Lebih daripada 40? Kerja? Membuat yang terbaik semasa hidup anda

Lebih daripada 40? Kerja? Membuat yang terbaik semasa hidup anda

Mengambil pendekatan baru

Sekarang berjuta-juta rakyat Amerika akan sama ada kerja, Tempahan yang ditetapkan, atau takut kerana dipecat. Terdapat berjuta-juta lebih, yang hanya bekerja pada pekerjaan, yang memberikan maksud tiada. Mereka yang bekerja hanya untuk mendapatkan gaji yang.

Hentikan perasaan Maaf untuk diri sendiri

Norma-norma masyarakat membuat ia mudah untuk merasa diri anda. Kesedihan, kemurungan, panik akan semua emosi yang mudah menyerap pada masa-masa yang sukar. Apabila terdapat bil-bil untuk membayar dan makanan untuk membeli, apa-apa lagi seolah-olah perkara itu. Masih, memberi tumpuan kepada emosi ini adalah pendekatan yang paling buruk untuk mengambil. Perasaan buruk hanya membawa kepada lebih banyak negatif dan kesedihan.

Meraikan

Betul – CELEBRATE yang anda tinggal sekarang dalam tempoh indah hidup – Mudah-mudahan anda mempunyai kesihatan yang baik dan kebolehan untuk berfikir dengan jelas. Yang pasti ini adalah masa yang baik untuk peralihan.

Peralihan dalam kerja-kerja

Peralihan mengambil pelbagai bentuk dan bentuk-bentuk dalam kehidupan kerja seseorang. Contohnya, seseorang mungkin akan peralihan akibat yang dibentangkan dipadam atau ketika memulakan kerja baru di kawasan yang baru. Orang menyesuaikan diri dengan perubahan dalam cara yang berbeza. Perbezaan ini bergantung kepada bagaimana seseorang perceives pemindahannya. Perubahan ini bergerak lebih dekat kepada satu matlamat penting atau farther diri daripada?

Apa yang menyebabkan kebimbangan?

Apa yang menyebabkan kebimbangan bagi kebanyakan orang keluar bekerja dan peralihan adalah ketidaktentuan. Sebelum ini, orang yang tahu apa yang dijangkakan walaupun kerja bekas tidak memberikan banyak kegembiraan atau kebahagiaan.

Perspektif yang baru diperlukan

Apabila peralihan adalah penting untuk memikirkan semula kerja lama dan menganalisis apa yang adalah baik dan apa tidak begitu baik. Ini boleh membawa kepada permulaan yang baru dan mencari kerja baru yang dapat sesuai dengan anda lebih baik. Malangnya, apabila orang kehilangan pekerjaan mereka mereka juga kehilangan mereka rasa diri dan siapa mereka. Tajuk-tajuk kerja cenderung untuk mempengaruhi rasa yang anda dan hasilnya boleh merosakkan jiwa.

Mengambil beberapa detik

Saya berada di kedai kopi pada hari yang lain dan melihat banyak 40 plus orang dewasa di dalam kesibukan kadar menggunakan telefon bimbit dan komputer riba mereka datang dengan sesuatu. Malah, saya terdengar seorang lelaki yang berkata kepada seseorang pada hujung yang lain, “saya akan mengambil apa-apa ketika ini.” Saya berfikir kepada diri saya sendiri, “apa?”
Di sudut kedai saya melihat seorang wanita yang bekerja keras juga. Beliau pernah cuba untuk memahami salah satu permainan teka-teki Cari perkataan tersebut bekerja keras.
Saya berjalan oleh dan berkata kepada beliau sesuatu seperti, “ia kelihatan sukar untuk dilakukan!” Dia menjawab kepada saya, “Sebenarnya, ia membantu kreativiti saya apabila saya kerja.”
Dan saya berfikir kepada diri saya sendiri, “Hmm… ini adalah strategi yang lebih baik semasa dalam peralihan!”

Senaman minda

Apabila dalam peralihan, ia adalah penting untuk minda yang melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti yang baru, yang seterusnya akan mencipta idea-idea baru. Mulakan dengan kerjaya! Fikir tentang kerja yang anda boleh lakukan untuk seumur hidup yang akan memberi anda keupayaan untuk tidak bergantung pada orang lain. Ini adalah penting selepas 40 dan seterusnya. Buddha berkata lama dahulu, “kerja keselamatan anda dan tidak bergantung pada orang lain.” Ini adalah cara yang baik untuk berfikir tentang kerjaya (kerja yang anda boleh lakukan selama-lamanya). Lebih banyak anda dipaksa untuk melakukan kerja-kerja yang anda lakukan tidak suka, yang paling teruk anda akan rasa. Fikirkan semula apabila anda tidak bekerja dan merasakan seperti anda telah sukarela. Apa adalah pengalaman?

Mewujudkan matlamat baru

Sekarang adalah masa untuk mewujudkan matlamat baru sekitar apa yang paling penting kepada anda. Ini membawa kepada kerja yang akan merasa secara sukarela. Ini tidak bermakna anda tidak akan dibayar. Ini bermakna ia akan memberi tumpuan pada kerja yang telah anda pilih dan ia akan mempunyai erti bagi anda.

Matlamat 1-3 tahun

Saya cadangkan bagi mereka yang lebih daripada 40 dan peralihan untuk menentukan matlamat 3 tahun yang jelas dan sejajar dengan nilai anda. Matlamat ini hendaklah boleh diukur. Seterusnya, pilih matlamat 1 tahun dan melangkah batu ke arah matlamat. Paling penting – membuat keputusan, apa yang anda akan lakukan setiap dan setiap hari yang akan menyediakan anda dengan kemajuan. Proses ini membawa kepada sikap yang lebih pilihan dan kawalan ke atas kehidupan dan kerja-kerja anda.

Kami di sini hanya masa yang singkat

Ada tiada masa yang lebih baik daripada sekarang untuk menjalani kehidupan yang dipenuhi dengan kegembiraan, kebahagiaan dan melakukan kerja-kerja yang mempunyai makna. Sekarang adalah masa untuk tarian sing (walaupun hanya dalam Bilik mandi), senyuman, cinta, dan memberikan kembali kepada orang lain. Semua ini boleh dilakukan melalui kerjaya. Jarang ini boleh dilakukan melalui hanya pekerjaan atau kerjaya. Dengan kerjaya seseorang dan kerjanya Bersatu. Soalan yang paling penting renungkan selepas 40: “kerja apa mesti muncul melalui saya sekarang?”

Kerja-kerja yang memberi inspirasi

Saya berada di sebuah kedai bagel haritu. Jadilah Meja berhampiran hadapan kedai dengan beg bagel. Tanda baca yang ini adalah Jadual bagel bersyukur dan semua bagel secara percuma. Tanda yang menggalakkan orang ramai yang memerlukan untuk mengambil beg bagels dan orang-orang yang mampu sila tinggalkan beg. Ia adalah jelas kepada saya bahawa kedai ini pula lebih hanya menjual bagel untuk mendapatkan keuntungan. Pihak yang mengendalikan tempat ini merupakan model peranan yang baik untuk kerja-kerja yang menjadi sumber inspirasi. Sekarang, ini adalah kedai bagel kegemaran saya.

Carian adalah tanggungjawab anda

Ramai di antara pelanggan saya berasa bersalah apabila mereka tidak menyiapkan kerja rumah mereka daripada saya dalam sesi biasa kami. Banyak kali pelanggan akan berkata, “Craig, saya minta maaf tetapi saya tidak menyiapkan kerja rumah.” Mencari kerjaya adalah panggilan untuk bertanggungjawab ke atas hidup anda sendiri dan biarkan hidup anda INCOMPLETE. Ini adalah satu langkah yang besar.
Ia memerlukan rasa segera, pemeriksaan semula dan penilaian terhadap apa yang dilakukan sebelum dan apa yang perlu dilakukan sekarang.

Krishamurti

Pemikir India Krishamurti percaya bahawa terdapat ramai orang yang ingin menjadi terkenal kerana mereka tidak suka apa yang mereka lakukan. Beliau percaya kejayaan yang hadir adalah busuk kerana ia mengajar kita untuk mencintai kejayaan dan tidak apa yang kita lakukan.
Keputusan menjadi lebih penting daripada tindakan.

Bagaimana anda boleh menemui apa yang perlu dilakukan?

Luqman yang berkata: “Visi tanpa tindakan adalah daydream yang dan tindakan tanpa visi adalah mimpi ngeri.” Pemimpin rohani Gandhi Mohandas percaya bahawa anda mesti perubahan yang anda ingin lihat di dunia.

Perubahan apa yang hendak anda lihat di dunia?

Apa bothers anda? Apa perubahan dalam dunia yang anda mahu untuk melihat dan bagaimana anda boleh menyumbang? Ia tidak harus kebuluran dunia. Ia boleh menjadi semudah menyelesaikan masalah kanak-kanak tidak mendapat cukup senaman atau memperbaiki akses kepada internet untuk golongan miskin.

Yang melakukan kerja yang anda mahukan?

Apabila dalam peralihan mencari orang-orang yang melakukan apa yang anda mahu lakukan. Mencari dan bercakap dengan orang-orang yang bersungguh-sungguh apa yang anda suka lakukan juga.

Terbuka kepada pengalaman baru

Bekerja mendapat tahu diri anda pada tahap yang lebih mendalam. Ahli psikologi Carl Rogers berkata, “ia adalah penting untuk mencipta dan melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti yang kedua-duanya adalah memuaskan dan benar-benar meluahkan satu teras diri.” Menulis artikel ini untuk anda melakukan ini untuk saya. Aktiviti apa akan melakukannya untuk anda? Ini adalah masa yang terbaik dalam hidup anda jika anda bersedia untuk melihat hidup anda dengan perspektif yang baru.

Saya akan akan bersorak anda pada seperti yang anda pergi – Craig Nathanson

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *