Lemak orang terkenal

Lemak orang terkenal

Pada tahun-tahun akhir hidupnya, legenda Rock ‘N’ termasuklah roll Elvis Presley adalah melawan obesiti yang menjejaskan persembahan live beliau. Richard Bevan berkata dalam “Saluran biografi The” yang sebagai Elvis’ berat badan meningkat, beliau menunjukkan yang dialami. Pada masa-masa beliau akan babble incoherently atas pentas dan koyak Seluar beliau kerana obesiti. Pada konsert dijual keluar, Elvis memberitahu penonton yang bemused bahawa beliau telah dikoyakkan jumpsuit beliau dan perlu mencari pengganti sebelum meneruskan persembahan. Beliau meninggal dunia akibat serangan jantung pada 42.

Two-Time Anugerah Akademi yang memenangi pelakon Marlon Brando juga menderita akibat obesiti yang menarik perhatian yang lebih berbanding kerjaya Hollywood. Anecdotage.com berkata, berat badan beliau itu membelon semasa pengeluaran “One-Eyed bicu” yang pakaian beliau terpaksa dibuat dengan bahan yang anjal. Namun, berat badannya besar-besaran berpecah 18 pasang Seluar.

Di sini adalah satu yang ganjil: Dr. Stuart Berger, pengarang banyak buku kesihatan dan diet, nampaknya tidak mengikuti nasihat beliau sendiri. Pada kematian beliau pada usia 40, beliau ditimbang 365 pound!

Masih dari Anecdotage.com: Charlie’s Angels’ bintang Drew Barrymore makan di sebuah restoran elegan apabila seorang wanita menghampiri beliau dan berkata, “Jika anda gemuk sedikit, anda akan kelihatan seperti Drew Barrymore!” Dari masa itu, dia tahu dia mempunyai masalah berat badan.

Sorakan bintang Kirstie Alley membuat keseronokan beliau obesiti dengan siri TV beliau “Lemak pelakon” yang menunjukkan bagaimana masyarakat yang berurusan dengan orang-orang yang berlebihan berat badan. Sebelum itu, dia minum 14 adanya anggur setiap hari dan merasa tertekan dan yakin dia adalah yang rugi. Mujurlah, dia menyedari bahawa masalah juga dibuat bahan yang baik untuk siri TV baru. Sejak itu, beliau telah kehilangan berat badan dan sedang mencari lebih baik daripada sebelumnya.

Tidak semua orang yang lemak, Walau bagaimanapun, akhirnya hidup bahagia seperti Kirstie. Carol Yager yang meninggal dunia pada usia 34 seberat 1,200 pound, tidak dapat berdiri atau berjalan kaki kerana berat badannya. Dia kerap diubah ke hospital kerana banyak masalah kesihatan yang disebabkan oleh obesiti beliau dan dia sering memerlukan bantuan daripada 15 hingga 20 anggota Bomba untuk mengangkat beliau ke dalam ambulans.

Jon Brower Minnoch adalah 200 paun lebih ringan daripada Yager yang menderita akibat obesiti sejak dia kanak-kanak. Seorang yang dianggarkan bahawa lebih daripada 900 paun badannya besar-besaran adalah cecair yang terkumpul. Apabila dimasukkan ke hospital, Minnoch diletakkan pada dua katil yang diletakkan bersama-sama dan ia mengambil 13 orang untuk menukar linen beliau. Beliau meninggal dunia pada usia 42.

Orang-orang ini menunjukkan bahawa obesiti adalah masalah yang boleh menjejaskan sesiapa sahaja tanpa mengira umur, jantina atau status sosial. Dan masalah semakin meningkat. Di akhir, terdapat lebih daripada 64 juta orang dewasa Amerika yang gemuk dan beribu-ribu kematian telah dikaitkan dengan keadaan ini.

“Dunia menjadi tempat yang lemak. Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah mengisytiharkan obesiti sebagai ketiga wabak besar yang dihadapi oleh dunia di alaf baru, bersama-sama dengan HIV dan tibi. Pada skala dunia, makanan ialah ketagihan,”kata Dr. George Alexander Felding, rakan sekutu Profesor dalam pembedahan di New York University School of Medicine.

“Sehingga baru-baru ini, pakar perubatan telah gagal orang gemuk. Ramai doktor masih percaya obesiti adalah hanya satu perkara akan kuasa. Seperti dahulu sebagai tahun 1970-an, kajian menunjukkan bahawa doktor rasa lemak orang mengunjung segala-galanya yang mereka dapat. Lain-lain menunjukkan persepsi rakyat lemak sebagai lemah dan kurang bijak berbanding orang yang nipis. Banyak kajian telah mengesahkan bahawa lemak orang tambang kurang baik dalam wawancara daripada sama-sama layak orang yang nipis; bahawa mereka dilantik kurang kerap; dan, adalah kurang berkemungkinan untuk menjadi pemimpin,”Tambah Felding.

Langkah pertama dalam merawat obesiti adalah untuk mengenal pasti bahawa anda mempunyai masalah. Sebaik sahaja anda menerima bahawa, anda perlu membuat komitmen untuk menjalani kehidupan yang sihat melalui pemakanan dan senaman. Berjumpa doktor untuk mendapatkan nasihat. Satu produk yang boleh membantu adalah Phenocal, cara yang selamat dan berkesan untuk menurunkan berat badan. Tambahan ini mengandungi ramuan yang khas untuk anda kembali ke dalam bentuk yang betul.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *