Lebih ramai lelaki beralih kepada produk-produk yang meningkatkan kesihatan prostat

Lebih ramai lelaki beralih kepada produk-produk yang meningkatkan kesihatan prostat

Menopaus lelaki telah telah mendapat perhatian yang lebih besar hari ini. Walaupun spekulasi terus, ia adalah tertentu bahawa lelaki menjalani perubahan pada umur tertentu dan penggunaan suplemen prostat atau pemakanan tambahan yang boleh membantu penuaan lelaki sihat sokongan menjadi lebih popular.
Isu utama di sini adalah bahawa kesihatan prostat. Penurunan paras testosterone menurun yang bermula pada sekitar usia 40 tahun boleh membawa kepada perubahan fisiologi dalam saiz kelenjar prostat. Satu lagi teori adalah bahawa kelenjar prostat terus berkembang sepanjang hayat seorang lelaki dan gejala-gejala mungkin ketara hanya selepas 40. Kerana kelenjar prostat terletak berhampiran pundi kencing dan uretra di bulatan, pertumbuhannya mungkin menghalang fungsi pundi kencing dan boleh menghalang uretra di. Gejala-gejala mungkin termasuk perlu kerap membuang air kecil, (terutamanya pada waktu malam), miskin aliran dan masalah bermula atau mengekalkan aliran mantap. Lelaki tidak boleh mengenali gejala-gejala ini sehingga prostat telah berkembang cukup besar untuk kesan negatif terhadap kesihatan prostat dan kencing fungsi, yang biasanya sekitar umur 50 tahun.
Walaupun pembesaran kelenjar prostat adalah proses biasa penuaan, bilangan lelaki yang menderita daripada prostat dibesarkan atau benign prostatic hyperplasia (BPH) semakin meningkat. Institut Diabetes negara dan penghadaman dan penyakit buah pinggang (NIDDK) melaporkan dianggarkan 50 peratus lelaki berusia 50 hingga 60 mempunyai tanda-tanda Patologi untuk prostat dibesarkan, dan kira-kira 26% kepada 46% lelaki berusia 40-79 tahun mengalami gejala kencing yang berkaitan dengan BPH.1
Mencatatkan bahawa BPH adalah salah satu yang paling kerap didiagnosis keadaan penduduk lelaki di Amerika Syarikat, NIDDK yang mengeluarkan laporan dalam panggilan 2008 penerokaan ke BPH. Laporan ini juga mencadangkan bahawa lelaki yang berumur 40 tahun dan ke atas harus melihat doktor mereka bagi pemeriksaan prostat.
Nutrien khusus prostat dan herba
Antara yang pelbagai mineral yang membantu badan kita setiap hari, penting bagi mempromosikan fungsi prostat yang sihat ialah:

* Zink, silikon, selenium, boron, kuprum, mangan, vanadium dan germanium. Kekurangan zink dan selenium terutamanya adalah tertulis di dalam orang-orang yang mengalami BPH.2
* Vitamin D juga dipercayai memainkan peranan dalam menggalakkan health.3 prostat
* Beta Sistoerol, yang berasal dari sumber tumbuhan adalah nutrien phyto yang utama. Terdapat beberapa kajian penyelidikan utama yang mencadangkan keberkesanan dalam menyokong Kesihatan uro-genital lelaki. Beta Sitosterol sudah diluluskan ramuan dalam ubat-ubatan prostat di seluruh Eropah selama dua puluh tahun yang lalu. Walaupun FDA telah masih untuk bertemu dengan rakan sejawat di Eropah, pengambilan tetap Beta Sitosterol melalui tambahan prostat diketahui secara manfaat kesan uro-genital health.4-7Popular penghantaran borang-borang untuk Supplement prostat termasuk kapsul atau caplets seperti ini telah menunjukkan bio-penyerapan lebih nutrien.
Pembesaran prostat tambahan pasaran
Seperti bahagian lelaki daripada generasi yg mengiklan sesuatu bayi meningkat, begitu juga keperluan untuk lebih banyak suplemen pemakanan yang khusus menangani Kesihatan prostat. Menurut semulajadi pemasaran Institut ini (NMI) “& Kesihatan trend kajiselidik awal Kesihatan”, satu pertiga daripada orang-orang yang dikaji pada 2009 telah mengambil ubat-ubatan Alternatif pada tahun lepas untuk menangani kebimbangan kesihatan yang tertentu.
Sebagai sebuah pengeluar kapsul yang berpengalaman, makmal Nutricap boleh membantu anda mencipta formula anda sendiri prostat yang direka untuk menyokong Kesihatan prostat penuaan. Kami adalah GMP-disahkan oleh NSF yang seharusnya PIKUL, yang bermaksud bahawa Standard pengeluaran dan kawalan ketat kami bukan sahaja memenuhi tetapi melebihi prosedur Pembuatan standard kualiti, jaminan anda produk-produk yang mempunyai potensi untuk secara konsisten memuaskan pelanggan anda.
Rujukan:
* UroToday. Dadah menunjukkan potensi perubahan asas dalam pengurusan BPH. Diambil daripada: 20 November 2008.
* Selenium, zink, dan kanser prostat, Rev Epidemiol Jld. 23, No. 1, 2001.
* (Vitamin D dan risiko kanser prostat: mengkaji Sastera Epidemiologi, prostat kanser Prostatic Dis. 2009; 12 (3): 215-26. Epub 2009 Apr 7.)
* Beta-sitosterol untuk rawatan benign prostatic hyperplasia: yang sistematik. Kajian, BJU Int. 1999 Jun;83(9):976-83.)
* Multicentric, terkawal plasebo, double-buta percubaan klinikal dari beta-sitosterol (phytosterol) untuk rawatan benign prostatic hyperplasia. Kumpulan kajian BPH-Phyto Jerman, Sep Br J Urol. 1997; 80 (3): 427-32.
* Petikan dari Pygeum africanum dan lain-lain spesies ethnobotanical dengan aktiviti antiandrogenic, Planta Med. 2006 Julai; 72 (9): 807-13. Epub 2006 Jun 19.
* Beta-sitosterols bagi benign prostatic hyperplasia, Rev. Syst pangkalan data Cochrane 2000; (2): CD001043.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *