rawatan penyingkiran Parut lain seperti Microdermabrasion, Chemical peels dan lain-lain bergantung pada jenis parut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *