Lebih baik untuk anda kembali: tilam-tilam yang kukuh atau lembut

Lebih baik untuk anda kembali: tilam-tilam yang kukuh atau lembut

Jika anda bertanya kepada sekumpulan pengguna sama ada mereka memilih tilam yang lembut atau tegas, kebanyakan mereka akan melaporkan bahawa mereka lebih suka tilam lembut. Jika anda bertanya ini sama kumpulan pengguna yang lebih baik untuk mereka kembali, lembut atau sebuah tilam yang kukuh, kebanyakan mereka tidak menjawab bahawa tilam-tilam yang lembut adalah lebih baik. Malangnya, ini adalah kerana ramai orang tersalah menyamakan kelembutan di tilam dengan potensinya untuk memberi sokongan yang mencukupi kepada mereka semasa tidur.

Ramai orang tertanya-tanya berapa selesa tilam, yang membolehkan anda untuk tidur terus sepanjang malam, mungkin baik untuk badan anda. Walaupun kita semua mahu tidur di atas tilam-tilam yang mempunyai beberapa tahap keselesaan kepada mereka, ia adalah penting untuk membeli tilam yang tidak hanya berdasarkan adalah lapisan atas berapa selesa. Apabila meneliti pilihan tilam besar, anda juga harus mempertimbangkan Apakah bahan-bahan yang mengandungi lapisan dalaman tilam anda. Tilam-tilam sokongan yang kukuh, seperti yang ditawarkan oleh memori busa tilam, ada jauh berbanding sokongan tidak boleh dipercayai yang disediakan oleh Tilam spring logam.

Apabila anda sedang mempertimbangkan membeli tilam baru, ia adalah penting untuk menjadi berpengetahuan tentang pelbagai jenis-jenis tilam-tilam yang disediakan, supaya anda boleh berpuas hati dengan salah satu yang akan memberikan sokongan yang lebih baik untuk anda kembali dan tidur yang lebih baik. Manakala tilam “melenting” mungkin selesa untuk berehat sambil menonton televisyen, katil dengan melantun terlalu banyak mereka sering tidak menawarkan daya ketahanan ketegasan terhadap badan anda semasa anda tidur. Biasanya daun ini anda tidur di atas belakang atau leher anda dengan betul dan, akhirnya, bangun stiff dan sakit. Tidak mempunyai sokongan yang betul di bawah anda untuk menjaga tulang belakang, kepala dan leher dalam jajaran yang betul semasa anda tidur, sering boleh menyebabkan anda untuk membangunkan dengan sakit kepala dan stiffened sendi.

Ketika sedang berhati-hati daripada tilam-tilam yang terlalu lembut, anda juga tidak mahu pergi terlalu jauh dalam arah yang sama. Apabila memilih tilam yang kukuh dalam percubaan untuk mendapatkan sokongan yang anda perlukan untuk membantu anda tidur lebih baik, ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa tilam yang serupa tidur di atas batu yang keras bukanlah satu yang akan membolehkan anda mendapatkan rehat banyak. Terdapat kepercayaan lama diadakan antara ramai daripada meletakkan papan kayu di bawah tilam anda sekarang akan menyediakan anda dengan sokongan sewajarnya yang diperlukan. Ramai pakar bersetuju bahawa ini bukan sahaja baik untuk jangka hayat tilam anda, malah kajian juga telah menunjukkan bahawa hardboards yang diletakkan di bawah tilam tidak menawarkan apa-apa manfaat kesihatan kepada anda.

Pengguna perlu cuba untuk mencari satu medium happy antara tilam yang terlalu melenting, lembut, dan tilam yang sangat kukuh, keras. Ia terpulang kepada pengguna untuk dengan betul, pilih tilam yang terbaik yang sesuai untuk jenis badan anda, tidur gaya, dan bajet. Kajian hendaklah dilakukan ke atas jenama, bahan-bahan, panjang, ketebalan, dan ciri-ciri lain yang terdapat dalam gaya tilam yang akan bekerja terbaik untuk ketinggian dan berat badan anda. Ianya juga penting untuk mengambil kira apabila membeli tilam, sama ada anda tidur di atas belakang, tepi atau perut. Mencari jawapan daripada profesional yang berpengetahuan tentang pelbagai jenis tilam yang disediakan, dan bagaimana ia berfungsi untuk pelbagai jenis badan, boleh menjadi sangat bermanfaat kepada anda sebelum anda membuat sebarang pembelian.

Yang dinyatakan sebelumnya, tilam busa memori yang sangat popular boleh cukup memberikan sokongan yang kukuh diperlukan bagi anda boleh tidur dengan lebih baik dan untuk bangun rasa inginkan sepenuhnya dan bersedia untuk menghadapi hari. Terdapat beberapa keperluan untuk tilam busa memori yang baik akan membantu apabila mempertimbangkan membeli mereka.

• Kualiti ingatan busa tilam hanya perlukan platform asas di bawahnya supaya menyediakan tilam dengan cukup sokongan yang diperlukan untuk berfungsi dengan betul. Elakkan daripada membazirkan wang anda pada memori busa tilam yang perlukan box spring untuk menyokong mereka, kerana mereka tidak akan memberikan anda sama penuh sokongan sebagai kualiti dibuat memori busa tilam.

• Mencari waranti pada tilam busa memori yang anda sedang mempertimbangkan. Syarikat-syarikat yang lebih cenderung memberi jaminan mereka kualiti ingatan busa tilam yang jenama kalah-mati. Syarikat-syarikat yang menawarkan tilam-tilam busa memori yang lebih rendah kepada pengguna adalah kurang berkemungkinan untuk memberikan jaminan produk tilam mereka.

Jika anda tidak mendapat rehat dan keselesaan yang anda perlukan semasa tidur, ia mungkin masa yang tepat untuk melabur dalam tilam baru. Keselesaan tilam anda menyediakan tidak boleh memberi anda firma menyokong bahawa keperluan belakang dan badan, yang boleh menimbulkan masalah turun baris. Memilih tilam untuk sokongan kukuh bahawa mereka mungkin menawarkan cara mewah penutup mereka mungkin adalah cara yang lebih bijak untuk memilih tilam yang secara keseluruhan akan lebih baik untuk kembali, badan dan kesihatan anda. Ia adalah penting untuk ingat bahawa perlindungan yang selesa pada tilam dunia dari bagaimana ia akan berusaha untuk menyediakan anda dengan sokongan yang betul untuk untuk tidur malam yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *