Lelaki corak kebotakan dan kesuburan

Lelaki corak kebotakan dan kesuburan

Corak kebotakan adalah bane penuaan di mana-mana lelaki. Bertentangan dengan apa yang kebanyakan orang percaya, Terdapat beberapa bukti yang menunjukkan zaman sebagai punca utama kehilangan rambut. Terdapat sejenis kebanggaan di tengah-tengah orang yang mengetahui bahawa terdapat rambut yang cukup pada kepalanya kerana dia masih boleh menuntut bahawa usia beliau adalah tahun jauhnya dan bahawa semangat belia tidak berlepas. Malangnya, badan memutuskan semua secara sendiri apabila untuk menambah dan mengurangkan pengeluaran androgen, hormon yang bertanggungjawab ke atas pembangunan biasa seksual lelaki.

Walaupun hormon adalah hanya sebahagian daripada masalah ini, penyelidik akan masih tidak pasti tentang sebab-sebab lain bagi keadaan ini. Senarai suspek termasuk penyakit koronari jantung dan tekanan darah tinggi, kanser prostat, kencing manis, obesiti dan Sindrom metabolik. Ia diketahui, Walau bagaimanapun, penurunan paras androgen yang dirembeskan oleh badan mantap dihubungkan kepada keguguran rambut dan tahap kesuburan lebih rendah sebagai jumlah testosteron, tetapi soalan masih sama ada masalah itu terletak dengan jumlah hormon ini atau kegagalan badan untuk menukar kepada androgen yang diperlukan untuk mengekalkan rambut peringkat biasa yang tidak mencukupi.

Walau bagaimanapun, penurunan di dalam jumlah testosteron yang dihasilkan oleh badan bermakna spermatozoids kurang terdapat dalam sperma itu. Testosteron yang diperlukan dalam kepekatan yang penting untuk mengekalkan penjanaan spermatozoids dan kekurangan amaun yang diperlukan yang membawa kepada kiraan sperma yang rendah. Berita baik adalah bahawa lelaki tidak perlu menerima keadaan dan mempunyai beberapa helah mereka. Pengeluaran testosteron dihubungkan kepada pelaksanaan ciri-ciri maskulin, terutamanya kekuatan dan tenaga fizikal. Ini adalah perkara yang sangat yang membolehkan lelaki untuk mencegah atau bahkan sebaliknya corak kebotakan.

Data statistik yang diterbitkan di Jepun menunjukkan bahawa pemakanan yang kaya dengan kalori dan lemak yang tinggi, ditambah pula dengan gaya hidup sedentari telah mencetuskan peningkatan yang besar-besaran dalam bilangan melaporkan kes-kes botak corak. Sambungan antara gaya hidup moden dan botak bermakna bahawa sesetengah lelaki boleh membebaskan diri mereka daripada masalah ini dengan cuba untuk kehidupan yang lasak. Jika hampir menewaskan Kumpulan receding itu adalah masalah, anda perlu pergi ke gimnasium, berjalan di Taman dan beralih kepada diet yang lebih sihat, kaya dengan sayur-sayuran dan buah-buahan. Elakkan makanan berlemak dan kalori-kaya burger. Diet yang sihat juga akan membantu anda mengurangkan berat badan dan memperbaiki penampilan anda.

Garis bawah adalah bahawa anda tidak boleh meletak jawatan corak kebotakan atau kesuburan lebih rendah yang tidak dapat dielakkan pada usia anda. Kemungkinan adalah bahawa anda boleh mengalahkan mereka dengan mengubah gaya hidup anda. Meletakkan ke bawah alat kawalan jauh dan turun di sofa bermakna menikmati seks yang lebih banyak, bukan untuk menyebut sebuah badan yang langsing dan lebih banyak rambut di kepala anda. Makan sayur-sayuran dan buah-buahan akan menjaga jantung dan arteri anda dalam bentuk dan biarkan anda Pam kaki katil tanpa terhempas dan membakar dalam masa kurang dari lima minit. Sebuah badan yang tampan, kehidupan seks yang besar dan banyak tenaga akan letakkan senyuman pada wajah anda dan pastikan anda keyakinan diri tinggi sebagai layang-layang. Apa lagi yang engkau meminta?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *