Lebih banyak Kerahmatan untuk kesihatan anda

Lebih banyak Kerahmatan untuk kesihatan anda

Datang, anda sudah tahu anda sepatutnya makan lebih sihat. Dan anda sudah tahu bahawa buah-buahan dan sayur-sayuran adalah lebih baik bagi anda daripada makanan ringan.

Anda sudah sedar bahawa mereka chock penuh dengan serat dan vitamin. Anda telah membaca semua tentang sifat-sifat mereka pencegahan.

Anda tahu bahawa anda boleh mencegah penyakit oleh memakannya. Ibu sentiasa memberitahu kami makan sayur-sayuran kami dan kita semua tahu kita perlu makan lebih banyak daripada mereka tetapi Adakah kita mendengar?

Fikirkan sebelum anda tarik ke tetingkap pandu dan memerintahkan orang-orang berminyak burger dan kentang goreng untuk Makan tengah hari masa akan datang.

Okay, mungkin anda lakukan lebih baik daripada menanggung purata. Katakan anda tidak makan tengahari setiap melalui tingkap kereta anda secara harian.

Baik untuk anda. Tapi berapa kerap anda mengambil makanan yang pra-pakej? Bilakah adalah kali terakhir anda menyertai kemudahan makanan seperti kerepek ubi atau Oreos? Makanan ini adalah murah, selesa dan mudah untuk mendapatkan.

Dan, mari kita hadapi, mereka membuat kita berasa baik apabila kita makan mereka. sekurang-kurangnya, untuk suatu masa yang sedikit sahaja.

Berhenti dan berfikir bahawa anda boleh mempunyai sesuatu yang baik dan baik untuk anda, seperti untuk orange, atau epal atau pisang yang. Mereka yang mudah dan berkhasiat untuk dimakan selepas basuh cepat.

Perap berpakaian Itali yang enak dengan cauliflower, saderi dan lobak merah. Para ahli saintis tahu bahawa kami tidak akan makan apa yang kita perlu.

Mereka tahu bahawa turnips dan tomato akan dimakan, disentuh. Penyelidik cuba untuk memberi motivasi kepada kita untuk menjaga diri kita sendiri.

Pernahkah anda melihat kempen “lima sehari”? Yang bertujuan anda. Ia telah digunakan bertujuan untuk meningkatkan kesedaran tabiat makan dan mengeluarkan satu cabaran peribadi masing-masing dan setiap salah satu untuk bangun kami pengambilan sayur-sayuran dan buah-buahan.

Ia tidak di pertama Bunyi seperti agak banyak, itu lima hidangan. Di sini beberapa idea-idea yang baik untuk membantu anda mendapatkan anda yang lima.

Meletakkan bersama-sama bakul buah-buahan untuk menyimpan pada Meja anda. Buah-buahan boleh digunakan sebagai topping yang bijirin, penkek atau wafel.

Bagi di Bilakah anda mengidam Snek, dibawa bersama pisang atau epal ke sekolah atau tempat kerja.

Ia adalah terutamanya mudah untuk meningkatkan hidangan sayur-sayuran anda. Tambah salad yang anda makan tengahari.

Apabila anda memilih sandwic untuk hidangan, pastikan anda tumpukan pada sayur-sayuran tersebut. Sayur-sayuran boleh digunakan dalam barangan yang dibakar, atau dalam daging dan tomato sos, atau sup dan gulai.

Saderi dengan mentega kacang adalah sesuatu yang anda boleh cuba dan ianya juga snek yang baik untuk anak-anak makan terlalu. Kerana anak-anak tidak pernah seolah-olah seperti apa-apa untuk lebih daripada sehari pula, hanya pastikan untuk menawarkan kepada mereka makanan yang pelbagai.

Mereka sentiasa diberitahu untuk makan sayur-sayuran mereka untuk mendapatkan melayan manis, tetapi teknik ini tidak berbuat apa-apa untuk menjadikan sayur-sayuran yang lebih menarik. Bayangkan bagaimana ia akan jika kita lakukan hanya bertentangan?

Bagaimana kira-kira beberapa brokoli selepas itu kek coklat? Minum jus merupakan satu lagi kaedah yang boleh digunakan oleh orang untuk mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan.

Walau bagaimanapun, tidak ada mana-mana gentian dalam jus buah-buahan.

Kanak-kanak tidak mahu makan makanan mereka jika mereka sudah telah dipenuhi pada manis jus. Jus juga akan makan penuh kalori.

Terdapat banyak manfaat untuk kesihatan anda apabila anda makan hidangan yang disyorkan daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia semakin sukar dan sukar untuk berpura-pura anda tidak tahu tentang mereka.

Jika anda makan lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan, anda mengurangkan risiko anda daripada dijangkiti kira-kira empat belas jenis kanser yang berbeza.

Anda yang lebih sihat berbanding dengan orang-orang yang hanya mendapat satu atau dua hidangan sehari. Buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet anda juga boleh mengurangkan risiko buta, strok dan serangan jantung.

Ini adalah maklumat yang semua orang perlu tahu; Walau bagaimanapun, kami boleh datang dengan berjuta-juta alasan untuk tidak makan dengan betul.

Sesetengah orang mendakwa buah-buahan yang mengambil masa terlalu lama untuk keping bijirin mereka dan Selain itu, sayur-sayuran dan buah-buahan adalah mahal untuk Simpan stok di rumah.

Ramai orang hanya membuat alasan untuk apa yang mereka mahu lakukan. Daripada mengambil tanggungjawab dan mengaku bahawa mereka hanya mahu makan sampah, mereka akan bersumpah bahawa membeli segar menghasilkan adalah satu pembaziran.

“Masa saya bersedia untuk setiap satu pisang itu, ia sudah coklat sekali.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *